Şimdi Ara

GTX 980ti Classified Değişim !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
4.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    evet, Vektron EVGA ile anılmaya başlayalı beri dillerden düşmüyor - olumludan ziyade olumsuz anlamda maalesef.
    1 yıl içinde 3 adet EVGA ekran kartı aldım, hiç biri Vektron'dan değil ve hiç birinde de Vektron'dan her hangi bir beklentim yok.
    neden olsun ki?!

    bence Vektron cephesinde durum aynen şu anki gibi kalsın, hiç bir şey değiştirmeye gerek yok.

    EVGA EU kendi satışlarında %19 vergi indirimini geri getirsin ve kargoyu tekrar 14€'ya (veya makul bir seviyeye) düşürsün.
    yurt dışından alınan kartlar için gümrük sorununa kanunlar çerçevesinde bir çözüm de bulsun, tamamdır.
    EVGA EU bunları yaparsa zaten kimin bir daha Vektron'a ihtiyacı olacak?
    ha evet, Vatan'dan EVGA satın alanların. e doğru onlar da var, onlar için de Vektron seferber olur artık her halde.

    @Nessarien
    Vektron ofisinde EVGA yetkilileri ile yapılacak toplantıya DH ehalisi olarak bir heyet mi göndersek acaba diyorum.
    hem Fatih beyle de şahsen tanışmış oluruz: böyle misafir hesap, inkognito hesap, gerçek hesap derken zor oluyor be ya.


    Vektron o işe girermi

    Vektron o gümrük vergisinin kalkmasına izin verir mi ?

    O gümrük vergisi kalktığında ürün sadece kargo ücretine gidip gelicek.Bu 1000 liralık farkın içindeki 45 lira olucakmı

    Kimse bundan sonra vektorndan şurdan burdan evga kart almazmı.

    Vektron bunu çok iyi bilmiyor mu

    Bizde esnaflık yaptık.Vektronun şuanda elinde tutunabilceği tek dal ürünün yurt dışı rmadan geldiğinde alınan gümrük vergisi.Evga ben bu ücreti öderim dediğinde vektron diye bir firma yok evga için gerçekler böyledir.Sağından solundan dolaşmaya gerek yok.İşte %18 lik o gümrük ücreti olmazsa 40 lira verirsiniz kargo şirketi götürür almanyaya gelir yenisi size olay bu kadar basit ve net.Evga ile masaya oturduklarında aman bunu kaldırmayın biz hiç ekran kartı satamayız demezlerse 20 yıllık esnaflığım yanında gram birşeyden anlamıyorum diycem.




  • Vektronun etekleri tutuştu.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Zaten benim buraya yazma amacım aman bizden alın aman şuradan alın değildir.İsteyen istediği yerden alır.Sadece şu an ki durumu sizlerle paylaşıyorum.Çünkü çok kullanıcı bizi arayıp bununla ilgili bilgi istiyor.

    Beni ziyaret etmek isterseniz kapım her zaman açık buyrun çayımız var ikramımız var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatioktay

    Bu konu maalesef sadece bizim fiyat veya karlılık politikamız ile alakalı değil.Ödenen extra vergiler (kültür fonu vs.) ithalat ve finans giderlerini hesaba katıp öyle konuşmak lazım.

    Üzgünüm ama fiyatlarınızı şişiriyorsunuz hem de çok kötü bir şekilde. İzahı yok ne yazık ki. Ekran kartı ithal eden bütün firmalar bunu yapıyor ama sizin fiyatlandırmalarınız en şişkin olanı.

    Hadi durumu örneklerle açıklayalım.

    Galax Gtx 980 ti HOF 699 dolarlık satış fiyatı üzerinden getirilip Türkiye'de 2800-2900 TL dolaylarında satılıyor.
    Siz ise muadili olan ve aynı fiyata sahip Classified'ı 3300 tl üzerinden satışa sunuyorsunuz.

