Şimdi Ara

GTX 1660 TI vs Vega 56 vs RTX 2060 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
7.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr_2010

    hocam adam bizim amd vb bir şey dememiş sen insanları kafana göre etiketlemeyi bıraksana.

    adam ne kullandığını söylemiş. sen bir şeyin fanı olmadan o ürünü kullanamıyor musun?

    bugün amd kullanırr yarın intel kullanır nvidia kullanır.

    salak saçma şeylerden çıkarım yapmayı bırak artık, kafandan kurduğun şeylerle millete sarıp konuyu saptırma.

    yaptığı test hem yanıltıcı hem beş para etmezmiş.

    susun otorite konuşacak konuş otorite.

    oğlum ne bu amd düşmanlığı bırak insanlar kendi tercihlerine göre kendilerine uygun olanı alsınlar?

    derdin ne senin amd ne yaptı sana? anlat bilelim yaranı.

    bir bırak insanları yahu. adam oturmuş test yapmış koymuş bende böyle demiş havadan atmamış. seni tatmin etmemiş olabilir de beş para etmeyeceğini sağlayacak kadar bu güven nerden geliyor?

    millete fan boy diyeceğine otur kendine bak nvidianın paralı elemanısın herhalde böyle körü körüne savunulmaz.

    burda amd kullanan herkes mal salak bir şeyden anlamıyor ama en çok sen biliyorsun.

    aynen devam dünya senin etrafında dönüyor.

    al sana gülücük :)


    Ortada bir emek olsada yaptıgı testin hiç bir geçerliliği yok. 8600k 8700k - 2600 2700x testini yapmış güya yapmış mı yapmamış mı o da belli değil çekirdek kapatarak bak test yaptım diyeni de ilk defa gürüyorum. birde aç bak kaynak olsun diyor yaptıgı testlerın doğruluğu havadan atmasıyla eşdeğer.

    dikkat edersen konusuna girip de yorum yapmadım bile bana burada aç bak sana kaynak olsun demesine karşı cevap verdim.

    amd fanboylarının milleti yıllardır yanlış yönlendirmekten başka yaptıkları hiç birşey yok.

    4-5ghzlik bulldozerler çıktı amd fanboyları sanki lobi çalışması yaparmışcasına intele cephe aldılar. uzun vadede intelden daha iyi olacaktı sonuc amd nal topladı.

    ryzen çıktı çekirdek kullanımı %60ı geçmiyor oyunlarda rakibinin gerisinde kalıyor ama fanboylar yok işte 2020 e kadar anakart destegi var yok bilmem kaç yılında oyunlar çoklu kullanıma gececek de amd çekirdekleri ile coşacak. sonuç amd gene nal topluyor.

    gpu tarafında değişen birşey de yok. neredeyse 2080ti fiyatına 2080 rakibi çıkartıyorlar ama 2080 e bile rakip olamıyor.

    neymiş 4k yaygınlaşınca 16 cikolayt bellek gerekecekmiş. 16 gb bellek gerekeceği zaman sen radeonu kullanabilecekmisin


    donanımları yarın kullanmak için değil bugün kullanmak için alıyoruz. varmı aramızda şimdi radeon alayım 2-3 sene sonra kullanırım diyen ?

    bizim ülkede insanlar olması gerekeni değil aldığı malı över bu her alanda değişmiyor nedense :)

    bak ben ryzen de kullandım 7970 de kullandım 4860 de kullandım fanboy değilim yani

    bazı şeyleri söyleyince hemem paralı asker yapıyorsunuz

    ne haliniz varsa görün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 24 Şubat 2019; 23:44:59 >




  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Amd youtube kanallarına para veriyor demişsiniz,diyelim ki veriyor, e nvidia da oyun yapımcılarına para veriyor benim kartta daha iyi çalışsın, ona göre ayarla diye. Bu adil mi peki? Ya da gsync'i niye ortak kullanıma açtı? Hani bu işlem donanımsaldı?
    Şöyle bir de örnek vereyim. Gtx 770 ilk çıktığında r9 280'in (7950) bayağı önündeydi. Ne oldu da şu anki oyunlarda bu kartın gerisine düştü? Driverlar yan etki mi yaptı? Nvidia'nın driverlarını iyi diye biliyorduk ama. Kullandığım kart 280, o yüzden bunu örnek verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: warchief46

