Şimdi Ara

Grafiksel hatalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mehaba arkadaşlar...ilk önce şu lanet olasıca nickim yüzümden özür diliyorum...2-3 sene önce aldıgım bir nick..fps oyunları havasından gelen...neyse şimdiden çözüm önerileriniz için tşk ediyorum...

    Sorunum şu,
    Oyun oynarken 3 farklı grafiksel hata alıyorum,bunları açıklamadan önce sistemimi söylüyorum...
    Şu an kullandığım işletim sistemi windows vista
    İşlemci intel e6600
    anakart gigabyte 965p ds3
    Grafik kartı ati radeon 1950 pro

    Oynadığım tek bir oyun var oda world of warcraft.Diğer oyunları oynamadıgımdan bu hataları test etme şansım olmadı.

    Sorun 1;
    Oyunu oynarken renkli çizgiler vuku buluyor grafikde..bu ilk küçük çizgiler olarak başladı büyük alanlara kadar gitti...alt tab yaptiğimda bu çizgiler kayboluyor oyuna döndüğümde....Oyunu yüksek detaylarda bile oynayabiliyorum...ki bu detaylarda grafik inanılmaz güzel oluyor...bu oyunda 25likraidde(herkezin bossları kesmek için toplandı yerde)fpsnin 7-8kadar düşmesine sebeb oluyor ama o renkli spelleri felan görseniz inanılmaz...alt tab yaptıkdan sonra bu renkler 30 snye-5dk arasında tekrar geri geliyor.gene alt tab yaparken düzeliyor....bazen hareket edince düzeliyor(karekteri ilerletince)
    Sorun 2;
    Bazen,ekran 2-5snyeliğine kararıyor ve tekrar geri geliyor görüntü ve alttaki windows ikonunda ATIKMDAG has stopped and recoverd succesfully diye msg beliriyor...oyuna kaldıgım yerden devam edebiliyorum bu hatadan sonra....Bu genellikle oyunda raidlerde(göruntunun çok hareketli oldugu yerlerde genellikle oluyor)
    Sorun 3;
    En kötü olanı bu;
    Günde 8 saat bilgisiyarda durursam muhakak gunde bir kez olma ihtimali oluyor bunun...Bu sorunda görüntü siyaha dönüyor...ama bu siyah görüntüdüde renkli çizgilerde oluyor.Ekran donuyor ve ses kitlenmiş olarak geliyor...Bilgisiyara restart atmak zorunda kalıyorum....

    Bu sorunlarımın gerçekleşmesi 3 ay önce başladı...artık gına geldi...Bu tarihde işletim sistemim çökmüş ve deneme amaçli windows7 beta(deneme) sürümüne geçmişdim...GEçmez olaydım..Ondan sonra başladı...Bu sorunlarda kurtulmak için bir hafta önce vistaya geçdim.Ekran sürücünün en son sürümü yüklü olmasına rağmen hayla aynı sorunlar devam ediyor....Önceden vistada yaşamıyordum...

    Vistaya geçmeden önce xp yüklemişdim.Öncedende xp kullanmişdim 1,5-2 sene önce..4 gb ramim var ,her biri 1gbdan 4 tane(aynı marka)...bunların çifti birbiriyle hafif uyumsuz..yeni model eski model...Anakartım duel girişli oldugundan uyumlulaarı aynı renge takdıgımda sorun düzeliyordu...Şimdi vistayı yuklemeden önce xpyi yukledıgımde belli süre sonra mavi ekran belirdi...Bu ilk aldıgımdada oluyordu ama dediğim uygulamayı yapınca sorunsuz devam etti bilgisiyar çalişmaya...Şimdi ramlere bakdım doğru yerdeler ama mavi ekran geliyordu...Xp sistemi çalişiyor ama ilk yükledikden sonra 5 dk net çalişiyor sonra nette gidiyordu...Sayfalar düşmüyordu...Böylece işde tekrardan vistaya geçdim... ve win7deki hatalar devam eder oldu...
    Her şeyi detaylı anlatmaya çalişdim...

