Şimdi Ara

GTX 1060 sisteme RTX 4070 Ti yükseltmesi mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2017'nin sonlarından beri aşağıda görebildiğiniz kasayı kullandım ve sadece depolama çözümlerinde değişikliğe gittim. Şimdi 21000 liraya Galax 4070 Ti ve 4300 liraya AMD 5700X almayı planlıyorum. Sizce bu güncelleme verimli olur mu?


    GTX 1060 sisteme RTX 4070 Ti yükseltmesi mantıklı mı?



    Not: Anakartın sitesinde işlemci uyumlu gözüküyor.

    Not2: Galax'ın sitesinde ürün boyutları böyle gösterilmiş. Akasa Venom'un şu an aktif olmayan satış sayfasında ise 370mm kart takılabileceği belirtilmiş.

    GTX 1060 sisteme RTX 4070 Ti yükseltmesi mantıklı mı?


    GTX 1060 sisteme RTX 4070 Ti yükseltmesi mantıklı mı?







  • İşlemciniz uyumlu, hatta bence iyi bir ikili onda problem yok. Fakat PSU kısmına takıldım ben bir tık. Kafadan hesaplama yaptım çok detayına inmedim ama 500-550w civarı geziyorsunuz çok ağır olmayan kullanım için söylüyorum tabiki. Psu güçlendirmesi şart gibi geldi.

  • 5700X ,her ne kadar ,halen favori işlemcilerimden birisi olsa da,4070 Ti gibi bi karta bi miktar fps düşümü yaşatacaktır .Ama her halukarda şimdiki makinanızda asla göremeyeceğiniz bi çağa atlayacağınızda ,kesin.



    Poweri değiştirin . Kağıt üzerinde,çok sınırlarda görünüyor zaten. Ayrıca powerinizin eski ve giriş seviye bi power olduğu da düşünülürse,değişimde ,kesin gerek var.

  • Psuyu değiştirin daha iyi model bir 650 - 750 watt arası bir şeyler olabilir. İşlemci ekran kartı kombinasyonu kötü değil işlemci olarak. Ama çözünürlük nedir mönitörde. Full hd ? 2k ?


    2k ise pek bir sorun olmaz. Full hd ise bazı oyunlarda hepsinde değil, bir miktar gpu kullanımı düşebilir zaman zaman. Ama oyunu oynatamayacak kadar değil elbet.


    Son olarak evet bu 3 parça değişirse verimlilik olur sistemde. fakat sistemde m2 ssd veya sata ssd göremedim. Hdd sistemde depolama amacı ile kalsın bnce, yanına bir m2 ssd veya sata ssd alın.


    ankartta 1 m2 çıkışıda var. O sistem o parçalarla değişirse o hdd olmaz artık verim hız açısından. Ben o sistemi gösteren resimde ssd yok diye dedim varsa takılı ise sorun yok sistemde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.