    İki kart da 699 dolar satış fiyatına sahip olduğu için bunları yurt dışından 2300-2400 bandında getirmek mümkün. (Vergiler ve kargo ücretleri dahil.)

    Hadi başka bir örnek verelim.

    Intel işlemciler yine aynı şekilde Amazon satış fiyatına kıyasla daha makul bir rakama satılıyor. Hatta en pahalı işlemci olan 5960x'e bakalım örneklendirme yaparken.

    Vergiler ve kargo ücretiyle beraber $1,244.00 ediyor bu da 3570 TL yapar.

    Türkiye fiyatı ise 3600 TL dolaylarında

    Hadi bir başka örnek daha...

    i5 6600K

    Vergiler ve kargo ücretiyle beraber $308 ediyor bu da 883 TL yapar.
    Türkiye satış fiyatı ise 903 TL

    Bu firmalar babalarının hayrına mı çalışıyor ? Yoksa makul fiyatlandırma ile alternatifi olan amazon vb siteleri düşünmemizin önüne geçip yüksek satış rakamıyla mı aynı döngüyü oluşturuyor diye biraz düşünmek faydalı olabilir.

    Kaldı ki son kullanıcı fiyatıyla değil daha özel rakamlarla toplu ürün çekimlerinde bu ürünleri mevcut fiyatlarının da altında alabiliyorsunuz her ithalatçı firma gibi. Eh bir de gerçek geliş rakamları üzerinden bu hesabı yapsak karşımıza daha da gülünç bir tablo çıkacak.

    Buradan çıkan sonuç nedir ?

    Siz kar marjını yüksek tutup insanlara bahaneler sunuyorsunuz. Keşke öngörüleri biraz daha yüksek ve vizyon sahibi bir firma müdürünüz ya da işi birilerine bırakıp idare etmektense sektörü bilen, anlayan ve okuyabilen bir patronunuz olsaydı da daha makul ticari hamlelerde bulunup daha mantıklı ürün fiyatlandırmalarına sahip olsaydınız.

    Hal böyleyken bu ülkeden mevcut fiyatlandırma politikaları değişmediği sürece ekran kartı alınmasını tavsiye etmiyorum çünkü paramı kendi cebimden çıkartıp sizinkine koymak manasız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 30 Mart 2016; 0:13:18 >




  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Daha öncede belirttiğim gibi.

    Buraya yazma amacım sadece EVGA uluslararası ürünlerinin servisleri ile alakalıdır.Onun haricinde herhangi bir polemik ya da herhangi bir iddia tartışmaya girme gibi bir niyetim yoktur.

    Sizlerin görüşlerine sonsuz saygı duyarım ama işlerinde bildiğiniz veya döktüğünüz hesaplar gibi olmadığınıda belirtmek isterim

    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoAnderson

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

    bence hala yurtdisi daha mantikli buradaki tabirlari gordukten sonra insan bir daha ellerine dusmemek icin dua ediyor.

    ben anakartimi rma yaptigimda anakart geldiginde uzerinde 10$ yaziyordu ve gumruk bedeli odemedim.

    kartin sifirinin gelmemesi de yuksek ihtimal bunu da belirtmekte fayda var.yerine calisan ayni model kullanilmis yada refurbished bir kart gelebilir.fakat garanti suresi neyse devam eder ki bence calistiktan sonra sorun yok diye dusunuyorum sonucta Evga gibi bir marka boylesine musteri memnuniyeti varken tozlu mu karli mi calistiktan sonra urun benim icin hic onemli degil.Onlarin o iyi niyetlerini gordukten sonra insanin sarilasi geliyor konustugu kisiye o kadar soyleyeyim size.bir kac kez almanya merkezi aramistim boyle bir telefon gorusmesi hicbir firma ile yapmadim.

    benim burada sormak istedigim ups ve dhl disinda evga gonderilen urunu kabul etmiyor mu? mesela ptt ile gondersek geri mi cevirecek kargoyu?

    Hocam bu nasıl oldu yani gümrük ücreti ödememeniz. EVGA'ya herhangi bir mail atmalımıyım ?