    Şimdi bilgisiyarı yada ekran kartını servise versem alcakları para eminim bu grafik kartın şimdiki değerinden fazla olcakdır..Yane servise vermeye değmez...Yardımlarınızı bekliyorum...tşkler...

    Saygılar

    (dipnot:Yazıyı hızlı yazdığımdan,"Türkçe" dilbilgisi hatası yapmışımdır eminim...Sonra bunları düzeltmeye çalişcam..Bunun içinde özrümü iletiyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vAhsettt -- 8 Şubat 2010; 21:42:54 >







  • hocam atitools kurup fan ayarlarini max a getir. sicakliklarin bir nebzede olsa dusecektir yok gene beni rahatsiz ediyor diyorsan daha iyi sogutma yontemleri ile ekran kartini sogutarak bu durumlardan kurtulabilirsin.
  • hocam bu yazıyor sitesinde;
    * Full support for all ATI and NVIDIA cards. Only X1950 Pro overclocking is not supported.
    * To overclock ATI X1k cards, you do not need to disable the services in Windows
    * Fan settings can be saved to a profile
    * New logo added
    * Memory timings can be saved to a profile
    * Number of active vertex shaders/stream processors on NVIDIA added
    * Log file default maximum size is 2.5 MB
    * BIOS dump works on X1000 Series
    * Thermal monitoring defaults to on
    * Voltage control for several X1800 and X1900 cards
    * Control over Adaptive Anti-Aliasing
    * New settings tab "Driver Tweaks"
    * Current Draw monitoring for several ATI cards

    Bende 1950 pro var ve programı kurarken hata veriyor...genede kuruyor ama değişiklikler yapamiyorum
  • Ati driver kurmadin mi?
  • atinin normal driveri ve catalyst'in 9.11 sürümü zaten mevcuttu..Dediğiniz program 1950proları desteklemiyormus?
  • ati tray toolla oldu hocam..
    http://forum.donanimhaber.com/m_19721128/tm.htm

    burayıda buldum...inş sorunum düzelir...yardım için saol

  • DH Güncel Sürücüler Konusu
    nu inceleyin. Gerçi güncel driver kurduğunuzu belirtmişsiniz. Sorununuz ekran kartı ile ilgili, ekran kartınız eski ve zayıf olduğu için pek mali değerinin de olmaması nedeniyle ilgili servislerin ilgileneceğini sanmıyorum. Fakat bir-iki yıl gibi bir süre sonra ekran kartının (elektronik cihazların geneli) yorulması denen bir olay başlar, aynı işi yapmak için daha çok akıma-güce ihtiyaç duyarlar. Bu durum ısınmayıda arttıracağı gibi stabilite sorunlarına da yol açar. Zayıflayan devre elemanlarının değiştirilmesi vs.. bir süre düzelmeye, iyileşmeye neden olsada sorunlar daha kısa sürede geri döner. Ekran kartının üzerindeki soğutucunun performansıda; fan ve ısı iletici pastanın kimyasının zamanla zayıflaması nedeniyle düşer. Gerekli bakımla sorunlarınız azalabilir.




  • Gerekli bakım neler olur acaba fan hızını değiştirmekden başka?
  • ATI Tray Tool'un overclock otomatik testini gerçekleştirdiğimde en düşük memory ve GPU ayarında bile bir pixelin eşleşmediğini söyledi..Bu Grafik kartın hasarlandıgını gösterir..Yanılıyormuyum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vAhsettt

    ATI Tray Tool'un overclock otomatik testini gerçekleştirdiğimde en düşük memory ve GPU ayarında bile bir pixelin eşleşmediğini söyledi..Bu Grafik kartın hasarlandıgını gösterir..Yanılıyormuyum?


    Sanırım yanılmıyorsun; ekran kartının GPU'sunda (işlemci) hata olduğunda dikey çizgiler oluşur, bundan ilk mesajda bahsetmiştiniz, testlerden de geçememesi stabilite sorunlarının olduğunu gösterir. Dediğim gibi; onarım için kartınızın mali değeri ön plana çıkacaktır. Donanımınıza uygun yeni bir ekran kartı düşünmeniz gerekiyor, kişisel görüşündeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.