Şimdi Ara

grafik tasarım monitör tavsiye (mac mini)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. monitör konunsunu bi hayli araştırıyorum forumda benim gibi profesyonel grafik tasarımla uğraşanlar mevcuttur. soruma geçeyim senelerce imac kullandım bu sene başında radikal bi kararla macmini bilgisayara geçiş yaptım ekran olarakta yaklaşık 1 senedir elimde mevcut 23 iewsonic ips kullanıyorum. fakat hem 2. monitör ihtiyacım hemde büyük ekran istediğim için 27 monitörleri araştırıyorum. mac mini bilgisayarlarla malum en iyi performans thunderbolt çıkışlı apple cinema displayler fakat malum fiyatları çok yükdek. hafta başında dell 2913 monitör denedim fakat ekran çözünürlüğü 1920x1080 de kaldı hdmi dan bağladım. bu arada bilgisayarda dvi direkt bağlantı yok ya thunderbolt to dvi kablo kullanacaksınız dediler (hiç denemedim) yada hdmi dan direkt en fazla 1920x1080 alabilirsin dediler sanırım bu daha doğru.
    benim gibi mac mini kullananlar varmıdrı acaba ve kullandıkları monitörler neler? hadi diyelim dönüştürücü işini hallettik diyelim fiyat performans oranı en iyi ips monitörler neler acaba? asus proartları biliyorum sadece vatanda satılıyor hatta 2. el bikere denk gelmiştim kısmet olmadı. dell 2713 biraz aklımı çeliyor. yine asus mx serisi var viewsonic var epey var yani. fakat kullanan renk turarlılığı olan deneyimleri olan kullanıcılar paylaşımda bulunurarsa inanın makbule geçecek.







  • bitmap B kullanıcısına yanıt
    quote:

    yaklaşık 1 senedir elimde mevcut 23 iewsonic ips kullanıyorum.

    Modeli ney?



    quote:

    mac mini bilgisayarlarla malum en iyi performans thunderbolt çıkışlı apple cinema displayler

    Sadece thunderbolt portundan dolayı o kadar para verilmez. HDMI portuyla da bağlanabilir ama versiyonu 1.3 veya üzeri olması gerekir. 1.3 ve üzeri versiyonlar 120 hz ve 1440P Sizdekinin hangi versiyon olduğunu öğrenin bence evvela.



    Bu alanda Asus'un PA ve PB serisi ile Dell monitörler öne çıkıyor. Eizo ve diğer markaların da iyi monitörleri varsa da bunların çoğu Türkiye'de yok. Alternatifler için şu konuda Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre tavsiyeler başlığına bakabilirsiniz.




  • selam,

    mac mini hangi programlarını kullanacaksın ? Biliyorsun ki adobe nin programları ekran kartının raminide yüksek istiyorlar. Mac minilerde intelin kendi ekran kartı var. Harici yok malesef.

    Monitör olarak piyada da fiyat performans olarak 24" dell in ips panelli 6bitlik p2414h ve u2414h var. mediamarktlarda oluyor. Samsung bir pls panelli monitörüde geldi. O da ilgini çekebilir. buda 24". Çalışanlarına bakabilirsin. 27" lerde fiyatlar çok yükseliyor. Mac os x lerde 2 ekran ile çalışma sanırım son maverick ile iyileşti. Bu konularda araştırma yaparsan iyi olur.

    Bunlar hızlıca okuduğumda aklıma gelenler.

    kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.