    Sevgili kardeşim senin en büyük sorunun sana söylenileni yapmayıp aynı soruları bin defa daha sorman. Bu noktada en sağlam bilgileri sunan birine soru soruyorsun ama gidip başkalarını dinliyorsun ben bu örneği daha önce bir anakart konusunda görmüştüm sonu iyi bitmemişti aman dikkat diyorum. Duymanı istediğin şeyleri duyana dek bunu yapıyorsun sanırım zira 3 satır yukarıda cevap mevcut.

    Vektron çalışanı olduğunu söyleyen kullanıcının RMA ürünleri noktasında gümrük vergisiyle ilgili verdiği bilgi yanlış, onu referans almayın.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien
    Evga fatura üzerine bir tutar yazacaktır USD üzerinden olacak bu muhtemelen ve o fatura üzerindeki tutar dikkate alınacak. RMA süreçlerinde her daim kartın gerçek satış fiyatı yazılmaz kart sınıflarına fiyat atanır. 50-100-150-200-250-500 usd şeklinde değişir bu tutarlar. Bazen de gümrük bu fiyatı dikkate almaz ve göndericinin sitesine girerek ürünün fiyatını kontrol eder ve satış fiyatı üzerinden gümrük vergisini hesaplar.

    En kötü ihtimalle satış fiyatı olan 699 dolar üzerinden hesaplama yapılır ve gümrük ücreti olarak %18'ini yani 125,82 usd gümrük vergisi ödersiniz.



    Gelen ürün 75 euro altında faturalandırılmadığı sürece değişim sonrası vergi ödersiniz. RMA için kategorize edilen fiyatlar kullanılır. Misal birkaç gün önce 780TI SC ACX için benimle özel mesaj yoluyla iletişim kuran bir arkadaş dönen ürününe 250 dolar üzerinden gümrük vergisi ödedi (%18i) Ben Mmx 300 ve T90 headsetlerimi tamir için almanyaya gönderdiğimde değişim ürünü olmasına rağmen RMA ürünü olarak fatura edildiği için 399 euro yerine 180 euro üzerinden vergi ödedim. Yani bundan kaçmanız mümkün değil. Evet aynı ürüne iki defa vergi ödemek saçma ama sebepleri düzgün oluşturulmayan yasalarımız.

    RMA sürecinde vergiden muaf olmak adına yapılması gerekenleri de paylaşmıştım birkez daha tekrar ediyorum dikkatli okuyun her şey açık ve net olarak yer almakta.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien
    Evga DHL'i bile yeterli görmüyor haliyle onların Türkiye'de PTT'ye güvenmeleri imkansız ki ben de aynı görüşteyim. PTT bir alternatif olmadığı için ne yazık ki RMA konusunda insanların ikinci kez gümrük vergisi ödemeleri söz konusu olabilir.

    Evga bunu bildiği için bu ülke içerisinde çözüm sunma gayesinde çünkü hiçbir müşterinin böyle olumsuzluklarla karşılaşmasını istemiyor.

    Onarımdan dönen ürüne tekrardan gümrük vergisini ödememek için yapılması gereken ödemeleri ve atılması gereken adımları sorgulayan birkaç tane pm gelmiş; buna da biraz değinmek istiyorum hem de bu arkadaşların soruları yanıt bulmuş olur.

    Geri dönen ürüne ikinci kez vergi ödemek istemiyorsanız yapacağınız masraflara bakarak buna değer mi diye düşünmeniz gerekiyor. İlk etapta yapılacak işlem onarım gerekçesiyle geçici ihracat. Öncelikle şahıs olarak ihracat yapamıyorsunuz size ait bir firma ya da yakınlarınızın sahibi olduğu bir firma üzerinden bu işlemi yaptırabilirsiniz. Notere gidip gönderinin yapılacağı firmaya vekaletname çıkartmanız gerekiyor bunun ücreti şehirden şehire değişmekte lakin 100-125 TL arasında bir rakama denk geliyor genellikle.

