Şimdi Ara

GRUB boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler,

    Yakın zaman önce Windows 7 yüklü bilgisayarıma Pardus 2013'te yükledim. Ancak Pardus'a güncelleme yaptıktan sonra normal Pardus açılmamaya başladı bunun yerine recovery olan Pardus açılıyor. Onu da kapattığınız da kapanmaya çalışıyor ama ekran donuyor. Pardusu düzeltmenin bir yöntemi var mıdır? Yani pardusu yeniden kursam Windows7'ye zarar verir miyim? Grub'u silmem mümkün mü? Fikir verebilir misiniz?



  • Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek kimse?
  • ilk kurulumda zarar vermediysen yine vermezsin diye düşünüyorum :-)
    pardus oturmuş bir sistem değil .diğer linux dağıtımlarına bak derim.
  • Sadece Pardus'u tekrar üzerine kursam sorun olmaz diyebilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borx

    Sadece Pardus'u tekrar üzerine kursam sorun olmaz diyebilir miyiz?

    pardus arkadasin dedigi gibi oturmus bir sistem degil yeniden yuklesen bile guncelleme yaptigin zaman sistem tekrar bozulacak veger yuklemesen aciklarla dolu bir sistem kullanacaksin bence baska dagitim dene :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardusu tekrar kursan sorun olmaz. Aynı adımları takip edip, pardusu kurduğun yere kurdunmu bir sıkıntı olmaz. Ama pardus üzerinde olan dosyaların ve bilgilerin silinir. Önemli dosyaların varsa live linux dağıtımı kullanarak bunları alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft uzmanlarına sorduğum soru aşağıdadır.

    Masaüstü PC 'de SSD üzerine Windows 7 ultimate  kurulu. Harddisklerden birine ise Pardus kurdum. Şimdi ne yaptıysam (harddiskleri devre dışı bırakma, bios' dan boot sırası değiştirme ve aklıma gelen bilimum opsiyon) PC'nin Windows'tan açılışını gerçekleştiremiyorum. İlla Pardus üzerinden açmak gerekiyor. Oysa ben aynı zamanda Pardus kurulu hdd'ye format atıp kullanmak istiyorum. 

    Şimdi Windows kurulu SSD'nin kapasitesi yetmiyor. Yeni bir SSD aldım ki eskisi işletim sistemini yeni SSD'ye klonlayayım.  Fakat Pardus engeli nedeniyle bunu yapamıyorum. PC 'deki tüm diskleri iptal edip yeni aldığım ssd üzerine temiz bir kurulum yapmak da bir seçenek. Fakat bu durumda etkinleştirme kodu bir başka bilgisayarda kullanılıyor görüleceği için sıkıntı çıkacak. İkincisi bir çok güncelleme almam gerekecek. Windows güncellemeleri dışında en basitinden nvidia sürücü güncellemelerini yapmam gerekecek. Paketimden bir sürü GB harcamak zorunda kalacağım. 

    Microsoft uzmanları umarım bana yardımcı olabilir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün akşam yine denedim. Yine bir sonuç alamadım. Pardus yüklü hdd'nin kablolarını söktüm. Windows yükleme cd'si ile başlatıp, sorun giderme seçeneği üzerinden bootrec.exe/fixmbr komutu ile düzeltmeye çalışacaktım fakat bu sefer de Group loading error 21 hatası verdi. Bir türlü yükleme cd'si üzerinden makinayı açmayı beceremedim. Cd üzerinden açmak için bir tuşa basın diyor. Fakat tuşa bastığımda yine hata veriyor.

    Anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.