Şimdi Ara

Grundig DSR 8200 hakkında... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
11
Favori
28.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noluftu

    Beyler benim cihaz da geldi. Iki konuda sorun yaşadım. Birincisi toplu kanal silme veya taşıma yok sanırım. Bir de ağ bağlantısı için getaway yazmama rağmen menüden çıkınca yine 0.0.0.0 yapıyor. Deneyen var mı?

    toplu taşıma yokmuş yazmışlarda o kötü oldu en dandik cihazda bile o var teker teker uğraşçan görüntü kalitesini nasıl buldun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Şubat 2015; 14:41:34 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    SD performansi herkesi memnun etmeyebilir. Atlanta'nın Sd performansından sonra biraz bulanık gibi geldi bana. Ama HD'de beğendim cihazı. Getaway sorununu çözdüm. Benden kaynakliymis. Özellikle 1080p olarak çıkışı ayarladigimda gerçekten güzel bir görüntü veriyor. Astradaki 720p yayınlarda denemenizi öneririm.

    Cihaz 2-3 kere kilitlendi. Nedenini lan kablosu takılı olmasına rağmen bağlantı olmamasına bagliyorum. Hbb TV olayı hoşuma gitti. Trtnin hbb tv uygulamasjna baglandim. Biraz agir çalışıyor.

    100 liraya aldım. Bu fiyata inanılmaz kalitwli bir cihaz. Turkiye pazarındaki üçüncü sınıf kalitedeki cihazların 200-300 liraya satıldığı düşünüldüğünde bence f/p olarak kesinlikle lider bir cihaz.

    Sd performansını dikkate almadiginizda tatmin edecek bir cihaz. Biss destekliyor ve çalışıyor. Sorularınız olursa yanitlayabilirim.

    Toplu kanal tasima ve silme olmamasi ve sd performansi disinda harika bir cihaz.

    Bu arada sd performansini keskinligi arttirarak bir nebze duzeltebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sd performası kötü ise chip ya sunplus yada ali'dir zira bu chip ler kötü sd performansı ile tanınırlar ve hd kanalallar arası geçiş uzundur..
  • Cihazın sd performansı kötü değil en fazla vasat denir belki. Cihaz değiştirince ilk bir iki gün acabamı diyorsunuz Ama sonrasında gayet iyi geliyor. Bir sürü hd kanal oldu. bence cihaz alırken sd performansı artık olmazsa olmaz değil. Ben bu cihazdan önce sti işlemcili opticum ts 9600 mini kullandım.şimdi ikisini yanyana koysanız fiyatları aynı olsa bile hangisini tercih edeceğim konusunda bayağı düşünürüm. Sd performansı uçan kaçan bi cihaz ne duydum ne gördüm. Bundan çok daha pahalı cihazlar dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce denediğim ali ve sunplus işlemcili cihazlarda karanlık ve fazla siyah gösterme gibi bir durum vardı bu cihazın işlemcisini bilmiyorum ama böyle bir sorunu yok. Buda beyazları fazla parlak gösteriyor :) buda bana pek rahatsız edici gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şurası kesinki bu paralara bu cihazdan daha iyi bir cihaz şu an kesinlikle yok. tam bir f/p ürünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyadan kathrein 925 falan alamıyorsanız. Özellikleri sizin için yeterliyse rahatlıkla alınır kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan boyluğa doğrumu gidiyorum ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunuda herkes bilir zaten kötü bir panelle hiç bir cihaz iyi görüntü vermez. Benim birader gibi tarih öncesi philips hd ready bir tv niz varsa yada alt segmen kötü bir tv niz varsa en ucuzla en pahalı cihaz aynı görüntüyü veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce ürünü kurdum şimdi kayınbabaya sipariş geçiyorum.

