Şimdi Ara

Grafoloji Bilimi ( El Yazısı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Grafoloji Bilimi ( El Yazısı )


    El yazısının adli tıp metodlarıyla bilimsel incelenmesi kişiler hakkında başka türlü elde edilemeyecek bilgiler sağlar.

    Sevdiğimiz-sevmediğimiz, çekindiğimiz ya da sadece merak ettiğimiz kişilerin el yazısının incelenmesi bilmek istediğimiz tüm noktaları bize açıklar.


    Benim el yazım her gün değişir! Acaba neden ?

    Peki değişmeyen şeyler yok mu? Hepimizin yazısı günden güne değişiklik gösterebilir. Uykusuz bir günümüzde yazdığımız yazı, yorgunken ya da çok acelemiz varken yazdığımız bir yazıdan çok farklı olabilir. Bazı şeyler ise hiç değişmez. Yorgun da olsak cömert, acelemiz de olsa çapkın, uykusuz da olsak zeki olduğumuz gerçeği değişmez. Hem ruh hem beden durumumuzu ister istemez yazımıza yansıtıyoruz; zaten başka türlüsü mümkün değil. Düşünün: yorgunluk ve sıkıntımız yüzünden bile hemen değişiklik gösteren yazımızın bir kalp hastalığı gibi, vücudumuzu çok daha derinden etkileyen bir şeyi ele vermemesi mümkün mü?

    Grafoloji nedir ?

    Grafoloji ya da Türkçe ifadesiyle Yazıbilim işte bu sorulara yanıt verir. Grafoloji adı üstünde ne bir fal ne bir medyumluktur, pozitif bir bilim dalıdır. Eldeki verileri değerlendirerek sonuçlara varır. Gerekli verilerin hepsi kişinin el yazısında bulunur.

    Grafoloji Türkiye'de biliniyor mu ?

    Aslında grafoloji Türkiye'de yıllardır biliniyor. Yazısının özellikleri kendini ele vermesin diye gazete sayfalarından kestikleri harflerle mektuplar yazan casus ya da katilleri filmlerde görürüz. Gerçekten de Türkiye dahil birçok ülkede polis grafoloji biliminden yararlanır ve bıraktıkları yazılardan faydalanarak suçluların özelliklerini bulabilir.

    Hiç dikkat ettiniz mi? Eleman arayanlar sayfasındaki ilanlarda "el yazısıyla doldurulmuş form" ya da özgeçmiş isteyen firmalar vardır veya iş başvurusuna gittiğinizde size sözlü olarak sorular sormakla yetinmez mutlaka yazılı bir form doldurturlar. Gerçek profesyonel kurumlar bu yazıları bir uzmana inceletip iş için gerekli özellikleri taşıyan, güvenilir dürüst kişileri bulmakta yararlanırlar.

    Yazı incelemesi için ne gerekir ?

    Detaylı bir kişilik ve sağlık analizinin şartları nelerdir? Hangi yazılar en iyi sonuç verir? Yazının kalitesi ve miktarı arttıkça daha iyi sonuç alınır. Yukarıda da belirtildiği gibi en kısa bir yazı bile birçok bilgi sağlar ama en iyi sonuçlar detaylı incelemelere olanak verecek uzun metinlerle alınır. Bir dizi mektup ya da bir defter vs. gibi uzun bir zaman dilimi içinde yazılmış bir seri yazı kişi hakkındaki tüm bilgilerin açığa çıkmasını sağlar. Dikkat: her zaman mürekkepli kalemle yazılan yazılar kurşun kalemle yazılanlardan çok daha fazla ve net bilgi verir.
    Kimler yazı analizine gerek duyar ?
    Batı ülkelerinde, kültür düzeyi yüksek kişiler birlikte çalışacakları ya da yaşayacakları kişileri seçerken bu bilimden de yararlanıyorlar. Öyle ya... İş ortağınız ya da beğendiğiniz insan bir kumarbaz ya da sadakatsizse veya ciddi sağlık sorunları varsa ya da alkole çok düşkünse bunları baştan bilmek çok iyi olmaz mı?

    Grafolog Zeynep Bornovalı







  • Son derece çekingen, sıkılgan, içine kapanık olan bir arkadaşımın imzasını gördüğümde imzaların kişiliği yansıtabileceğini düşünmüştüm. İmzası oldukça zayıftı. Şöyle ki; imza için ayrılmış alanın çok küçük bir kısmını kullanır ve neredeyse imza atmadığını düşünebilirdiniz.

    Kimileri vardır ki imzaları sanat eseri gibidir. Bakmaya doyamazsınız. Enerjik, iletişimi güçlü insanlardır genelde bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 9 Ocak 2010; 2:55:24 >

  • Haklısınız genelleme yapmak ne kadar doğru bilemem ama amiyane tabirle ağır oturaklı kimselerin imzaları daha kararlı kesin çizgilerden oluşuyor. Özgüveni eksik olanların ki ise isimlerinin bir karalaması gibi oluyor.
  • İlgimi cezbeden bir alan.

    İnsan yüzündeki mimikleri, vücundaki hareketleri ve değişimleri inceleyen bunları o andaki duygular ile, genel karakteri ile ilişkilendiren Beden Dili kadar cezbedici...