    İkinci işlem başvuru formlarını doldurup gerekli ödemeleri yapmaktır. Bu ödemeler;
    170 TL ihracat gümrükleme hizmet bedeli,
    250 TL geçici ihracat hizmet bedeli,
    Çıkış ambarından yapılacak ilk 72 saatlik tahliye için 140 TL ardiye ücretidir.

    Bu ücretler hesap edilince (ürünün değerine bağlı olarak) çoğu zaman risk alıp dönen ürün takılırsa gümrük vergisini ödemeyi göze almak daha mantıklı oluyor.

    Durum bundan ibaret. Gümrük kanunlarımız ne yazık ki derli toplu değil ve her şeyi düşünerek hazırlanmamışlar. Ülkenin genelindeki sistemsizlik burada da kendini gösteriyor. Çok açık var ve bunların yol açtığı farklı mevzuatlar bu örnekte olduğu gibi bir çok zaman bireysel kullanıcıların zararına oluyor.


    @Abi yaptığım hatanın haddi hesabı yok zaten bunu ömür boyu unutmam artık. Söyleyebileceğim pek bir şey yok bu konuda aceleciliğim başıma iş açtı. Bu arada ürün departmana ulaşmış fakat sitelerinde hala 'pending' yazıyor. Sanırım güncelleme yapmadılar diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatioktay

    Daha öncede belirttiğim gibi.

    Buraya yazma amacım sadece EVGA uluslararası ürünlerinin servisleri ile alakalıdır.Onun haricinde herhangi bir polemik ya da herhangi bir iddia tartışmaya girme gibi bir niyetim yoktur.

    Sizlerin görüşlerine sonsuz saygı duyarım ama işlerinde bildiğiniz veya döktüğünüz hesaplar gibi olmadığınıda belirtmek isterim

    Saygılarımla

    Sadece ufak bir şey sormak istiyorum cevap verilmese de olur tabiki.

    Amazon sitesinde Fury Xhttp://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-21246-00-40G/dp/B01012TLSS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446811251&sr=8-1&keywords=fury+x 650 dolar
    Amazon sitesinde Evga 980 tihttp://www.amazon.com/EVGA-Installed-Backplate-Graphics-06G-P4-4995-KR/dp/B00YDAYOK0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446814906&sr=8-1&keywords=980ti+evga 650 dolar 9 doları çıkarın o miktar önemli değil.

    Evga kartını vatanbilgisayara satan sizsiniz çünkü sizden başka getiren yok

    Evga 980ti vatanbilgisayarda ki fiyatı :http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx980-ti-superclock-acx-20-gddr5-6gb-384-bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html 3133 LİRA !
    Sapphire Fury x vatandaki fiyatı :http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-fury-x-4gb-hbm-memory-4096bit-amd-radeon-dx12-su-sogutmali-ekarti.html 2622 LİRA !

    Şimdi 2 soru getirmek istiyorum.Sapphire fury x distribitörleri zararmi etmektedir ? Vatanbilgisayar zararmı etmektedir ? Distribitörlerde aynı fiyattaki ürünü 700 lira farkı getiren nedir ?

    700 lira distribitörün kafasına göre yani vektrona göremi fazladır.Amerikadan çıkan 2 kartın fiyatı aynı olmasına rağmen Türkiyedeki 700 liralık farkın nedeni nedir ? Çok gizli ülke teşkilat yönetmiyor vektron ve çalışanları.Ortada olan bir durum söz konusu ya bir distrbitör zarar ediyor ki böyle birşey olması mümkün değil ya da vektron çok ciddi kar marjı ekliyor.Matematik düz hesap belli.

    Sapphire 650 dolar , evga 980 ti 650 dolar geldiklerinde fark 700 lira açılmasını sağlayan ara etmeni foruma yazarsanız bilgilenmiş oluruz tşkler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatioktay

    Daha öncede belirttiğim gibi.