    Amd youtube kanallarına para veriyor demişsiniz,diyelim ki veriyor, e nvidia da oyun yapımcılarına para veriyor benim kartta daha iyi çalışsın, ona göre ayarla diye. Bu adil mi peki? Ya da gsync'i niye ortak kullanıma açtı? Hani bu işlem donanımsaldı?
    Şöyle bir de örnek vereyim. Gtx 770 ilk çıktığında r9 280'in (7950) bayağı önündeydi. Ne oldu da şu anki oyunlarda bu kartın gerisine düştü? Driverlar yan etki mi yaptı? Nvidia'nın driverlarını iyi diye biliyorduk ama. Kullandığım kart 280, o yüzden bunu örnek verdim.
    driver konusunda haklısın bunu gtx konusuna yazdığımda 1-2 fanboy aklı sıra linç etmeye çalışmıştı. nvidia da bunu yapıyor. her firmanın bir olumsuz yanı var. amd umut pazarlar nvidia planlı eskitme yapar.
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bulabilsem alırdım da bulamıyorum burda 2.el 1080 ti. 2070 fiyatları da hayvani derecede, minimum 540 euro. Sırf ultra ayarlar için 170 euro daha koyamam 2060'ın üzerine. Olduğu kadar diyelim artık. Biraz ayarları düşürüp oynarım artık..
  • Şu con sunovu dinlemeyin soğuk çarpmış amd yutub kanallarına rüşvet veriyor nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1660Ti ve 2060 ile alakalı sorun 6 GB VRAM'a sahip olmaları. 6GB VRAM 2019 yılında 1080p dışındaki hiçbir çözünürlük için yeterli değil. Onun dışında GPU'ların güçleri yeterli zaten.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    6GB VRAM'in sorun olabileceğini düşünmemiştim 2k için. Vega 56 alsam nasıl olur acaba bunun yerine, 2k benchmarklarına baktım, 2060 yine bir tık daha öndeydi vegadan..
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    1- 8400 ile, 3,8 Ghz'ye sabitlenmiş Hyperthreading özelliği kapalı bir 8700K'nin arasındaki tek fark 8700K'deki bir miktar fazla önbelleğin simule edilmiş sonucu çok ufak bir miktar önde göstermesidir.

    2- 2700X'in 2 çekirdeğini kapatırsan o 2600 olur. Çekirdek kapatarak test yapanı ilk kez görüyorsan Linus Tech Tips'in Ryzen'ler ilk çıktığında Ryzen 5'i simule etmek için 2 çekirdeği kapatılmış 1700X ile yaptığı testlere bak. Milyon üzeri izlenmişti o video. Görmüş olursun çekirdek kapatılıp yapılmış testi hem...

    3-) FX'lerin uzun vadede Intel'i yakalayacağı ve fiyatının da çok daha ucuz olduğu söyleniyordu. Bugün BF 5'te FX 8350 7600K ile yarışıyor. Anlatılmak istenen oydu. FX 8350 120 dolara satılırken 7600K 250 USD idi. Yoksa FX'in zaten performans lideri olmak gibi bir iddiası yoktu. i3 fiyatına i5 performansı verme iddiasındaki bir seriydi FX serisi.

    4-) Şu anda kart yeni çıktığı için stok sorunu var. 10 gün önce duyuruldu bu kart. Nvidia'da da 2080Ti'lerin 1800 USD olduğu dönemleri hatırlıyorum. Çıkıp üç beş tane fırsatçının koyduğu fiyat üzerinden fiyat değerlendirmesi yapmak komedi. AMD'nin duyurduğu fiyat 700 USD. En ucuz dandik soğutmalı RTX 2080 fiyatına, aynı performansta ama bellek bant genişliği ve bellek miktarı iki kattan daha fazla olan bir kart satıyor. Eksisi de 50-60W daha fazla güç tüketmesi. İsteyen alır, isteyen almaz...

    5-) Evet. 8GB Texture'lar için yetmediğinde 2080 abuk sabuk fps düşüşleri yaşatacak. Bugün Türkiye ekonomisinin hali ortada 2080 ile sistem toplayan biri yarın 3080 çıktığında 2080'ini atıp ona geçecek bir durumda değil. Bir kere alıyor insanlar ve uzun ömürlü olmasını istiyor.




  • Hocam minimumlarda ve hissiyatta fark ettirir. Mesela şöyle düşünün; 3 GB 1060 diye bir kart çıktı. Benchmarklarda RX 570'den daha iyi FPS veriyordu. Ancak kullanıcıları 4 GB VRAM'lı 1050Ti'nin dahi FHD Ultra ayarlarda daha akıcı bir deneyip sunduğunu söylüyordu. Buradaki de benzer bir durum.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim yorumların için. Vega 56 almaya korkuyorum Asus ve Gigabyte'ın saçma sorunlu modelleri yüzünden. Sapphire olanı da aşırı pahalı.

