Şimdi Ara

GTX 970 - AMD FX 8350 sistemde oynanmayacak düzeyde fps drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • eski işlemci soğutucumda low rpm sorunu başlamıştı(cooler master hyper 212 evo) ve bilgisayar iki-üç ay önce sıcaklıktan dolayı kapanıyordu. Dün Cooler Master hyper 212 Spectrum satın aldım. Düşük fps sorunu çözülmedi fakat fps drop sorunu çözüldüğü için rahat rahat oynayabiliyordum. Bu sabah, uzun süredir format atmadığım için ve düşük fps sorunu devam ettiği için format attım. Valorant ve diğer oyunlarda fps drop sorunu ortadan kalkmıştı, sorunsuz oynuyordum. Bi dosya indirirken valorant girmek istedim. Şimdi daha beter bi fps drop sorunu yaşıyorum. 40 fpsde valorant oynuyorum ve 100fpsi geçemiyorum. Cooler masterın termal macununu alıp, GPU ve CPU'nun termal macun temizliğini yaptım. Sorun ne olabilir? bu durum canımı çok sıkmaya başladı. Şuna değinmek istiyorum,işlemci soğutucuyu yenilemeden önce, bilgisayara detaylı bir temizlik yaptım. Bir günlüğüne hem düşük fps sorunum, hem fps drop sorunum çözülmüştü,valorantı tekrar 160-200fps oynayabiliyordum. Ertesi gün bilgisayar tekrar sıcaklıktan dolayı kapanmaya başladı ve fps drop problemi yaşamaya devam ettim. Şu an sıcaklık problemi, yeni işlemci soğutucudan dolayı yok. Fakat bu sistemle 40 fpsle valorant oynanmayacağını biliyorum. Üstelik daha 5-6 ay önce 160-200 fps oynuyordum. Bilgisayarımda herhangi bir oyun oynayamaz oldum. Oynanmayacak düzeyde fps drop yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



    ekran kartı: msi gtx 970 4GB

    işlemci: amd fx 8350

    ram: 2x4 crucial ballistix cl8 ddr3 ram

    hdd: 1TB

    ssd: 128 GB








  • anakart nedir? psu nedir?

  • Din Djarin kullanıcısına yanıt

    asus m5a97 r2.0, psu zalman 700w

  • Hocam oyunu HDD'ye kurarsan FPS drop yaşaman oldukça yüksek.


    Günümüzde oyunlar SSD istiyor 2013'den intibaren çıkan tüm oyunlar SSD istiyor.


    SSD'ye kurarsan dropları azaltırsın.


    Birde sistemde bios güncellemesi varsa onu yapmaya özen göster driverları bir kontrol et güncel olsun. Bios güncellemesi yaparken dikkat et bilgisayar güncelleme yaparken kapanırsa elektrikler giderse makine bir daha açılmayabilir bu sebepten UPS benzeri bir şey bağlayıp yap bu güncellemeyi.


    Ha risk alabilirim diyorsan tabii ki bu durumda sorumluluk sana ait.

  • Ekran kartının sürücülerini sitesinden indirip denediniz mi? Windows un ekran kartı driveri kurması bu sıkıntıyı oluşturuyor olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.