Şimdi Ara

Green Lantern [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Green Lantern'lar "Guardians of The Universe" tarafından evreni korumaları için yaratılmıştır.

    Green lantern'ların yüzükleri, sahiplerinin zihinleriyle değişik objeler yaratmasına yarar.

    Green Lantern'ların korkusuz olmaları gerekir.Korku onların iradelerini güçsüzleştirir.

    Gardiyanlar green lanternları yaratmadan önce bu görevi kendi yarattıkları manhunter'lara vermişlerdir ama manhunter'lar bir süre sonra isyan etmiştir.

    Green Lantern'lar 3600 sektörü korumaktadırlar

    "Oa" green lanternların başkentidir.Gardiyanlar ve ana güç kaynağı da burada bulunur.

    Green Lantern'ların güçleri irade güçlerinden gelir.Bir green lantern'ın iradesi ne kadar güçlü ise yarattığı objeler de o kadar sağlam olur.Yeşil iradeyi temsil eder.

    Değişik renklerde fener askerleri vardır.Kırmızı=Öfke Sarı=Korku Mavi=Umut Siyah=Ölüm Beyaz=Hayat Pembe=Aşk Turuncu=Açgözlülüğü temsil eder.

    Ana güç kaynağı gücünü aslında Ion adlı bir uzaylıdan alır ama gardiyanlar bunu çok uzun süre boyunca tüm evrenden saklamışlardır.

    Dünyalı 5 tane green lantern olmuştur.Bunlar Hal Jordan, John Stewart, Kyle Rayner, Alan Scott ve Guy Gardner'dır.

    DC comics yeni bir green lantern olacağını duyurmuştur.Adı Baz'dır ve arap-amerikandır.

    Hal Jordan Abin Sur'un dünyaya düşmesi sebebiyle bir green lantern olarak seçilmiştir.Hal Jordan korkunun üzerinden gelebilme özelliğine sahiptir.Babası o küçükken bir uçak kazasında ölmüştür ve bu olay tüm hayatını etkilemiştir.O da babası gibi bir pilot olmuştur.

    John Stewart Hal Jordan yaralıyken onun yerine green lantern olmuşur ama Hal Jordan iyileşince green lanternlığa devam etmiştir.Green Lantern'Lar bir süreliğine ayrıldığında Darkstars adlı evrensel barış gücüne katılmıştır ama Darkstars Darkseid oğlu olduğunu iddaa eden Grayven tarafından yok edilmiştir.

    Kyle Rayner bir süre Ion'ın yerine geçmiştir.Sinestro Corps Savaşından sonra tüm green lanternlar ölünce Ganthet adlı gardiyan Kyle'a bir yüzük vermiştir ve Kyle Rayner bir süre tek green lantern olmuştur.Bu yüzden ona "torchbearer" demişlerdir.

    Alan Scott 1940 yıllarındaki green lanterndır.JSA(Justice Society of America)'ya katılmıştır.JSA Adolf Hitler'in nazi güçlerini engellemek için kurulmuştu.

    Amma çok Green Lantern dedim
     Green Lantern [Ana Konu]

     Green Lantern [Ana Konu]


     Green Lantern [Ana Konu]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbalci -- 23 Kasım 2012; 22:21:19 >







  • kyle rayner'da dünyadaki green lanternlardan yanlış bilmiyorsam
  • evet eklemeyi unutmuştum ekliyim hemen
  • parallax hakkında bilgisi olan var mı merak ediyorum ne olduğunu
  • parallax eskiden gardiyanlardan biriydi ama sarı(korku)'nın gücünün daha fazla olduğunu düşünüp sarı bir yüzük yapmaya çalışırken sarı güç kaynağının içine kapılıp şu anki halinin aldı
  • Şuan Justice League New 52 okuyorum turkcecizgiroman'dan indirip. En sevmediğim eleman ordaki yüzüklü. Kibirli, artist, kendini bir şey sanıyor. Hiç sevmem yani. Fakat John Stewart'ı severim. Paylaşmak istedim.


