Şimdi Ara

GRLDR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımda C : de win 7 D: de ubuntu yüklemiştim.birkaç gündür sorunsuz çalışıyordu bu akaşam bilgisayarımı ubuntu ile başlatmaya çalıştığımda GRLDR missing all devices press ctrl+alt+delete tuşuna basın diye bir uyarı çıkıyor başlangıçta ve bastığımda bilgisayar baştan yeniden başlıyor sorun ne olabilir arkadaşlar ??



  • GRLDR grub'un dos versiyonu gibi bişey siz ubuntuyu direk windows içinden wubi ile kurdunuz galiba ve mbr kaydınız bozulmuş.

    edit win7 kullanıyormuşsunuz pardon yapmanız gereken win7 diskinizi takıp kurulum ekranında kurtarma seceneklerinden cmd "komut satırı ekranı" açıp bootsect /nt60 C:/ komutunu girmeniz lazım. evet hayır falan derse evet deyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 11 Mart 2010; 20:31:51 >
  • bu komut işini ben yapabilirmiyim ??
  • Yaparsınız zor bişey değil burdanhttp://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-boot-record.html resimlere bakarakta yapabilirsin.
  • yazacağım komut ne tam olarak ??
  • Hocam adım adım yazıyorum Windows 7 DVD'nizi takın dvd'den sistemi boot edin normal kurarmiş gibi install now butonuna bastıktan sonra dilinizi secip next'e tiklayin. Orda use recovery tool yazisini görüceksiniz onu tiklayin. Sonra kurulu olan windows bölümünüzü gosteren bir frame çikicak next'e tiklayip devam edin ardından bu ekrana geliceksiniz http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/25675d1251414836-mbr-restore-windows-7-master-boot-record-mbr_05.png orda command promptu tiklayin. Karşınıza bildiginiz dos ekrani gibi bişey gelicek öncelikle DVD sürücümüzün sürücü harfini öğrenmemiz lazım bunun için "diskpart" yazip enter yapiyoruz. sonra "select disk 0" komutunu yazip enter yapiyoruz ardından "list volume" komutunu veriyoruz şimdi size içinde dvd sürücünüzünde bulunduğu bir liste vericek dvd sürücünün harfini not ediyoruz F: G: gibi
    "exit" yazip enterleyip diskparttan çıkıyoruz. şimdi dvd sürücümüzün harfi ne olarak gozuktuyse ben örnek olarak F: kullanıcam . F: yazip enterliyoruz ardından "cd boot" enter "bootsect /nt60 SYS /mbr" enter iş tamam exit yapip çikin bilgisayarı yeniden başlatın. "Komutlari tirnaksiz yazicaksiniz"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 12 Mart 2010; 0:11:36 >




  • siz denediniz oldumu ben yaptım ama bi sonuç alamadım linux u açmaya çalışırken hala aynı hata var
  • http://www.sevenforums.com/tutorials/681-startup-repair.html
    Şu linkte nasıl yapılacağı anlatılıyor.


    kendi anlatımımla; win7 dvd'yi takıyoruz. boot ediyoruz. yeni kurulum değil de; System Recovery seçiyoruz. ardından aşağıdaki resimde olduğu gibi startup repair'i seçiyoruz. 1-2 saniyeli bir işlem yapıyor. Reset atıyor. Windows başarıyla açılıyor. EasyBCD programı kullanarak; açılış sırasında bize linux ve windows seçeneklerini getirmesini sağlıyoruz.
     GRLDR


    işlem bu kadar=)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpian -- 5 Şubat 2011; 12:53:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.