Şimdi Ara

GTX 970 SİSTEM OYUN OYNARKEN KAPANIYOR(KİLİTLENİYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2-3 gündür yeni ekran kartımı kullandığımdan beri bilgisayarım kendini kapatıyor veya tamamen donuyor. Bu oyun oynarken gerçekleşiyor. Öncelikle Sistemimdeki cihazıları söyleyeyim.

    AMD FX-6100 3.3 GHz
    Kingston RAM 8GB 1333MHz
    Asus m5A78L-MLX3 Anakart
    Evga GTX Ftw+ 970 Ekran kartı
    500GB seagate
    Ve Everest 500W-600Peak Güç Kaynağı

    Var olan sistemimi yükseltmek için Ekran kartımı GTX 970 olarak değiştirdim. Araştırdıktan sonra darboğaza razı gelerek bunu yaptım. İlk başlarda işlemcide küçük çaplı bir soğutucu olduğu için işlemci çok ısınıyordu ve bilgisayar kendini resetliyordu. Ancak şuanda büyük bir soğutucu taktım ve işlemci 40 derece. Üstünü neredeyse görmüyor diyebilirim. Ancak hala bilgisayar kendini resetliyor, kilitleniyor ve kapanıyor. Yanı sıra şuanda Windowsun uyarısında 8GB'lık RAM'lerimden sadece 3,98'ini kullanabileceğimi söylüyor. Yani 4 GB RAM kullanım dışı oldu ekstra soğutucu taktıktan sonra. RAM'leri birkaç kez çıkar tak yaptım 8 GB olarak görüyor sonra sistem kendini kapattığında oyun oynarken tekrar 3.98 olarak geri dönüyor. Acaba sebebi nedir? Güç kaynağının yetersizliğinden şüphe ediyorum. Teşekkürler.







  • Buna benzer başka bir konu açmışsın. PSU'nu değiştirmen gerek. Arkadaşım 1100 Watt(?!!^?!^!ELD?) bir Aerocool'u, 980'li 4790'lı sistemini beslerken yaktı. Diğer donanımlara zarar verip vermediğini görebilmek için, yeni bir PSU takmayı bekliyor.
  • RAM olayı için de BIOS'u güncellemeyi deneyebilirsin.
  • Cevap için teşekkür ederim. Kesinlikle ilk yapacağım şey güç kaynağını değişmek olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.