    Buraya yazma amacım sadece EVGA uluslararası ürünlerinin servisleri ile alakalıdır.Onun haricinde herhangi bir polemik ya da herhangi bir iddia tartışmaya girme gibi bir niyetim yoktur.

    Sizlerin görüşlerine sonsuz saygı duyarım ama işlerinde bildiğiniz veya döktüğünüz hesaplar gibi olmadığınıda belirtmek isterim

    Saygılarımla

    Sadece ufak bir şey sormak istiyorum cevap verilmese de olur tabiki.

    Amazon sitesinde Fury Xhttp://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-21246-00-40G/dp/B01012TLSS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446811251&sr=8-1&keywords=fury+x 650 dolar
    Amazon sitesinde Evga 980 tihttp://www.amazon.com/EVGA-Installed-Backplate-Graphics-06G-P4-4995-KR/dp/B00YDAYOK0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1446814906&sr=8-1&keywords=980ti+evga 650 dolar 9 doları çıkarın o miktar önemli değil.

    Evga kartını vatanbilgisayara satan sizsiniz çünkü sizden başka getiren yok

    Evga 980ti vatanbilgisayarda ki fiyatı :http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx980-ti-superclock-acx-20-gddr5-6gb-384-bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html 3133 LİRA !
    Sapphire Fury x vatandaki fiyatı :http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-fury-x-4gb-hbm-memory-4096bit-amd-radeon-dx12-su-sogutmali-ekarti.html 2622 LİRA !

    Şimdi 2 soru getirmek istiyorum.Sapphire fury x distribitörleri zararmi etmektedir ? Vatanbilgisayar zararmı etmektedir ? Distribitörlerde aynı fiyattaki ürünü 700 lira farkı getiren nedir ?

    700 lira distribitörün kafasına göre yani vektrona göremi fazladır.Amerikadan çıkan 2 kartın fiyatı aynı olmasına rağmen Türkiyedeki 700 liralık farkın nedeni nedir ? Çok gizli ülke teşkilat yönetmiyor vektron ve çalışanları.Ortada olan bir durum söz konusu ya bir distrbitör zarar ediyor ki böyle birşey olması mümkün değil ya da vektron çok ciddi kar marjı ekliyor.Matematik düz hesap belli.

    Sapphire 650 dolar , evga 980 ti 650 dolar geldiklerinde fark 700 lira açılmasını sağlayan ara etmeni foruma yazarsanız bilgilenmiş oluruz tşkler.


    cevap ne gelecek merak ediyorum


    ayrıca @Fatih Bey

    madem herkes heryerden almakta özgür şeklinde konuşuyorsunuz, o zaman niçin Evga EU'nun Türkiye'ye ürün gönderim ücretlerinde artışa sebep olundu?




  • fatioktay F kullanıcısına yanıt
    Eminim öyledir ben de limon satıyorum zaten hiç bilgim yok bu konuda, keşke aydınlatsaydınız beni ? Corsair konusunda olduğu gibi fake bir hesapla gelip yapabilirsiniz bunu sorun olmaz biz dert etmiyoruz böyle şeyleri zira firma olarak ne denli profesyonel yaklaşımlarda bulunduğunuzu gördük daha önce.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=104110263 gerçi 7 aydır login olmamışsınız firma olarak şimdi bununla yazsanız olmaz çok dikkat çeker yenisini açarsınız en kötü ihtimalle.http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=2018715

    Ben size çok bariz iki örnek veriyorum elma armut değil.. Aynı kategoriden iki ürün. İkisi de aynı fiyata sahip ülkemizdeyse siz onlara kıyasla 500 tl daha fazla talep etmektesiniz. Buradaki tek fark o ürünü getirenlerin sizler gibi fahiş fiyatlandırmalar yapmamış olması. Hatta o da yetmez diye örnekleri çoğaltıp fiyat politikanızın ne denli yanlış olduğunu işlemci fiyatlandırmalarıyla da ortaya koymuşum. Bu noktadan sonra polemiğe girmek istemiyorum diye cevap yazmanın meali benim buna verecek cevabım yok demektir. Ben zaten cevabı vermişim satır aralarında. Okuyan ve idrak yetisine sahip olan herkes anlıyor neyin ne olduğunu




