Şimdi Ara

GTX960 Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    3 yıllık Zotac GTX 960 4GB ekran kartımın son zamanlarda epeyce bir ısınmaya başladığını, limit olan 80 dereceyi daha çabuk görüp, güç azalttığını ve oyunlarda problem yaratmaya başladığını farkederek termal macun yenileyip fanları temizleme işine giriştim. Elimdeki Xigmatek PTI G3606 termal macunla eski macunu yeniledim, bu sırada dikkatli bi şekilde eski macunu tamamiyle temizleyip fanları da elimden geldiğince temizledim. Ne az ne çok olması gerektiği seviyede macunu sürdüğümden emin olmama rağmen bu işlemlerden sonra yaptığım testlerde ekran kartı ısımın bırakın düşmesini eskisinden aşağı yukarı 5-10 derece arttığını farkettim. Hal böyle olunca macunu az veya çok sürmüş olabileceğimi ve uzun zamandır sürgümde duran macunumun belki bir ihtimal eskiyip kurumuş olabileceğini de düşünerek Cooler Master MasterGel Termal Macun satın aldım ve aynı işlemi tekrar yaptım. Ardından yaptığım testlerde bir öncekine nazaran pek bir fark olmadı. Böyle olunca termal macunu ciddi anlamda çok az ve ciddi anlamda çok fazla sürerek 3-4 farklı şekilde yeniden test etmeme rağmen hiçbirisinde kaya değer ısı farkı oluşmadı.

    Bu işlemleri yaparken ekran kartının kendisi dışında ortamda hiç bir değişiklik, veya hiç bir yazılımsal değişim olmadı. Açıkçası kafam çorba oldu, nedeni hakkında ciddi anlamda hiçbir fikrim yok, çok araştırma yaptım ama mantıklı olabilecek pek de bir açıklama bulamadım kendimce. Yalnızca Termal Padleri değiştirme fikri kafamda belirdi. Bunun için de internetten siparişi verdim şu anda bekliyorum geldiğinde yeniden termal padleri de değiştirerek bir test yapacağım ama çok da bir umudum yok, büyük bir fark yaratacağını ben sanmıyorum açıkçası. Öncesi sonrası ve iki farklı kullandığım termal macun ile yapmış olduğum testlerde MSI Kombustor, FurMark ve Superposition Benchmark gibi uygulamaları kullandım. Ve fan değerlerini farklı seviyelere çekip öyle de denemek için MSI Afterburner kullandım, fakat samimi olarak söylemeliyim ki fanların yüksek hızda veya default hızlarında çalışmasının pek de bir farkı zaten olmadı. Ekran kartının default ısı limiti olan 80c dereceye geldiğinde %72TDP olan güç kullanımı %50'lere otomatik olarak düşüyor ısının dengelenmesi ve 80'i geçmemesi için, bu esnada fanların %100 olması bir şeyi değiştirmiyor.

    Ek olarak Superposition Benchmark'da yaptığım iki testin karşılaştırmasını koydum, diğerlerini koyma gereği durmayım keza aşağı yukarı 5-10 derecelik ısı artışı dışında görmeye değecek bir şey yok. Dediğim gibi bir çözüm bulamadım, aklıma yatan mantıklı bir açıklaması da yok gibi, konuyla ilgili ve bilgili herkesin yardımına ihtiyacım var.

    Ekran kartının termal macun değişiminden önceki ve sonraki görüntüleri;

    GTX960 Isınma Problemi


    GTX960 Isınma Problemi


    GTX960 Isınma Problemi

    (Konu zannedersem yanlış yere açıldı, silinirse sevinirim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbat88 -- 6 Mayıs 2019; 23:58:5 >







  • Reis bende bugün bir tane aldım GTX 960 AMP.Kartın macununu düzelttim yeniledim ama kart 80den aşağı düşmüyor.Getli aldım siz ne yaptınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan Yekta F kullanıcısına yanıt

    0 mıydı aldığınız? 0 ürünün kullanmadan macununu değiştirdiyseniz hata yapmışsınız. Ben aşağı yukarı 5 yıl kullanıdktan sonra yaptım, sonuç yine hüsran oldu. Eskisinden daha kötü oldu. Bir çözüm bulamadım, böyle idare ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.