Şimdi Ara

GT2 KASNAK KAYIŞ SİSTEMİ İLE DEVİR DÜŞÜRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu projemde 700w lık bir katı meyve sıkacağı motoruna 3 takım 20 ve 40 dişli gt2 kasnak takarak devri düşürmeye çalıştım. 16.000 RPM 1200 RPM 'ye, 13.000 RPM ise 700 RPM 'ye kadar düştü. Oldukça güçlü bir sistem oldu. Bu dişli kutusunu freze makinesi yapımında kullanacağım.

    Umarım sizin de işinize yarar.

    İyi seyirler.


    idilbazyoutube
    Merhaba arkadaşlar, bu projemde 700w lık bir katı meyve sıkacağı motoruna 3 takım 20 ve 40 dişli gt2 kasnak takarak devri düşürmeye çalıştım. 16.000 RPM 1200 RPM 'ye, 13.000 RPM ise 700 RPM 'ye kadar düştü. Oldukça güçlü bir sistem oldu. Bu dişli kutusunu freze makinesi yapımında kullanacağım. Umarım sizin de işinize yarar. İyi seyirler. Hello friends, in this project, I tried to reduce the speed by attaching 3 sets of 20 and 40 gear gt2 pulleys to a 700w juicer motor. 16,000 RPM dropped to 1200 RPM and 13,000 RPM to 700 RPM. It's a pretty powerful system. I will use this gear box for milling machine construction. I hope it works for you too. Enjoy watching. #gearbox #gt2 #kasnak #juicermotor #diy #milling #rpm #freze #torque #project
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D8aHvnD5olKY%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGOacpJAGIhDCidGWL4BLjkfWS_sNJuFZMgFy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • çok güzel projeleriniz var sizi zevkle takip ediyorum

  • Elinize sağlık güzel çalışma ama gt2 kayışla freze işi biraz zor gibi hocam, devirden kısıp torka verdiğiniz için kayış sıyırma ve esneme payı çok fazla. Takipte kalacağım, kolay gelsin.

  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Katılıma teşekkürler.

    Kayışla milini döndüren büyük frezeler ve hatta otomatik (kayışlı) varyatörle deviri ayarlanabilen freze makinaları var. BU konudaki sistem ufak olabilir ama motoru da ufaktır...

  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.


    Yapacağım bu freze ile alüminyum işlemeye çalışacağım. Sanırım yeteri kadar yavaş ilerleme ile sıkıntı çıkmaz. Katı meyve sıkacağından söktüğüm bu motor 2 devirli. 1. devir 13.000 RPM dönüyor ikinci devir 16.000 RPM dönüyor. Alüminyumda talaş kaldırmada hız yerine tork önemli diye devri baya düşürmüş oldum bu sistemle.


    Sistemde tek sıkıntı motor aşırı derecede ısınıyor ona da 12v fanlı bir soğutma sistemi yaptım onunla soğutacağım.


    İnşallah proje bittiğinde tekrar video atacağım siteye.

  • Tebrik ederim hocam, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  • Boştayken aşırı ısınma önemli sorun. İŞ yapa anında takılıp kalacağını düşündürür.


    Kayışlar enerji harcatır. Gerçek (modüllü) dişlilerle kurabilseydiniz motor zorlanmazdı. Daha ince ve enerji harcatmayan özelliklerde kayış düşünülebilir. Kayışlar sadecegerekli gücü sağlayacak şekiilde inceltilebilir. Mesela diikiş makinası kayışları var. Kayışın sarılma çapı da azaldıkça enerji harcaması artar. Kasnak sayısı azaltılıp, çap arttırılabilir.

  • Teşekkür ederim.


    Soğutma fanıda baya güçlü oldu, henüz birbirine monte edip denemedim. Eğer fanla da ısınma sorunu devam ederse sizin dediğiniz gibi modifiye yapabilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.