  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Bu EVGA nın izlediği politikadır.Bu konuyu doğrudan onlara sormanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    Önceki konuların ne olduğu ya da ne konuşulduğu beni ırgalamaz.Ben buraya şifahen bilgi verme amaçlı yazıyorum çünkü nasılsa Vektronun garantisi var diye epey insan gaza gelip amazondan vb sitelerden alım yapmış.Ben ilerideki mağduriyetlerin önüne geçmeye çalışıyorum.

    Ürünlerin fiyatları konusunda markaların fiyatlandırma politikaları vardır.Ülkeden ülkeye bölgeden bölgeye değişebilir.Bu o markanın belirleyeceği iştir.

    Aynı zamanda burada EMRES754 kullancınında sorusunun cevabını verdiğimi düşünüyorum.

    Herkese saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatioktay

    Merhaba

    Bu EVGA nın izlediği politikadır.Bu konuyu doğrudan onlara sormanız daha sağlıklı olacaktır.

    Benim sorduğum kimin politikası olup olmadığı değildi. Cevabı açıkça belli olan "EVGA'nın" bu politikasının sebebinin kim olduğu idi sadece bunu açıkça dile getirmenizi beklemiştim.Uzun süredir bu şekilde giden bir sistem bir anda bilinçli tüketicinin alım artışı yükselince bu şekilde bir önlem aldırıldı.

    ayrıca arkadaşın sorduğu yurtdışı fiyatları aynı olan iki markanın Türkiye'deki aralarındaki 700tl lik farkı açıklayabilir misiniz?

    Edit : farkı acıklayabilir misiniz demiştim ama mesajımdan once cevap vermıssınız.Yani 10 markanın 9 u normal sevieyde seyrederken Sizin sorumluluğunuzdaki markanın ürünü bu farkı yaratıyor.Sanırım buda "EVGA" 'nın politikası?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 6 Kasım 2015; 16:01:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatioktay

    Merhabalar

    Önceki konuların ne olduğu ya da ne konuşulduğu beni ırgalamaz.Ben buraya şifahen bilgi verme amaçlı yazıyorum çünkü nasılsa Vektronun garantisi var diye epey insan gaza gelip amazondan vb sitelerden alım yapmış.Ben ilerideki mağduriyetlerin önüne geçmeye çalışıyorum.

    Ürünlerin fiyatları konusunda markaların fiyatlandırma politikaları vardır.Ülkeden ülkeye bölgeden bölgeye değişebilir.Bu o markanın belirleyeceği iştir.

    Aynı zamanda burada EMRES754 kullancınında sorusunun cevabını verdiğimi düşünüyorum.

    Herkese saygılar

    Yani evga türkiye de ürünü 700 lira daha pahalı satın mı diyor ? Ben onu anladım.Sorumun cevabını alamadım diye düşünüyorum.Bu 700 lira evgayamı gidiyor sizemi.Yoksa arada bilmediğimiz 3.bir kişi mi var.Ortada 700 lira fazlalık var.Amazondan aldığınızda ne değişiyor da 700 lira ucuza geliyor.Fatih bey bakın mühendis iş güvenliği uzmanı biriyim.Matematik hesaplamalar yapıyorum.Ortada birine giden 700 lira fazla mevcut.Yapcağınız iş çok kolay vatanbilgisayar aynı paraya gelen sapphiri 700 lira ucuza niye satıyor.Vatanı aradan çıkaralım geriye vektron ve evga kalıyor.

