Şimdi Ara

GSM/GPRS Modem Seçimi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uğraşmakta olduğumuz bir projede bir gprs modem ile Bilgisayara veri göndermek istiyoruz. kısa çaplı bir araştırma yaptık ama ne tür bir modem alacağımıza karar veremedik. yurt dışında bir çok marka veya model olmasına rağmen türkiyedeki olanaklar oldukça kısıtlı.

    kullanacağımız modem konusunda bize yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyoruz.


    daha önceden bu tür bir projeyler uğraşan arkadaşlar varsa onların da yardımlarını bekliyoruz. projede gprs uyumlu herhangi bir telefon değil de harici bir modem istenmektedir.


    bildiğiniz marka veya modeller varsa, yada bu iş için herhangi bir çözümünüz, faklı bir fikriniz varsa vede yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Şimdiden Teşekkürler.



  • Evet arkadaşım bende bir süredir gprs modem aramaktayım ve seri port girişli olması gerekiyoo (rs232) fakat genelde laptop veya usb girişli modemler var... Seri girişli bir gprs modem önerisi olursa sevinirm.

    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
  • yaww ben de çok araştırdım fakat bi türlü seri porttan olanını bulamadım fiyat olarak da uygun bişey bulunabilinirse alacamm. uzman arkadaşların görüşlerini belirtmeleri benim iiçin ve ihtiyacı olan diger arkadaşlar için çok makbule gececek. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. saygılar.
  • Arkadaslar, anlattiginiz kadariyla ihtiyaclariniza en uygun urun oldukca yaygin olarak kullanilan GM862 GSM/GPRS modulu. Ben bu 4-band GSM/GPRS modulu kullaniyorum ve hem fiyatindan, hem performansindan cok memnunum. RS232 seri haberlesme portu da var. Asagida gerekli bilgiyi bulabilirsiniz:

    http://www.gsm-modem.de/gm862.html

    http://www.sparkfun.com/commerce/product_info.php?products_id=757




  • Valla ben

    http:// www. uks .com.tr/portal/alias__Rainbow/lang__tr-TR/tabID__3349/DesktopDefault.aspx

    adresinde satılan modemi kullanıyordum. Ericsson gm75 modem için bir seri arabirim yapmışlar. Şu anda GB47 ile satıyorlar sanırım. Belki işinize yarar.

    Saygılar
  • slm arkadaşlar
    Ben gm862 yi bir çok projede kullandım güzel bir modem pek sorun çıkartmıyor ancak gm862 nin üretimi durduruldu bulamayabilirsiniz. gm862 nin yeni modeli olan gm862 quady versiyonu çıktı. bu konuda sorunuz olursa forumdan sorabilirsiniz. iyi çalışmalar.
  • Arkadaşlar bunun için sony-ericsson gm-47 kullanabilirsiniz ama sanırım artık üretimden kalkmış.
    yada yerine motorala g-20 olabilir yada ericsson tc 35 i olabilir(umarım doğru hatırlıyorumdur...)
    bu konu ile ilgilide en iyi bilgiyi cpg bilgi tekn.yardımcı olur.
    tel:212 347 58 00
    kolay gele
  • öncelikle tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum vede başka tavsiyesi olacak arkadaşları da bekliyoruz.





    quote:

    Orjinalden alıntı: i_erciyes

    slm arkadaşlar
    Ben gm862 yi bir çok projede kullandım güzel bir modem pek sorun çıkartmıyor ancak gm862 nin üretimi durduruldu bulamayabilirsiniz. gm862 nin yeni modeli olan gm862 quady versiyonu çıktı. bu konuda sorunuz olursa forumdan sorabilirsiniz. iyi çalışmalar.


    merhaba i_erciyes;
    tavsiye ettiğin modemi temin edebileceğimiz, güvenilir bir adres varmı. yada siz alışverişlerinizi nereden yapıyordunuz. geçenlerde biz bir gps modül aldık ama bir türlü çalıştıramadık, aldığımız firmayla iletişim kurmaya çalıştık ama onlar da konu hakkında detaylı bilgimiz yok dediler. bu tür bir problemin oluşmasından korkuyoruz açıkcası.

    bir de modem ile birlikte datasheet tarzı bize yardımcı olabilecek dökümanlar, şemalar geliyor mu?. aslında bize bu tür bir modem lazım. modemi rahatlıkla kontrol edebileceğimiz, komut desteği konusunda sıkıntı çekmeyeceğimiz bir modem arıyorz....




  • Birde class a, b class 10,12 gibi fakrlı sınıflarda modemlerden bahsediyorlar. bunlar bizim için ne kadar önemli. sonuçta sadece text veri göndereceğiz.

    yani bir sms boyutunu geçmeyecek verilerimiz. bu kriterler bizim için bu kadar önemli mi?

    birdehttp://www.baglan.com.tr/urunler/fargo/maestro_tek.html bu ürün hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?

    çok teşekkür ederim ...
  • slm arkadaşım
    Ben bu modemi Ankarada microdis elektronikden temin ediyorum güvenilir bir firma. gm862 nin datasheetleri telit in sitesinde var, örnek shematik çizimleri datasheetlerin içerisinde var ama her zaman onların tavsiye ettigi parçaları bulamayabilirsin. O yüzden degişikliklere gitmen gerekebilir. Bu modemi çalıştırman için bir adet pcb hazırlaman gerekli su yolu araklıkları 0.2mm oldugu için elinde çıkartamassın, en az bir 100eouro pcb masrafın olur, ama senin bu sonradan ekledigin ürün için proffoyonel pcb hazırlatmana gerek kalmayacaktır ve birçok malzeme masrafından kurtulacakasın malzeme sıkıntın olmaz ve çalışan bi devreniz olur.

    Bana kalırsa eger bu işle proffosyonel anlamda ugraşmıyacaksan, bi seri üretim yapmaaycaksan başını hiç agrıtmadan hazır yapılmış modüllerden al derim. Sen sadece seri port kablosunu ve güç kaynagını tak çalıştır.
    Eger takıldıgın bi yer olursa ben buradayım. iyi çalışamalar.




  • Selam Arkadaşlar ,

    Telit ürünlerinin satışını firmamız yapmaktadır. GM862 tüm serisi için hemn yazılım hemde donanım desteği ve satış için benden bilgi alabilirsiniz.

    Firma Bilgilerim :

    Ersen Bilgiç


    Epsilon Teknoloji Yazilim Elektronik
    Nasuh Akar Mah. 22. Sokak No: 34
    06520, Balgat, Ankara, Turkiye
    Tel : +90 312 285 10 40 Int: 125
    Fax : +90 312 285 10 42
    Mobile : +90 533 305 89 50

    E-mail : ersen.bilgic@epsilontek.com.tr
    Msn : ersenbil@hotmail.com
  • http://www.kntr.org/gprs-modem/gsm-ve-gprs-modem

    Ürününü inceleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.