    Artıları:
    1 Arçelik garantisi ve servis ağı( markasının Grundig olması ve made in eu olması)
    2 100 TL'nin altında fiyatı
    3 HD yayın görüntü kalitesi
    4 CI+ modül desteği
    5 Cec link teknolojisi
    6 kasa kalitesi, renk ahengi ve şirin kompakt dizayn
    7 kanal listesinde kanal epg sinin olması
    8 kumanda dizaynı ve plastik kalitesi
    Eksileri
    1 harici adaptörle çalışması
    2 modül girişinin kapağının olmaması ve modülün bir kısmının dışta durması
    3 Led ekranda kanal isminin geçmemesi
    4 toplu kanal atmaması
    5 ortalama sd kalitesi(bence artık az önemli)
    *Bu cihazı özellikle modüllü üyeliği olanlara öneririm. Kullanıcı arayüzü kolay kullanışlı ve grafikleri kaliteli elegans. Bu fiyata (97 tl) kaçırmayın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 4 Şubat 2015; 21:45:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün benim cihazda geldi. Fena değil stabil çalışıyor. Gerçi ben CRT TV de kullanıyorum. Scart bağlantısı yaptım. Bağlantı seçeneğini RGB olarak seçince görüntü düzeldi.
    USB den Film açtım gayet hızlı açıldı ve altyazı okunaklı güzel.

    Evdeki Digütürk kartını bu cihaza taksam izleyebilirniyim. ????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz elime dün ulaştı. Deneyimlerim şu şekilde:

    Cihazla gelen kutunun üzerinde de CI+ ibaresi bulunuyor. Kutu içeriğinde HDMI kablo da bulunuyor. Kumandası bir cebe sığacak kadar küçük. Kumanda çalışması güzel. İlle de cihaza tutmak gerekmiyor. Ancak dünden beri bazen cihaza dönük bastığım halde tepki vermediği de oldu. Kumandanın üzerinde Exit tuşu ve Recall(Bir önceki kanala geri dönmek için) bulunmuyor. Geri tuşu mevcut. Bir önceki kanala dönmek için Geri tuşuna basıp bir tuşla kombinasyon yapmak gerekiyor ancak o tuşu bulamadım. 1-2 sefer tesadüfi yaptığım oldu.

    Deneme yaptığım televizyon 40HX850 ve eş zamanlı karşılaştırma yaptığım cihaz Jameson 3004 HD.

    HD görüntü kalitesi güzel. Renkler hafif mat olmakla birlikte düzgün. Technisat Digit Isio S1 ve Vantage VT610S cihazlara göre HD görüntü kalitesi zayıf. Hatta Jameson 3004 HD'den de zayıf. 3004'de hem renk doğruluğu daha iyi, hem de çözünürlük. ALİ işlemcili piyasa işi cihazlardan ise kesinlikle çok daha iyi. Yani bu cihazı alan kişinin HD resim işlemesinden çok şikayetçi olacağını düşünmüyorum.

    SD görüntü kalitesi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Görüntü haddinden fazla flu. Televizyon ayarlarından keskinliği artırmak logo ve altyazıları bariz netleştiriyor ama bu işlemin ekrandaki resme pek bir katkısı yok. Normal bir LED tvde keskinlik ayarının 30-50 arasında olması idealdir. Keskinliği 70-80 civarına yükselttiğinizde dediğim şekilde SD yayınlardaki logo ve altyazılar netleşiyor ancak bu sefer de HD yayınlarda hem resim hem de logolar sırıtmaya başlıyor. Benim burada naçizane tavsiyem bu uydu alıcı ile kullanımda keskinlik oranını 45-55 seviyesinde tutmanız olacak. HDMI çıkış çözünürlüğünü 1080p de tutmak yerine Otomatik yaparsanız ufak da olsa SD ve HD netliğini dengeli şekilde iyileştirmiş olursunuz. Defalarca denedikten sonra ben Otomatik modda kalmasını uygun gördüm.