    Evga size bu gelen ürünlere 700 lira kar marjı koyun mu dedi ?.Açıklayın bunlar gizli saklı bilgiler değil.Almayız evga olur biter.Bu 700 lira kime gidiyor cevabınızı bekliyorum

    Ayrıyeten bu evganın size yapabilceği en kötü davranış.Sizi hem zor durumda bırakır hemde ürünleriniz satılmaz.Ortada mantıksız durum olduğunu sanırım sizde kabul ediyorsunuz.Bu denli uçurumu yapıcak 2 merciden biri vektron diğeri evganın ta kendisi.Evga dediyse size bu ürüne yüzde x miktarda kar payı koyun satın eyvallah der bu konuyu sonuna kadar kaparız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 6 Kasım 2015; 16:18:40 >




  • Amazondan 980ti classified aldım. İsterse bozulsun aradaki 800tl lik farkla yurtdışına yollar gerekirse yine vergi öderim. Türkiyede hobici ve teknoloji sevenleri soyan zihniyete lanet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fati beyi ırgalamayan sorular sormuşsunuz :)
  • Kime gidecek tabii ki Vektron'a

    Hayır öyle bir durum söz konusu değil. Fiyatlandırma tamamen ithalatçı firmanın isteğine kalmış bir şeydir. Evga bunu ucuz satsan daha iyi olur tarzında bir temenni de bulunabilir (yapılacak olan görüşmelerinde gündeme geleceği gibi...) lakin bu ürünü 699 dolara satacaksın bir kuruş üstüne çıkamazsın diye emir veremez (sözleşme olmadığı sürece) ya da bunu teşvik edici birkaç adım atabilir. Ötesine geçip al bunları çok pahalıya sat demez bu yapacağı en son şeydir. Bu yüzden Vektron, kendi belirledikleri fiyatları fahiş seviyelere çekip burada laf gevelemenin ötesine geçemiyor, net cevap verememelerinin sebebi de bu. Dikkate almayınız ve es geçiniz, boş söylemlerden başka bir şey göremiyorum.

    Ayrıca orada bir de mağduriyet temalı mesaj gördüm... Amazon sizi mağdur edecek son firmadır. Oradan alan kimse mağdur olmuyor, olmaz da. Yeter ki direktifleri ve çözüm yollarını olması gerektiği gibi takip etsinler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Kime gidecek tabii ki Vektron'a

    Hayır öyle bir durum söz konusu değil. Fiyatlandırma tamamen ithalatçı firmanın isteğine kalmış bir şeydir. Evga bunu ucuz satsan daha iyi olur tarzında bir temenni de bulunabilir (yapılacak olan görüşmelerinde gündeme geleceği gibi...) lakin bu ürünü 699 dolara satacaksın bir kuruş üstüne çıkamazsın diye emir veremez (sözleşme olmadığı sürece) ya da bunu teşvik edici birkaç adım atabilir. Ötesine geçip al bunları çok pahalıya sat demez bu yapacağı en son şeydir. Bu yüzden Vektron, kendi belirledikleri fiyatları fahiş seviyelere çekip burada laf gevelemenin ötesine geçemiyor, net cevap verememelerinin sebebi de bu. Dikkate almayınız ve es geçiniz, boş söylemlerden başka bir şey göremiyorum.

    Ayrıca orada bir de mağduriyet temalı mesaj gördüm... Amazon sizi mağdur edecek son firmadır. Oradan alan kimse mağdur olmuyor, olmaz da. Yeter ki direktifleri ve çözüm yollarını olması gerektiği gibi takip etsinler.

    Sırf merak ettiğim için bizim çeviri bürosundaki arkadaşlara söylüycem.Biri ingilizce diğeri almanca olmak üzere evga eu ya mesaj atıcam.Sorcağım şudur.Türkiye için politikanız ; vektron üstüne istediği kadar eklesin bizi ilgilendirmez mi yoksa 699 dolarlık ürünü şu kadar üstüne koyup vektrona sat diyen sizmisiniz diye sorucam.Eğer evga bana dönüş yaparda bizim politikamız şudur fiyatlandırmayı yapan vektrondur derse ben istediğim cevaba ulaşıcam.Yok biz vektrona böyle söyledik türkiyede bu fiyattan satılcak derse o zaman evgadan çöp bile almam aldırmam çok net.