    Son zamanlarda özellikle bu Beden Dili mevzusu beni içine almış durumda.
    Tüm yalanlardan arınmış "gerçek" bir dünya...

    Aslında biraz düşünürsek, kim yalansız bir dünya ister ki?
    Kim gerçeklerle ile yaşamaya cesaret edebilir ki?


    Bu arada @s£stavina, konularının takipçisiyiz
  • Atatürk'ün imzası da, kendisi gibi çok karizmatik
  • İlgi çekici.
  • ilgilenenler Atatürk'ün el yazısından üretilmiş karakteristik fontu yazılarında kullanabilirler.

    http://haber.gazetevatan.com/ataturkun-el-yazisi-font-oldu/444188/1/Gundem

    font ismi ART BERKELEY
    ne derece doğru sizlerin değerlendirmesi gerekir.
  • bu konuyu yıllardır merak etmişimdir, 1-2 arkadaşımın ilgisi vardı birkaç muhabbeti geçti ama çok fazla bilgi edinemedim... Malum zamanında çok csi izlemiş biriyimdirde :) bende kendi günlük yazımı bir ara google dan arayıp bulduğum internet bilgisi ile yorumlayım diye düşündüm ama yok öyle L lerin yamukluğu uzun bacaklı y lerden işin ehli olmayınca anlaşılmıyor hiç birşey...

    Gerçekten merak ediyorum benim yazımı yorumlayabilecek birinin neler diyebileceğini, eğer adam gibi kaynak olurda az buçuk bilgi edinceğimiz döküman bulursanız memnuniyetle incelerim :)
  • Grafolog bilirkişiler muazzam para kazanıyorlar. Türkiye' de az bulunan ama bulunduğu zaman çok iş verilen meslek grubu grafologlardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    google book da bazı k,taplar var. İlgilenen olursa bakabilir

    http://books.google.com.tr/books?id=HZtVZi6T5IUC&lpg=PP1&dq=GRAPHOLOGY&hl=tr&pg=PA47#v=twopage&q=GRAPHOLOGY&f=true

    http://books.google.com.tr/books?id=ODMWQ2gEXNsC&printsec=frontcover&dq=handwriting+analysis&hl=tr&sa=X&ei=qXSNT7OPNurE4gTb_525Dw&sqi=2&ved=0CD8Q6AEwAw#v=onepage&q=handwriting%20analysis&f=false

    teşekkür ederim , ingilizce büyük ihtimalle yardımı olur fakat yoğunluğum geçince türkçe kaynakları araştırayım bende :)




  • http://www.hocam.com/forum/177749/1/grafoloji_testi/

    Bu linkinde faydası olur sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s£stavina


    Derinden bir "wayy" çektim

    Çok uzun zamandır bu bölümde mesajlarınızı göremiyoruz.
    Oysa konularda beklenmeyen mantıksal yaklaşımları @Sesta'dan okumaya alışmıştık.

    Sevindim.
  • : )

    Kiminin molaları uzun sürüyor baya .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s£stavina

    http://www.hocam.com/forum/177749/1/grafoloji_testi/

    Bu linkinde faydası olur sanırım

    Benimle çok alakasız şeyler çıktı. Eğer test doğruysa, belki de bunun sebebi insanların çoğu gibi aşağıdan değil yandan yazmam ve ister istemez çoğu sorunun cevabını değiştirmemdir.

    Ekleme:İlk 5 soruda sonuç alakasız olduğu için devamına bakmamıştım. Şimdi baktım, bazıları o kadar da uzak değilmiş benden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyrafionn -- 19 Nisan 2012; 16:39:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s£stavina

    http://www.hocam.com/forum/177749/1/grafoloji_testi/

    Bu linkinde faydası olur sanırım

    bu testin doğruluğundan çok şüphe ettim ben,
    mesela harf arası boşluklar kısmında
    ne çok uzak / ne çok yakın , öyle hepsi milimetrik ölçülmüş gibi harf boyutlarına bağlı olarak değişmekte, yani kendime uygun şık bulamadım.
    Ayrıca tek bir soru ile çok keskin yargılar içeriyor test , kendimi tanımasam belkide kısmen haklıdır derdim ama imkanı yok...

    tabi birde şuda var yazdığımız belgelere göre değişkenlik gösteriyor yazılar, karakteristik özellikler aynı kalıyor ama kağıdın başı ve sonundaki yakınlık , sıkıştırma ve satır araları bende inanılmaz farklı... öyle kabataslak testlere pek güvenmem zaten işin uzmanına danışmak lazım :D

    ama teşekkür ederim yinede fikir edinebiliyor insan...




  • Böyle bi konu görmekte, Sesta seni görmekte güzel 1-2 yıl sonra. Hoşgeldin.
  • Uzun zamandır notlarımı bile pc üzerinden tuttuğumdan olsa gerek düz yazı karakterimi kaybettiğimi fark ettim . Çok güzel el yazım vardı ama şuan kendi yazımı kendim dahi tanıyamıyorum. Dönemsel ruh halimizde yazı karakterimizi etkiliyor o halde.

    Bu arada teşekkür ederim c-c :)
  • ben o testi denedim,yüksek oranda doğru diyebilirim yalnız yazınızı iyi tanımanız lazım.özenerek yazılan değil de en öz,acele yazınıza göre bakmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.