Şimdi Ara

grand scenic 1.5 dci mi yoksa ford c max tdci mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şu anda megane ıı hb araba var.yaza doğru değiştirmek istiyorum.daha doğrusu değiştirmek zorundayım.ikinci bebeğim yolda. şu anda iki arabada kaldım. grand scenic 1.5 dci veya ford c max tdci. siz olsanız hangisini seçerdiniz? başka araba önerisi olan var mı?



  • Ford C-Max der çoğunluk. Bir de 1.6 TDCi ise tamamdır.
  • tabiki 1.6 tdci
  • Yeni c-max'i beklemekte fayda var. 2011 model olarak satışına ikinci yarıda başlanabilir.

    Yok acelem var derseniz de size kendi aracım olan c-max'ın artı ve eksi yönlerini detaylıca sıralayabilirim.
  • scenic'e göre eksileri artıları mı yoksa genel mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender_kadioglu

    scenic'e göre eksileri artıları mı yoksa genel mi?



    Scenic'i birkaç kez kullansam da birebir kıyaslayacak kadar tecrübeye sahip değilim.

    Sadece c-max'e göre daha yumuşak süspansiyonu, nispeten daha yüksek malzeme kalitesi, nispeten daha düşük yakıt tüketimini söyleyebilirim.

    Bunlara karşın c-max'de daha spor süspansiyonlar ile daha iyi yol tutuş, daha spor sürüş, daha performanslı motoru sayabilirim.

    Göstergenin konumu sizi rahatsız eder mi bilmem. Ama ben scenic'in tarzını pek benimseyemiyorum. Bu yönden c-max bana daha klasik geliyor.

    İkinci elde c-max'ın konumu tartışılmaz. Scenic'in de piyasası fena olmasa da c-max mpv olarak en çok satan model.

    C-max'da beni en çok rahatsız eden nokta düşük malzeme kalitesi... Tıpkı focus II'deki gibi çıtırtılar eksik olmuyor. Yol ve motor sesi alıyor.

    Mekanik parçaları focus-II ile birebir aynı olduğundan bakım maliyetleri düşük. Benzinlisinin orjinal debriyaj setinin şahin'in debriyaj seti fiyatına, 150 liraya aldım. Ford parçası bol. Birçok parça transitle dahi uyuyor.

    Bence ikisine de binin. Sürüş karakterleri çok farklı araçlar. Burada ne kadar anlatsak da denemeden, direksiyona geçmeden karar vermeniz güç.

    Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.

    Şimdiden hayırlı olsun.




  • grand c max çıkacakmış 2011'de.bu sıralar otomobil sektörü grand sektörüne kaydı sanırım.şu anda kullandığım arabayı full aldım ve ithal diye aldım.ama ne kadar ithal de olsa arızaları beni bıktırdı.4 otomatik camın 3'ü bozuldu.fordta sanırım servise sadece bakımlarda gidiliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender_kadioglu

    grand c max çıkacakmış 2011'de.bu sıralar otomobil sektörü grand sektörüne kaydı sanırım.şu anda kullandığım arabayı full aldım ve ithal diye aldım.ama ne kadar ithal de olsa arızaları beni bıktırdı.4 otomatik camın 3'ü bozuldu.fordta sanırım servise sadece bakımlarda gidiliyor...


    Şimdiki aracınızla ne gibi sıkıntılar yaşadınız bilmiyorum. Ama ufak tefek problemlerden, özellikle de tdci motorla ilgili küçük problemlerden servise sıkça gidenler var. Bir o kadar da sorunsuzca aracına binenler de var. Ben benzinli kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım. Turbodizel motorlarda küçük klasik problemler olur, normaldir. C-max de, scenic de sorunlu araçlar değiller. Ama elektronik kontrollü araçlar olduğundan hiç umulmadık sorunlarla da karşılaşma ihtimali var. Ama bu ford'a özel değil, tüm markalar için geçerlidir.

    Ben en baştan beri zaten 2011 c-max beklenmeli taraftarıyım. Aceleniz de yokmuş hem. Bence beklenmeli...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.