Şimdi Ara

güç kablosu çekilince %100 şarjlı laptop kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Laptop alırken parayı kıydım samsung np550p5c-s02tr aldım. Haziranın sonlarıydı yanlış hatırlamıyosam, yani epey yeni bilgisayar.

    Şimdi sorun şu: 3 gün önceye kadar pil şahaneydi, %100 şarjla 3-3,5 saat gidiyordu. Fakat bir anda tespit edemediğim bişi oldu ve pil cozuttu. Windowsun ve BIOS'un dediğine göre pil tamamen dolu ama şarjdan çıkardığım saniyede bilgisayar kapanıyor. Güç düğmesine basınca da hiç bişi olmuyor.

    Biraz araştırma yaptım sorun hakkında. BIOS resetle diyen oldu, yaptım değişen bişi olmadı. Pilin tamamen boşalmasına izin ver dediler ama öyle bi seçenek yok çünkü şarj aletini çektiğim anda kapanıyo alet. Pilin kendiliğinden boşalmasını da bekleyebilirim fakat pil Li-ion pil yani ayda %8i boşalıyo hiç bi yere bağlı olmadığında...

    Ev arkadaşımda da aynı bilgisayardan var. Benim pili onun alete taktığımda aynı sorunlar orda da oldu ama onun pili benimkine taktığımda her şey tıkır tıkır çalıştı yani olay tamamen pilde bitiyo.

    Şarj aleti sorunlu olabilir dediler ama pili çıkarıp laptopu sadece şarj aletiyle çalıştırabiliyorum. Şarj aletinden gelen voltajda sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü ağır yük altında da bilgisayarı çok güzel çalıştırabiliyor.

    Bi el atın gözünüzü seveyim ya







  • arkadaşınızın bilgisayarında da aynısı olmuş sorun pildeyse demek ki.
    teknik servisine yollamalısınız
  • tamirlik arkadaşım
  • sağolun hızlı cevaplarınız için!

    fakat şimdi tamirlik derken, tamirlik olan laptop mu yoksa yeni pil mi alınacak?
  • muhtemelen pil gitmiş garantisi varsa servise yolla derim
  • arkadaş ne laptopmuş ya... wireless'ı sorunlu, ekran kartı yeni sürücü sevmez, blu-ray sürücüsü çılgın gibi bağırır, pili 5 ayda ölür... 3 arkadaşımda daha tıpatıp aynı bilgisayar var daha bi kere şikayet ettiklerini duymadım.

    benim o pile baktığım gibi doktorlar hastalarına bakmaz beah!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.