Şimdi Ara

GTX 770 vs AMD R9 280x oyun ve max öğrenim için

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • çoğunlukla oyun amaçlı kullanacağım için ilk başlarda hangi marka kart olduğu pek fazla önemli değildi ama inşşat bölümü okuduğum için 3d max öğrenmem lazım mimarlar gibi iyi render almayı beklemiyorum amacım öğrenmek ve bunu öğrenirken ileriye dönük teknolojileri kaçırmak istemiyorum amd'de mantel desteği var ileriye dönük ama gtx770 ise yeni nasıl gpu geçtiği için devri kapanmış gibi sizce hem ileriye dönük destek alabileceğim güncelleme ve teknoloji anlamında hem 3dmax öğrenirken bana geniş render yelpazesi sunacak kart hangisidir şimdiden herkese teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blank Space -- 30 Ocak 2015; 21:25:03 >



  • render cpu ile yapılır. işlemcini 4 yada 6 cekırdeklı intel i7 işlemcı al ekran kartından kısarsın fıyat farkını.

    ekrankartı ıle render olayında malesef secenekler gelecek vadettıgı halde cok az.gpu render destekleyen ya bu konuda calısan render motoru sayısı cok az.dolayısıyla gpu renderda cok bır ısıne yaramaz.

    ekran kartı sana projelerde calısırken gordugun polıgon sayısında getırı saglar.mısal cok buyuk bır bına ıc dıs aksamalr vs herseyıyle cızdın bırkac mılyon polıgon oldu.dandık ekran kartı ıle bu sahneyı dondermel.zoom yapmak vs ıskence olabılırken ıyı bır kartla sorunsuz akıcı calısır gosterır.bu konuda ozel ekran kartları vardır.nvıdıada quadro amd de ıse fırepro ekran kartları.ıkısıde normal serılere gore pahalıdır ama bu ıse ozel yapıldıklarından paralarının hakını verırler(oyle duydum)

    ben notebookumda gtx670m ekran kartı ıle hıc sorun yasamadım.gayet yeterlı geldı.bır serı sonrası olan gtx770 hemde masaustu versıyonu olunca senı her turlu goturur yıllarca.


    amd secmenı tavsıye etmem cunku 3dmax kullanmaya baslayınca gorecegın pek cok plugın var.hayat kurtaran vs .bunlardan bırkısmı sadece cuda cekırdegı destekler.oda nvıdıanın teknolojısı.ayrıca bazı gpu render motorları amd ekran akrtı desteklemıyorlar sanırım.


    kısaca tavsıyem nvıdıa al.gerekırse 600 serısıne dus,ıslemcıyı yuksek tut.cunku anımasyonlarda,sımılasyonlarda,renderlarda cpu ya gpudan cok daha ıhtıyac duyacaksın.




  • evet invidıa cuda teknolojisi sayesinde max de çok iyi ama ben pc yi geçen yıl toplamıştım tamamen oyun için topladığım için intel bazlı seçmek istememiştim sonuçta oyun oynayacaktım ve intel işlemciye fazla para vermek yerine ekran kartına yatırmak mantıklı gelmişti oyun içinde bence sadece oyunsa amaç intele para vermek gereksiz o yüzden amde işlemci almıştım ama güçlü işlemcisini almıştım amd 8350 performans konusunda hiç bir sıkıntısı yok ama max de intel gibi olamaz tabi ama yarı yolda bırakcağını sanmam.
    ben ekran kartını ikinci el alcam forumdan bakıyorum uygun fiyatlı güzel kart bulunca alcam amde mi yokda invidıamı arasında kararsız kalmıştım oyun oynasaydıms adece mantel için direk amd alırdım diğer invidıa akrtıları pahalı gtx 770 almak en mantıklısı invidıa kalitesini her zaman severim ama hangi dağıtım şirketinin hangi modeli daha iyi asus msı giggabyt ufak farkları var ama bu ufak farklar bazı yerlerde önemli işler yapıyor




  • Yıl olmuş 2015 siz hala 770 tavsiye ediyorsunuz, lütfan yanlış yönlendirmeyelim. 9xx serilerinden ekran kartı alın. (970 kullanıyorum gayet güzel)
  • Gtx 660 bile uygulamada (39 milyon polygon) Quadro 4000'den başarılıyken Quadro kart almak pek mantıklı değil. Eğer Testa + Quadro ile özel render yazılımı kullanmıyorsanız..

    4 yıldır AMD ekran kartı kullanarak Max'te animasyon yapmış biri olarak konuşuyorum; yapılamaz diye birşey yok istediğiniz her animasyonu yaparsınız. Tek fark, frame latency muhabbetini bariz görüyorsunuz. Akıcı değil yani..

    Geçen hafta Fx 8350 + 32Gb Ram + 660 Ti topladım. Gayet memnunum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.