Şimdi Ara

gsü endüstri'den itü kontrol-otomasyona geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.tercih döneminde de arada kaldığım iki bölümden gsü'ye yerleştim.ama bana biraz içi boş geliyor,gerek teknik üni olmayışı gerek fransızcanın zorluğu,ufak kampüs vb etkenler beni okuldan soğuttu.hazırlık eğitimi de fransızca çok zorluyor ve fransızcanın meslek açısından pek de gerekli olmayışı iyice geçişe itiyor beni.sizce mantıklı mı?önerdiğiniz bir yer var mı?


    teşekkürler




  • bence gsü'nün kendini yenilemesi lazım yabancı dil zorunluluğu konusunda fransızca'yı zorunlu tutmaları bana kalırsa çok saçma spesifik bir hedef yoksa 21.yüzyılda her anlamda bilinmesi gereken en önemli dil ingilizce.


    gsü'yü çok fazla bırakana denk geliyorum şu dönemde okulda zaten bir tutam öğrenci var onlara da elit,kaliteli ortam yaratmak yerine okuldan soğutuyorlar


    itü işletme mühendisliğini öneririm hocam şimdi okuduğunuz bölümle de uygun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 26 Kasım 2020; 12:35:3 >
  • teşekkürler.online eğitimin de katkısı çok fazla bunda,fransızcayı online olarak öğrenmek imkansıza yakın bence bu yüzden gerçekten çalışmak gerek,ama çalışmak için mantıklı bir neden bulamıyorum boş iş gibi geliyor açıkçası.okulda olsam büyük ihtimalle kültürün içinde olduğum için sıkıntı olmazdı ama böyle oldu işte.bir de ekstra bir dil öğrenirim ama ilerde ortalamadan fedakarlık etme anlamına da geliyor bu yüzde 90.bilemiyorum o yüzden.


    itü'de aklımda kontrol oto ingilizce ve elektrik müh var,özellikle üniye geçince o kadar da sosyal biri olmadığımı hatta insanları pek de sevmediğimi fark ettim.sadece etiket için güzel üni-bilmediği bölüm seçenlerin aklında bulunsun bu.o yüzden alakalı bölüm olmak zorunda değil.hatta kendimi bildim bileli tıp seçenlere(gerçekten hayali bu değilse) vizyonsuz gözüyle bakardım ama çok mantıklı geliyor şu an.okuyorsun ve ne olacağın belli,alacağın para,kazanacağın statü belli.mühendislik hiç de toz pembe değil.kararsızım o nedenle bilmiyorum.





  • siz de mi gsüdesiniz ya da gsüdeydiniz?

  • diggawithanattitude D kullanıcısına yanıt

    franıszca okumak banada çok mantıklı gelmemişti. bende itü'deyim. üstteki hocama katılıyorum işletme müh. daha iyi olabilir sizin için, endüstriye çok daha yakındır bence kontrol ve otomasyona nazaran. sonra buraya gelip kontrol neymiş dememek için iyice araştırın.

  • teşekkürler. bilemiyorum çok aradayım,başka fikri olan ya da böyle tecrübesi olan var mı? up

  • İtü endüstri mühendisliğine geçemiyor musunuz hocam? İnternette 9400 civarından kapatmış gözüküyor Türkçesi. %30 Türkçeyi aldığınız derslerle İngilizceye çevirebiliyorsunuz diye hatırlıyorum
  • hocam ben lisede hazırlık okudum fransızca gerçekten imkansız online öğrenmek biz haftalık 20 saat alıyorduk öyle b1 olduk o sene 12 senedir görüp yapamayanlar dolu okulda iç sınava girecektim okul kontenjanından ama böyle şeyler duydukça vazgeçtim özellikle kampüs olayı bana kalırsa zorlamayın geçin derim bana kalırsa akademik kadrosu da zayıf

  • Forumda beğenmeyeni illaki vardır ama kontrol-otomasyon güzel bölüm bence. gsü kafamdan ilk sildiğim üniversitelerden olmuştu tercih sürecinde(ana sebep fransızca). Eğer gsü uymadıysa hiç pişmanlık duymadan geçin itü'ye.

  • GSÜ'nün forumdaki savunucusu olarak gözükeceğim sanırım ama düzeltmem gereken bir şey var. Fransızca öğretim yapıp yapmamak GSÜ'nün elinde değil. Fransa ve Türkiye hükümetlerinin ortak anlaşması ile kurulmuş bir üniversite olarak Fransızca öğretim yapmak zorundalar. Bu anlaşma olmasa zaten ne GSÜ'nün Fransa'da birçok okulla anlaşması olabilirdi ne de hoca geçişkenliği olurdu Fransa ile arasında.


    Ha okulun bırakması gereken veya düzeltmesi gereken çok şey var ama Fransızca onlardan biri değil. Online eğitimde Fransızca eminim ki çok zorlaşmıştır ama bu da onların elinde olan bir şey değil bence. Türk-Alman ile GSÜ sanırım en çok okul bırakmanın yaşandığı iki okul. Bence temel sebepler aşikâr. Bence iki okul da yüksek risk yüksek kazanç içeriyor iyi bir şekilde uyum sağlayabilene. Ama elbette sayı her zaman az oluyor. O nedenle diğer iyi okulları tercih etmek daha güvenli olabilir.





  • Hocam işletme mühendisliğine de bakabilirsin İTÜ'de eğer endüstri mühendisliği ilgini çekiyorsa. Çok benzer bölümler zaten endüstri ve işletme müh.