    Sonuç olarak şimdilik kaydıyla görüntü kalitesi amacıyla alınacak bir cihaz değil. Şimdilik diyorum çünkü bu flu görüntünün yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü renkleri nispeten düzgün işleyen bir alıcı. Bu kadar bulanık bir görüntü yazılımla mutlaka iyileştirilebilir. Başka bir forumda Mstar işlemcili olduğu yazıyor. Ben daha önce bu işlemciye sahip bir uydu alıcı kısa süre kullanmıştım ama bu kadar bulanık değildi SD yayınlar. Bir üst model diye daha önce sözünü ettiğim DSR-8350 modelinde durum farklı olabilir.

    Yazılım güncellemesi uydu, internet ve USB üzerinden yapılabiliyor. Uydu üzerinden kontrol ettim ancak yeni firmware bulamadı. Grundig sitesinde de herhangi bir yazılım bilgisi bulunmuyor.

    Cihazda ısınma problemi yok. Tabiri caizse buz gibi çalışıyor.

    Ön panelde kanal numarasını gösteren bir led bulunuyor.(Resim 1) Mavi renkteki ışığın parlaklık seviyesi düşük-orta-yüksek olarak ayarlanabiliyor. Mavi led ışık biraz göz yorucu olduğu için ben düşükte kullanıyorum.

    EPG arayüzü ve çalışması bakımından bugüne kadar gördüğüm en iyi cihaz diyebilirim. (Resim 2) Guide tuşuna bastığınızda kanala ait haftalık program listesini yukarıdan aşağıya sıralıyor. Bu listeden isterseniz görmek istediğiniz program tiplerini(film, dizi, şov, spor vb. gibi) filtreleyebiliyorsunuz. En sevdiğim özellik bu oldu. Ayrıca (?) tuşuna basınca izlediğiniz program içeriğini anlatan detaylı bir bilgi ekranıyla karşılaşıyorsunuz. Kanal listesi üzerinde bir kanalı seyrederken başka bir kanalın üzerine geldiğinizde(seçmeden) o kanaldaki yayın ismini de gösteriyor.(Resim 3)

    Toplu kanal taşıma ve silme özelliği malesef yok. İlk başta önemsememiştim ancak 900 civarındaki kanalı 80'e kadar indirmek ve sıralamak epey yordu. Menüde birçok işlemin onay ya da iptali kırmızı-yeşil-sarı-mavi tuşlarıyla gerçekleşiyor. Buna alışmak zaman alabilir.

    Şebeke taramasında SD ve HD bütün kanalları buldu. Tuner çalışmasını ciddi beğendim. Kanal değiştirdiğinizde çıkan kısa bilgi ekranında çözünürlük seviyesi yazıyor ancak frekans ve sinyal bilgilerine ulaşmak için menüye girmek gerekiyor.

    Arayüzü beğendim. Özgün bir yazılımı var cihazın. Menüde gezinti oldukça hızlı çalışıyor. Kanal geçiş hızı da gayet iyi. En azından Jameson 3004 ten sonra bildiğiniz uçak.

    Menü+2011 tuşlayarak biss key menüsüne erişebilirsiniz. Bu kısım da oldukça sade ve kullanışlı tasarlanmış. Sadece biss key giriyorsunuz. Service ID ya da başka bilgi istenmiyor. Keyi girer girmez de kanal açılıyor. Şu anda aktif olarak yayın yapmayan ve renk baremi gösteren biss şifreli TRT WORLD kanalında test ettim.(Resim 4)

    Menü-Kaynak Ayarı kısmında program tablosu üzerindeyken(seçmeden) sırasıyla 4-6-5-8 tuşladığınızda açılan ekrandan usb ile cihaz arasında karşılıklı kanal listesi ve kullanıcı ayarları yedeklemesi ve yüklemesi yapabiliyorsunuz.(Resim 5)

    Tek modül girişi mModül kullanmadığım için bu kısmı test etmedim. Ancak alan bir arkadaş D-smart modülün çalıştığını yazmış.

