Şimdi Ara

Grafik Tasarım İçin Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Adobe programlarını (Ai, İn, Ps vs.) kullanıyorum. Çizim tabletim var. Çizim yapıyorum, amatör olarak kendi çapımda projeler geliştiriyorum. Blender veya AutoCAD MAYA'yı basit modellemeler, basit animasyonlar için denemek istiyorum. En azından karakter tasarımlarım için. Elimdeki cihaz yetersiz kalmaya başladı. Yeni bir cihaz arıyorum. Bütçem 28.000TL'ye kadar çıkabilir. Görsel Sanatlar öğretmeniyim ve atama bekliyorum. Bu sebeple şu an için masaüstü sistem düşünmüyorum. Benim için grafik kartı, işlemci, ram ve batarya çok önemli. İlerleyen zamanda notebooka monitör ekleyebileceğim için bütçeyi iyi değerlendirmek istiyorum.

    Adobe ve Grafik Tasarım programlarını kullanan, çizim ile ugraşan, modelleme ve animasyon konusunda tecrübeli olduğunu düşünen kişilerin önerilerine açığım. Bu bütçemi aylarca çalışarak zor biriktirdim. Yanlış bir tercih yapmak beni çok yoracaktır. Oyun oynamak istersem elimdeki sistemle idare ederim veya daha sonra başka bir sistem satın alırım. Önceliğim grafik tasarım. Oyunu ikinci plana atabilirim. Windows veya MAC fark etmez. Her öneriyi değerlendirebilirim.

    Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim dostlar  Güzel önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Laptopa vereceğin para ile masaüstü perfomansı alamazsın Taşınmak o kadar zor değil. Masaüstü al. Kasayı microatx alırsın.

  • Birkaç inceleme izledim. Windows için haklı olabilirsiniz elbette ancak MacBook Air M1 Chipsetlerin bile RTX3060, 3070'lerden Adobe programlarında daha iyi performans aldığını gördüm. Bu yüzden kafam karışıyor. Laptopa bir harici monitör almak mantıklı geliyor. Mac Miniler de fiyat olarak uygun ancak onları da tekrar satma da problem yaşarım diye emin olamıyorum. Bu yüzden henüz karar veremedim. Ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Macbook M2 alabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M2 fiyatları biraz daha bütçeyi zorluyor. Minimum 16GB Ram / 512GB SSD'li bir sistem düşünüyorum.

  • Hocam az daha biriktirip m2 alınabilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.