  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt

    Hocam işte elinde olmaması konusunda haklısınız mütabakatın gereğini uyguluyorlar sadece fransızca'nın evrensele pek hitap etmediği için ingilizce,ispanyolca,rusça vs. yerine zorunlu tutulması 21.yüzyılda bana dinazorluk/zorbalık olarak geliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 26 Kasım 2020; 19:1:21 >
  • Beyler siz Fransızca eğitim olduğunu bilmiyor musunuz bu okula gelirken,sonra niye şikayet ediyorsunuz anlamıyorum.Fransızca Almancadan sonra en zor Avrupa dili bana göre.Onu bilerek gelin bu okula.Üstteki hocam güzel anlatmış:Yüksek risk-yüksek kazanç.Gsü’nün o anlaşmalı olduğu okulların çoğuna parayla gidemezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca, Rusçadan daha çok konuşulan ve daha global bir dil sanıyorum. Bu dillerden İngilizce hariç hangisini zorunlu tutarsa tutsunlar bence aynı durum olacaktı. Fransızca ile Belçika Kanada İsviçre gibi yerlerde de yaşayabilirsin Fransa haricinde, bence ‘outdated’ bir dil değil. Latin ailesinden bir dil bilmek her zaman avantajlıdır, İtalyanca İspanyolca çocuk oyuncağına dönüyor Fransızca bilince örneğin. Ben sosyal bilimleri Fransızca okumak konusunda şikayetçi olmazdım. Mühendislik okusam farklı düşünürdüm sanırım. Gsü ve Taü kendilerini iyi değerlendirenlere büyük ödüller sunuyor, çok iyi üniversiteler olmasalar da. Ama tercih yaparken çok dikkatli olunmalı bu ikisi için, daha güvenli tercihleri tercih ederim nitekim öyle de yaptım şahsen. İnsanları da suçlamıyorum burada riski belirtiyorum sadece.
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt

    ya tabi ki modası geçmiş bir dil değil ama geçerlilik açısından daha geride kalıyor ingilizce,ispanyolca,rusça vs.ye göre kendi fikrim tabi ki. Türk-Almanda da aynı durumlar aynı şikayetler geçerli o benzetmenize katılıyorum.Sosyal bilimlerde siyaset bilimi,uluslararası ilişkiler gibi bölümleri ben de fransızca okusam çok sızlanmazdım ama diğerleri için fazla yükten başka ne getirir bilemedim aynı şeyi söyleyemeyeceğim. uzatmaya pek gerek yok ya dediğiniz gibi yüksek risk yüksek kazanç tercih edenler iyi düşünüp taşınmalı sıralamasının yüksekliğine göre yazılmaması gereken bir yer şahsi fikrim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 26 Kasım 2020; 19:20:39 >
  • Ne biliyim ben iyi bir sıralama yapmış olsam ve de Fransızca eğitim verdiğini bildiğim bir kurumda okuyacak olsam internette taranmadık kaynak bırakmam. Şu son 1 senede bile Gsü hakkındaki videolara 3-5 e katlandı youtube’da. Ben tercih yaparken 2019 da çok iyi biliyorum 2-3 video vardı Gsü hakkında derli toplu bilgi veren. Bunlara rağmen yanlış tercih yapmak zor olmalı.
  • Arkadaşlar, 3 yıldır GSÜ'de okuyan bir dh üyesi olarak okulu pandemi döneminde evden girdiğiniz derslerle yargılamak çok yanlış geliyor. Kampüse adımınızı atmadan, sıralara oturmadan okulu yermeniz çok tuhaf geliyor açıkcası.


    Okulun yabancı dili Fransızca, bunu girerken herkesin bildiğini düşünüyorum. Yurtdışı hayaliniz varsa bu dili kullanabileceğiniz bir sürü ülke mevcut. Başta Fransa olmak üzere Belçika, İsviçre, Kanada gibi birinci dünya ülkelerinde doğrudan önem arz eden bir dil. Hatta Kanada'nın son göçmen alım mülakatlarında Quebec eyaletinin baskısıyla Fransızca'nın mülakatlardaki puanlandırma ağırlığı artmış diye duymuştum, isteyenler araştırabilir. Ve bu dili bu ülkede öğrenebileceğiniz en iyi yerler Galatasaray çatısı altındaki kurumlardır arkadaşlar 2 kere 2 = 4.


    Fransızca öğrenmek, genel olarak İngilizce dışında bir yabancı dil öğrenmek zaten zor bunu kabul ediyorum fakat bu Almanca, İspanyolca ve Rusça gibi diğer bölgesel güçlü dillerde de böyledir. Günlük hayatımızda İngilizce dışında bir dile pek maruz kalmadığımız bir gerçek. Fakat bu dili öğrenip İspanyolca veya İtalyanca'ya çalışmaya başlamayı düşünen arkadaşlar çok komik sürelerde yüksek seviyelere geldiklerini kendileri de fark ediyor, Fransızca, Latin dilleri arasında en zorudur ve bunu başaran diğerlerini rahatlıkla söküyor.


    Ek olarak Galatasaray Üniversitesi'nde Fransızca'ya ek olarak bölümde sıfırdan ileri seviyeye kadar İngilizce eğitim mevcut. İş hayatına sadece Fransızca ile çıkacağını ve yaygın dil İngilizce bilmeyerek rakiplerinden geri kalacağını düşünenler büyük yanılgı içerisindeler. Okulun Erasmus imkanlarını ve çift diploma olanaklarını saymıyorum bile.


    Dileyen 70-30 erkek/kız oranlı İTÜ'ye veya forumda Gebze Teknik ile karşılaştırılan YTÜ'ye geçiş yapabilir. Sonuçta nerede değilseniz orası güzeldir değil mi..





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.