  • Ben olayı biraz daha genişletmek istiyorum.Bildiğimiz gibi şu ürünler vektron tarafından ülkemize getirilir.

    1996 - authorized sole distributor of INNO 3D’ün tek yetkili dağıtıcısı

    1997 - authorized sole distributor of TwinMOS’ un tek yetkili dağıtıcısı

    2002 - authorized distributor of PC CHIPS ve ECS’ nin yetkili dağıtıcısı

    2003 - authorized distributor of ALBATRON’un yetkili dağıtıcısı

    2004 - authorized distributor of MDT’nin yetkili dağıtıcısı

    2004 - authorized distributor of PALIT and EXPERTVISION’ın yetkili dağıtıcısı

    2005 - authorized distributor of NANYA’nın yetkili dağıtıcısı’

    2005 - authorized sole distributor of ELIXIR nın tekyetkili dağıtıcısı

    2006 - authorized distributor of Nvidia Partner Program ile ortaklık

    2006 - partnership with ATI Partner Program ile ortaklık

    2006 - authorized sole distributor of GMC’nin tek yetkili dağıtıcısı

    2006 - authorized distributor of Hitachi’nin yetkili dağıtıcısı

    2007 - authorized distributor of Thermaltake tek yetkili dağıtıcısı

    2010 - authorized distributor of Corsair yetkili dağıtıcısı

    2010 - authorized distributor of XFX tek yetkili dağıtıcısı

    2011 - authorized distributor of Tt eSPORTS tek yetkili dağıtıcısı

    2012 - authorized distributor of LUXA2 tek yetkili dağıtıcısı

    2012 - authorized distributor of EVGA tek yetkili dağıtıcısı

    Amazondan corsair alıyoruz beyler bakalım mı fiyatlara ?

    Ürün h110i gtx sıvı soğutma.İmport fee de içinde toplam 205.53 dolar yani 592 lira.Inventus 639 lira Vatanbilgisayar 712 lira.Çakal olan burda Vatanbilgisayar.Yani vektron aklandımı burda bak istenince nası geliyomuş güzel fiyata.

    Amazondan ax 1500i alıyoruz fiyat import fee içinde 553 dolar yani 1594 lira Vatanda 1861 lira.İnventusta 1779 lira.2 firmada kar marjını artırmışlar.Ama yinede alınmayacak seviyede bir artış gözükmüyor.Paketin büyüklüğü ve ağırlığınıda düşünmek lazım.Gördüğümüz gibi vektron burda da oldukça uygun fiyata getirmiş ürünü.

    Corsair örneğini niçin verdim.Corsairi bildiğim kadarıyla sadece vektron getirmiyor.Yani en az 2 distribitör var gibi gözüküyor.

    Şimdi ise vektronun tek distribitörü thermaltake e bakalım.

    Ürünhttp://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-water-30-ultimate3x120mm-sivi-sogutma-sistemi.html fiyat 678 lira. Amazon fiyat 190 dolar import fee dahil 547 lira kutu büyük ve ağır kar marjları orta ile yüksek arası.Haliyle yine uçurum yok.Bu ürünlerde uçurum olmazken evgada niye var ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 6 Kasım 2015; 16:42:55 >




  • Koskoca dünyada bir tek Türkiye'de mi böyle fiyatlandırma politikası izlesinler yok öyle bir şey. Sormana gerek yok gayet yakından ilişkisi olan ve bu soruyu uzun zaman önce sorup yanıt almış biri olarak ben açıkladım durumu detaylarıyla, fiyatlandırma ithalatçı firmanın insiyatifindedir.
  • Kabul edilebilecek fiyat farkı amazona göre 200_300 bandında olmalı.

    Bunun üstünde vektron dan alacak kişi ya gerçekten zengindir yada bildiğin salak olmalıdır (konuyu bile bile alan kişiler dahilinde sözüm)
    Sen ülke halkını düşünmez isen ülke halkı seni hiç düşünmez kusura bakmayın s.Ken her zaman sevilmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.