Şimdi Ara

GTX 660m Dengesiz Mhz Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Msi ge60 laptopumda oyun oynarken sürekli kasma oluyor son günlerde. Oyundan kaynaklanıyor zannettim ilk başta. Daha sonra Battlefield 3, Mafia 2, Assassins Creed 3 gibi oyunları yüklediğimde de hangi ayarda olursa olsun ekran grafikleri, sürekli bir kasma sorunuyla karşılaştım. Sonra furmark programı ile mhz ölçeyim dedim ve şok oldum! Mhz sürekli bir dengesizliik halinde. Bir 135 mhz bir 645 bir 405 falan böyle akıyor ayrıca fps 3-4'e kadar düştü.

    Nedeni nedir acaba?
    Format atmadan düzelir mi?
    Virüs girmişse formatta bütün harddisk bölümlerini mi silmeliyim?

    Windows 8 kullanıyorum.

    edit: Ekran kartı driverı güncellemiştim bi' ara, o da sonradan hatalı sürümlerden birine denk gelmiş olabilirim nvidia'nın sitesinden. Geri kaldırdım ve eski, laptopla gelen dvd'den yükledim driveri; yine sonuç değişmedi.

    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.







  • Güncel
  • Benimde anakart değişimi oldu servisten geldi.

    Format atmama ramen aynı sorun bendede var. 950mhz göremiyorum demiyorum 750mhz nin üstüne çıkmıyor..

    Şaka gibi...
  • Ekran kartı macunlarını değiştirince sorun düzeldi kardeş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diefordead

    Ekran kartı macunlarını değiştirince sorun düzeldi kardeş.

    Biraz hortlatıyorum ama teşekkürler.

    Siz mi değiştirdiniz yoksa servis mi değiştirdi macunları?
  • Kaliteli macunları araştırıp kendin de değiştirebilirsin, servis de yapıyor aynen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diefordead

    Kaliteli macunları araştırıp kendin de değiştirebilirsin, servis de yapıyor aynen.

    Kendim sürdüğümde servis dışına çıkmış olur mu?

    Hangi macunu önerirsiniz
  • Cool Master işini görür :)
  • diefordead D kullanıcısına yanıt
    ServisPointe verdim bilgisayarı. Fan temizliği yapıldı ve termal macunlar yenilendi dediler. Bu gün elime aldım bilgisayarı ve hala aynı sorun var..
  • Bilgisayarında onboard gpu varsa ondan kullanıyor olabilir. Oynamak istediğiniz oyuna sağ tıklayıp yüksek grafik işlemcisiyle çalıştır diyebilirsiniz. Onboard gpu olup olmadığını öğrenmek için aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcıları kısmının fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim.

    edit: mesajı tekrar okudum ve sorun büyük ihtimalle sıcaklıktan kaynaklı. throttle dediğimiz olay oluyor sıcaklıktan kaynaklı. sıcaklıklara göz atmanızı öneririm. soğutucu almak yardımcı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorq -- 3 Temmuz 2014; 18:15:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    Bilgisayarında onboard gpu varsa ondan kullanıyor olabilir. Oynamak istediğiniz oyuna sağ tıklayıp yüksek grafik işlemcisiyle çalıştır diyebilirsiniz. Onboard gpu olup olmadığını öğrenmek için aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcıları kısmının fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim.

    edit: mesajı tekrar okudum ve sorun büyük ihtimalle sıcaklıktan kaynaklı. throttle dediğimiz olay oluyor sıcaklıktan kaynaklı. sıcaklıklara göz atmanızı öneririm. soğutucu almak yardımcı olacaktır.

    Servise bios uptade ve anakart değişimi için göndermiştim. Her şey bunlardan sonra oldu. Eskiden böyle bir sorunum yoktu.
  • bios update ve anakart değişimi için göndermişsiniz peki onlar ne yapmış? bilgisayarla birlikte genellikle arıza tamir raporu veriliyor hangi işlemler uygulandığı yazar. ben yinede bir sıcaklığa bakmanızı öneriyorum. eğer sıcaklık aşırı yükseliyorsa gpu sıcaklığı düşürmek için kendini yavaşlatır dolaylı olarak saat hızlarını düşürür. soğuduğunda ise eski performansına geri dönerek saat hızları artar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    bios update ve anakart değişimi için göndermişsiniz peki onlar ne yapmış? bilgisayarla birlikte genellikle arıza tamir raporu veriliyor hangi işlemler uygulandığı yazar. ben yinede bir sıcaklığa bakmanızı öneriyorum. eğer sıcaklık aşırı yükseliyorsa gpu sıcaklığı düşürmek için kendini yavaşlatır dolaylı olarak saat hızlarını düşürür. soğuduğunda ise eski performansına geri dönerek saat hızları artar.