    Sistemi toparladığımda bir inceleme basligi acacam bununla ilgili :)
  • Asus hakikaten sorunlu benim de gördüğüm ama Gigabyte'ta öyle ciddi bir sorun duymadım. Benim 3 arkadaşım var Vega kullanan hepsi referans kart kullanıyor, hepsi de oldukça memnun, hiç sorun yaşayanını görmedim. Ben de esasen uyguna getirip bir tane Vega 56 almak istiyorum şu sıralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 25 Şubat 2019; 0:44:27 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Referans kart nedir hocam ? :) Reddit'de onlarca yorum okudum vega 56 gigabyte modelleriyle ilgili. Herkes Gigabyte ve asus'dan uzak durulmasını öneriyor vega 56 söz konusuysa.

    Vega 56 ciddi bir fark yaratır mı 2k 144 hz'da sizce ? Gerçi işlemcim Ryzen 5 2600 olacağı için ekran kartı 2080t olsa da 144hz'da çalıştıramam oyunları, işlemci bottleneck olur diye tahmin ediyorum.
  • Vega 56 Gigabyt serilerinde kronik sorun var referans tasarım Gigabytler hariç.
  • Hocam 144 Hz'de çalıştırmak diye bir durum yok. İşlemciniz kaç FPS veriyorsa o kadarını görürsünüz 144 Hz bir ekranla. Ayrıca mesela 110-144 arasındaki fark 60 ile 70 arasındaki fark kadar. Dolayısıyla çok takılmayın o işe. Birçok oyunda da 144 üzerinde kalır ryzen 2600. Referans kart, tek fanlı referans tasarım kartlar. Siyah olur üzeri pütürlü, tek bir fanı var... Eğer alacağınız kart referans tasarımsa zaten hiçbir markanın farkı yok içiniz rahat olsun. Strix falansa asus alınmasını tavsiye etmem. Asus AMD kart işine pek özen göstermiyor. Dostlar alışverişte görsün diye çıkarıyor. Gigabyte ile alakalı pek bir problem görmedim ama. 2K'da yüksek FPS hedefliyorsanız bana kalırsa kesin Vega 56 alın. 2060 ya da 1660Ti gibi kartların 6GB belleği oyunlarda keskin FPS düşüşlerine yol açacaktır ileride. Bugün dahi açabiliyor. 1060 3GB'nin kaderini biraz araştırırsanız 6GB'lerin de ne olacağını üç aşağı beş yukarı kestirebilirsiniz. Ama birkaç sene içerisinde sistem güncellerim, kart yenilerim derseniz 2060 daha makul olabilir hocam.




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Gigabytenin Amd tarafında iki kusurlu ürünü oldu birincisi rx 460 diğeride vega 56 gariptirki vega 64 de sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    Sanaldan gereksiz, kes sesini vs diyerek artislik yapma.
    Sen kimsin de hiçbirşey yokken karşındaki insanlara böyle konuşabiliyorsun?
    Günümüzün modası sanalda aslan kesilmek sanırım.

    Alıntıları Göster
    Lan sen kimsinde tanımadığın adama posta koyuyorsun. Önce haddini bil

    Blok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SugarFreak

    RTX 2060 yetersiz mi kalır sizce 2k 144hz için ?

    Kullanacağım monitor bu olacak :https://www.msi.com/Monitor/Optix-MAG271CQR
    Biliyor musunuz bilmiyorum. Nvidia gsync'i bazı freesync monitorlere uyumlu hale getirmeye başladı. Bu da o monitorlerden biri.

    Oynayacağım oyunlar, diablo, cs go, apex legends, skyrim online gibi oyunlar olacak.
    O oyunlara yeter. Apexin fpsleri dengesiz yalnız 144ün altına kesin düşer hatta 100ün de altına düşer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu amd botlarının"Bekle X yıl sonra görücem ben sizi" lafları gülmekten karnımı ağrıtıyor artık 😁

    Aga şu an alıp cayır cayır performanslı bileşenleri kullanmak varken neden AMD alıp "belki gelecekte daha iyi olur" düşüncesi ile bel bağlayayım?

    Bkz: FX'in çıktığı yıllar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 25 Şubat 2019; 3:3:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bazı tipi tipler var insanları kendisi gibi sanıyorlar. Sen (daha doğrusu ebeveynleri alıyor) bir ekran kartına 6-7-8 bin verebiliyorsun diye herkesin o paraları vereceklerini falan sanıyorlar herhalde. Bir çok kişi 2-3 sene belki 4 sene yeni ekran kartı almıyorlar ve bu insanlar kart aldıkları zaman uzun vadeli desteğe ve performansa bakarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 25 Şubat 2019; 3:37:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl sonra vega 56 2070 den fazla performans verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.