Şimdi Ara

Green Card mı memurluk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben adliyede katibim. green card ile amerikada üniversite okuyup daha iyi yerlere gelebilir miyim? yoksa katipliğe devam mı etmeliyim? bu arada mesleğimden hiç ama hiç memnun değilim. amerikaya gidersem okumak yanında çalışmak da zorundayım. napmalıyım?



  • Bana greencard çıksa cerrahlığı bile bırakırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar,

    Oncelikle sunu belirtmem gerek green card i almaya hak kazanmaniz vizeyi aldiginiz anlamina gelmiyor.Cekilisler aciklandiktan sonra(eger secilirseniz) mulakat oluyorsunuz eger mulakati gecerseniz o zaman vizeniz onaylaniyor.

    Secildiginizi varsayarsak yapmaniz gereken islemler var isterseniz ben onlari yazayim.

    -Secildiginiz belirlendikten sonra size bir mail geliyor bu mail de ki formlari doldurup mulakat icin gun aliyorsunuz.
    -Bu islem sirasinda sizden saglik raporu isteniyor.Ankara da Amerika buyukelcilikle anlasmali bir hastane var oraya gidip muayene oluyorsunuz.Linki Burada Burada ki asilar vs olduktan sonra size bir zarf veriyorlar bu zarfi acmadan yaninizda goturuyorsunuz.
    -Daha sonra konsolosluga gidip mulakat icin saatinizi bekliyorsunuz.Mulakattan once size bir numara veriyorlar bu numara ile butun islemlerinizi yapiyorsunuz.Oncelikle evraklarinizi veriyorsunuz daha sonra vize ucretini yatiriyorsunuz sonrasinda da mulakat icin cagriliyorsunuz.
    -Sira da beklerken size mulakati ingilizce yoksa turkce mi yapmak istersiniz diye soruyolar.Istediginize gore yapiyorsunuz.
    -Daha sonra sizi bir odaya alip bazi sorular soruyorlar.

    Amerika da nereye gideceksiniz?
    Tanidiginiz hic kimse varmi?
    Oraya gidince ne yapacaksiniz?

    Sorular bu sekilde uzayip gidiyor.Eger onaylanirsa vizeniz 1 hafta icinde elinizde oluyor.Daha sonra 6 ay icin ulkeye giris yapmaniz gerekiyor.

    Sordugunuz soruya gelecek olursak eger;

    Suan icin green carda basvuru yapin.Mayis ayinda aciklanir eger secilirseniz is yerinden 1 hafta yada 2 haftalik bir izin alin.Eger vizeyi alirsaniz isten ayrilirsiniz eger alamazsaniz ise devam edersiniz.Ama soylediginiz uzere memnun degilsiniz ve ayrilmak istiyorsunuz gecenlerde cikan haberle ile amerika turkiye yi yasakli listeye aldi.Green card disinda vize vermiyor.Yani kazanamazsaniz gitme sansiniz pek yok.Tabi mayisa kadar bu surec boyle devam ederse.

    Ingilizceniz ne seviyede bilemiyorum fakat toefl den bir skorunuz varsa yada almayi dusunuyorsaniz Kanada ya gocmenlik icin basvuru yapabilirsiniz.Onlari sistemi biraz daha farkli.Puanli sistem olarak islem goruyor.Her girdiginiz bir bilgi ayri bir puan aliyorsunuz.Eger sertifikaniz yok ise ilerleyen asamalara gidemiyorsunuz.Birde unutmadan soyliyeyim kanada icin fransizca da kabul oluyor.

    Suan icin aklima gelenler bunlar.Umarim aciklayici olmustur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.