    Rapordada onlara söylediklerimin yapıldığı yazıyor kısaca.

    Gpu hızım düşüyor fakat sıcaklığı kendini koruyor. 640mhz ye kadar düşüyor fakat sıcaklık hala 93C. Cpu ise max 96C ye çıktığı yazıyor coretemp raporunda.

    Bu gün servisten aldım dediğim gibi fan temizliği ve termal macun yapıldı. Fakat hala aynı sorun var. Biostan veya anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum.




  • hocam sıcaklılarınız yüksek. soğutucu kullanmanız lazım. cpu veya gpu üzerinde oc var mı? varsa default ayarlara çekmenizde sıcaklığı düşürebilir. zaten işlemcinizin maksimum 100 derece bu sıcaklığa geldiğinde bilgisayarınız kapanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    hocam sıcaklılarınız yüksek. soğutucu kullanmanız lazım. cpu veya gpu üzerinde oc var mı? varsa default ayarlara çekmenizde sıcaklığı düşürebilir. zaten işlemcinizin maksimum 100 derece bu sıcaklığa geldiğinde bilgisayarınız kapanır.

    Her şeyin farkındayım elimde aynı modelden 2 tane mevcut. Birinde bu sorunlar olmazken diğerinde bu sorunlar oluyor..
  • mhz problemi servise yolladıktan sonra oldu diyorsunuz 2. bilgisayarı servise yollamadıysanız problem olmaması doğal. belki heatsink tam oturmamıştır fakat servisteki kişilerinde bilgisi vardır yani bilemiyorum. fakat sıcaklılarınız yüksek probleminiz sıcaklıkla ilgili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    mhz problemi servise yolladıktan sonra oldu diyorsunuz 2. bilgisayarı servise yollamadıysanız problem olmaması doğal. belki heatsink tam oturmamıştır fakat servisteki kişilerinde bilgisi vardır yani bilemiyorum. fakat sıcaklılarınız yüksek probleminiz sıcaklıkla ilgili.

    Aynı sorun yüzünden 2 kere yolladım servise. Fakat problemim hala çözülmedi. Tanıdığım biri var bilgisayar mühendisi. Kendisiyle içini açıp bakmayı düşünüyorum. Servise verdip 2-3 haftayı gözden çıkarmak istemiyorum çünkü.
  • sorun sıcaklıkla ilgili. sıcaklıklarınızı bilgisayar mühendisi arkadaşınıza söyleyince o da öyle diyecektir. 95~ derecede dediğim gibi saat ayarları düşer. belki fan tam oturmamıştır belkide termal macun fazla sürülmüştür. bilgisayarı açtığınızda bakarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irou

    sorun sıcaklıkla ilgili. sıcaklıklarınızı bilgisayar mühendisi arkadaşınıza söyleyince o da öyle diyecektir. 95~ derecede dediğim gibi saat ayarları düşer. belki fan tam oturmamıştır belkide termal macun fazla sürülmüştür. bilgisayarı açtığınızda bakarsınız.

    Evet sorunu zaten bulduk fazla sıcaklık. Garip olan diğer bilgisayar 85 i geçmiyor. Bu hafta içini açıcam termal macunları ben sürücem fan temizliğini bu dediğiniz heatsinke ben bakıcam. Servisle olacak iş değil.
    Vidanın üstündede bir etiket var garanti dışı kalır diye. Bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • Msi'ın garanti olayı gayet sağlıksız. Bence içini açıp kendin bakım yapmak çok mantıklı ve basit bir şey düşünüldüğünden zor değil, zevkli de. İnternette bir sürü video var macun değiştirme fan temizleme ile ilgili. Bir de ge60'ın anakartına ulaşmak gayet kolay.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.