    Son olarak birkaç tane rastgele çektiğim SD ve HD resim ekledim. Bütün resimler Huawei Ascend P6 cep telefonuyla çekildi. Görüntü kalitesi açısından fikir verecek durumda değil.


     Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 6 Şubat 2015; 2:23:31 >




  • harika bir inceleme olmuş, emeğiniz için teşekkürler. kanal değiştirirken çıkan bilgi ekranında ilgili kanalın çözünürlüğü mü yazıyor yoksa cihazda tercih edilen (1080p,720p gibi) çözünürlük mü yazıyor? toplu taşıma neyse de toplu silme nasıl olmaz ilginç, sadece türksat izlense bile yüzlerce kanal silmek gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben seyrettiğim kanalları favori gurubu olarak ayarlıyorum böylece toplu kanal silme taşıma gibi birşeye gerek kalmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Resimdeki CI+ MODÜL ile çalışır....
     Grundig DSR 8200 hakkında...

    Uyarı: fetih arkadaşımızın ikazı üzerine düzeltme ihtiyacı hissettim... Söz konusu resmi CI+ modül olduğu için ekledim fakat güncel CI+ modül için Dıgıtürk ten bilgi almanız gerekli.... CI+ modüllerde bazı paketler olmayabilir bu yüzden Digitürkten bilgi almadan modül olayına güvenip cihazı satın almaya kalkmayın....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 6 Şubat 2015; 15:30:39 >




  • Eline sağlık çok iyi bir inceleme olmuş.....

    Toplu taşıma silme özelliğinin olmaması gerçekten çok kötü olmuş.... Bunu grundiğe bildirmek lazım....Belki cihaza kanal editörü filan uyarlayabilirler. En azından usb ye atıp pc de şipşak halledilir...

    Ben DSB 8350 modelini almaya karar verdim.... Görüntü olarak şu an incelediğimiz modelden farklı olacağını sanmıyorum. Tercih sebebim karasal tunere ihtiyacım olması....

    İnceleme için tekrar teşekkürler....
  • cihaz 2013 de çıkmış 2015 e kadar bir tane yazılım çıkmamış bu yazılım desteği yok anlamına geliyor, zaten cihazlar elde kalmış satmamış fabrikada en düşük ücretten elden çıkarıyor gibi,çoklu kanal taşıma yok sd ler de cidden oldukça vasat geldi bana koyulan fotolarda, üstüne bi 70 tl daha katıp neta 6400 almak daha mantıklı gibi fta kulanıcaksanız..ayrıca Sunny at-15100(mstarlı modelleri) Microstar S1 HD çoklu kanal taşıma yok bu cihazlarda mstar yani bir nevi işlemcinin kapasitesi herhalde...tabi dsmart digi modülle izleyecek bütçesi kısıtlı olanlar için biçilmiş kaftan daha ucuzu yok çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Şubat 2015; 13:07:16 >
  • Aşağıdaki linkte 4 Grundig modelinin özellikleri sıralanıyor. En gelişmiş model DSB-8350 modeli. DVB-S2 tunere ek olarak karasal DVB-T/T2 tuner de mevcut. Ayrıca 8200 serisine ek olarak DLNA ve dahili Wifi mevcut. Bir de Grundig uygulama mağazası bulunuyor. Yurtdışında combo diye tabir edilen üçlü tunere(DVB-S/S2, C, T/T2) sahip bir model daha var. Güncel fiyatı 187 Euro civarında.

    http://www.heimkinomarkt.de/Drucken/News/10999/Grundig/Rein_ins_TV-Vergnuegen_mit_den_neuen_Grundig_Smart/

    Yukarıda janjarre nickli arkadaşımızın paylaştığı Digiturk modül sanırım LİG TV ve spor paketi içermeyen Digiturk paketleri için geçerli. Digiturk LİG TV içeren paketler için modül seçeneği sunmuyor. Ayrıca yıllar önce kullanılan Digiturk Cyrptoworks kartları zaten artık kullanılamıyor.