    Yeminleri de acayip havalı.
  • hal jordan'dan bahsediyosun herhalde ama bence o da gayet iyi adam.Hal jordan gelmiş geçmiş en iyi green lantern olarak sayılıyor.Dünyalı green lantern'lardan bi tek guy gardner'ı sevmiyorum o da düşünmeden hareket ettiği için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yokedici_destroyer

    parallax hakkında bilgisi olan var mı merak ediyorum ne olduğunu

    İki Parallax var:

    Birincisi yıllar önce Superman'in ölümden dönüş hikayesinde bütün bir şehirle birlikte ailesini kaybeden Hal Jordan'ın delirmesiyle dönüştüğü karakterdir. Hal Jordan güç yüzüğüyle bazı denemelerde bulunarak havaya uçan şehri ve içindeki insanları tekrar canlandırmaya kalkışmış, yüzüğün gücü buna yetmeyince OA gezegenine uçarak ana bataryanın içine girmeye karar vermiştir. Bu uçuş sırasında karşısına çıkan Green Lanternleri saf dışı bırakarak yüzüklerini almış, en yakın dostlarını öldürmüş, sonunda bataryanın içine girerek evrendeki tüm yüzükleri güçsüz bırakacak şekilde üzerinde tek parça yüzük kıyafetiyle Parallax'a dönüşmüştür.

    Aslında bir tür tanrısal varlık olmuştur. Mesela DC Comics'in en önemli hikayelerinden olan Zero Hour'da zaman sıfırlamış, evren çok büyük değişikliğe uğramıştır. Gelecekten geçmişe evren yavaş yavaş silinmeye başlamıştır. Bu işin arkasında Extant adlı kötünün olduğu sanılırken aslında planlayıcının Parallax olduğu ortaya çıkmış, bir grup kahraman enerjisini çalarak ve onu okla öldürerek büyük bir patlama yaratmış, farkına varmadan Big Bang'i yaratarak bilindik evreni tekrar yaratmışlardır. Bu arada istediği gibi bir evren kurmayı isteyen Parallax aslında ölmemiştir.

    Final Night hikayesinde güneş sönerken onu tekrar yakan bu Parallax'dır.

    Derken Green Lantern hikayelerinde Hal Jordan ve Kyle Ryner'ın yüzüklerinin sarıdan etkilenmemesi ortaya çıkar. Hal Jordan'ınki ara ara Kyle'ınki sürekli.

    Sonra bir gün geriye dönük olarak hikaye oluşturmaktan hoşlanan DC Comics Parallax'ın aslında bataryada saklı bir uzaylı yaratık olduğunu açıkladılar. Zaten Hal Jordan iyi biriymiş ama bataryaya iki kez girdiğinde bu yaratık onun bedenini ele geçirmiş... Güya...

    Sinestro Corps efsanesinde işte bu Parallax uzaylı sarı enerji yaratığı olarak gösterildi. Sonra sarı yüzüklerin bir tür kaynağı oldu v.s. Bu arada dbalci'nin anlattığı bilgiler çıktı ortaya: "parallax eskiden gardiyanlardan biriydi ama sarı(korku)'nın gücünün daha fazla olduğunu düşünüp sarı bir yüzük yapmaya çalışırken sarı güç kaynağının içine kapılıp şu anki halinin aldı"

    Buyken bu :) Benim bildiklerim bu kadar...

    Parallax Hal Jordan
     Green Lantern [Ana Konu]


    Hal Jordan'ın çıldırdığı muhteşem sayılar
     Green Lantern [Ana Konu]


    Hal Jordan ve Parallax
     Green Lantern [Ana Konu]


    Sinestro Corps'dan
     Green Lantern [Ana Konu]




  • cevap veren arkadaşlara teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.