    Kanal silme için ''hepsini sil'' diye bir seçenek bulunuyor ama işaretleyerek toplu silme yok.

    Kanal açılınca gelen bilgi ekranında ilgili kanalın çözünürlüğü gösteriliyor.

    Cihazın media player tarafı beni oldukça memnun etti. 160 GB NTFS dosya sistemli harici harddiski arka taraftaki USB ile açtım. Ön usb slotu açmadı. USB içeriğini detaylı olarak görüntüledim.(Resim 1)
    Film izlerken (?) tuşuna basınca ''yayın'' sekmesi altında video otomatik olarak 10 bölüme ayrılıyor ve istediğiniz bölümü seçip oradan oynatmaya devam edebiliyorsunuz.(Resim 2). Aynı resimde sol üst kısımdaki ibareleri kontrol ettiğinizde 1080p ve DOLBY DİGİTAL sese sahip 12 GB boyutundaki filmi sorunsuz oynattığını görebilirsiniz. Ses modunu Dolby yapınca da herhangi bir sorun yaşamadım.
    Ayrıca altyazılar da problemsiz çalışıyor. 2 ses ve 11 altyazı dilini de sorunsuz seçebiliyorsunuz.(Resim 3)
    Media Player tarafında olduça detaylı ayarlar mevcut. Burada hepsine değinemeyeceğim.

    Cihaz kasasının üst tarafında açmak için herhangi bir vida bulunmuyor. Alt kısımda vidalar var ancak iç tarafına bu şekilde ulaşılmıyor sanırım. Ayrıca üzerinde Grundig ibaresi bulunan siyah plastik çubuk, üst taraftan cihaz açılmasın diye özellikle tutturulmuş o kısma. Açarsam belki geri takamam diye şimdilik bulaşmadım.


     Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında... Grundig DSR 8200 hakkında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 6 Şubat 2015; 15:10:15 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Çok enteresan yorumlarda bulunuyorsun...

    Başka bir konuda sti chıpsetleri beğenmediğini söylerken, burada sti chıpset kullanan neta cihazını öneriyorsun ???

    Şöyle resmin bir bütününe bakacak olursak;

    ++ Hergün, her saat, her dakika kanal taşıma / kanal silme işlemi yapacak arkadaşlar bu cihazı almasın doğrudur. Fakat, ben bir kere kurarım bir daha kurcalamam diyen kullanıcılar için hiç de büyük bir kayıp değil....

    ++ SD'ler netada da çok ahım şahım değil.... SD ler hiçbir uydu alıcıda ahım şahım değil...

    ++ Üstüne 70 TL verip modülsüz bir Neta almanın nesi mantıklı onu hiç anlamadım???

    Bu cihazın modül desteği olması bile bir çok eksi'sini ortadan kaldırıyor.... Üstelik CI+ desteği ile Dıgıtürk bile kullanmak mümküken DÜZ FTA+ KAZIK Neta'yı kim neresine soksun ???? BISS özelliği bu cihazda varken Netanın adını bile anmamak lazım....

    Hadi söylemeyeyim, hadi kırmayayım diyorum ama bazen zorluyorsun insanı...

    Başka bir konuda @kamax'a laf atmışsın ben utandım vallahi.... topu topu 12 tane alt segment cihaz denemişsin adama bunun artisliğini yapmışsın.... Senin beğenmediğin o adam, senin yaşın kadar cihazı deneyip çöpe attı.... Üstelik Senin kullandığın Neta, sunny, Vs. gibi sikim sonik markalarda değil.... Başkası olsa orada seni yerin dibine sokardı ama, adam gene efendiliğinden " Ben sizin kadar cihaz denemedim" deyip konuyu geçiştirdi....

    Biraz toparla kendini.....




  • Şu kıymetli incelemeler için sana ne kadar teşekkür etsek azdır... Eline sağlık.... Dıgıtük modül için teşekkür ederim.... Yukarıda gerekli uyarıyı mesaja ekledim....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.