Şimdi Ara

Güç Kaynağı İle İlgili Sorularım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet geçen gün teknobiyotikten aldığım high-power 500w 80+ aldım kullanıyorum memnunum ama sorum var size 1 soru:

    1-Son iki gecedir elektrik kesintileri sıklaşmaya başladı ve ben gece oynarım bilgisayarımı elektrik kesildiğinde donanimima zarar gelir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ups alın hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba; elektrik gidip geliyormu? Dalgalanıyormu? Yoksa tamamen kesilip,1-2 saat sonra mı geliyor?

    Elektrik de dalgalanma var ise ( düşük ya da yüksek ), bu esnada pc kendini kapatır. Dalgalanma bitince tekrar kendini açar. Biz elektirik aniden 1-2 saniyede gidip geldi zannedebiliriz, böyle bir durum var ise regülatör gerekli.

    Kaliteli UPS' lerde bu regülatör de var. Regülatör alınca olay bitmiyor, bunun aküsü de var mesela. Sürekli gidip gelcek, ve sen sürekli UPS aküsünü doldurup boşaltıcaksan, akünün ömrünüde yiyeceksin.

    Tamamen kesilip 1-2 saat sonra geliyor ise bu tarz elektrik kesintileri Harddiski çok etkiliyor. Geri kalan hemen hemen tüm bileşenler bu tarz durumları tolere edebiliyor.( yani elektrik kesildi 1-2 saat gelmedi.)
    Bu senaryoda Harddsik benim için önemli diyorsanız ups'den başka şansız yok, o da oyun pc'sini 5 dk açık tutar, güvenli olarak kapatma şansı verir.

    Bu durum geçici ise, gidip gelmelere, yüksek düşük akımlara karşı koruması olan Kaliteli bir güç kaynağı al, çok fazla elektirk kesintisi olan zamanlarda kullanmaktan kaçın :)

    edit: sizin güç kaynağında da bazı korumalar olduğunu söylüyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarf -- 8 Nisan 2019; 11:19:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet guc kaynağında aktif pfc var yararı olurmu UPS alacak gibi bir durumda değilim 2 harddisk var çok etkiler mi birde elektrik gittiğinde kasadan tak diye ses geliyor Asus H61M-K var antisurge olduğu yaziyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EkranKartıKararsız

    Evet guc kaynağında aktif pfc var yararı olurmu UPS alacak gibi bir durumda değilim 2 harddisk var çok etkiler mi birde elektrik gittiğinde kasadan tak diye ses geliyor Asus H61M-K var antisurge olduğu yaziyor.
    Aktif pfc,OVP, OCP ve UVP gibi şeyler olması çok iyi, diğer tüm elektronik bileşenler için çok yararlı, ama harddisk yapısı gereği büyük kısmı mekanik.

    Bahsettiğiniz ses tam elektirik gittiğinde geliyorsa, çok yüksek ihtimal harddisk okuma kafasından geliyordur. Harddisk elektirik kesilmesi açısından en dayanıksız olan pc parçası. En iyi ihtimalle eğer o sırada sistem dosyalarıyla alakalı birşey okuyorsa, sistem çöker; normal olasıklı harddisk kafası bozulabilir, bad sektor yapabilir.

    Elektrik dalgalıysa regülatör işi çözebilir. Yok dalgalı değil tamamen kesiliyorsa,yapacak bir şey yok, kesintinin sık olduğu zaman çalıştırmamaya bakın. Bugün değilse yarın sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarf -- 11 Nisan 2019; 14:7:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer sistem cökerse geri yükleme ile halledilebilir mi bad sector Windows tarafından düzeltiliyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.elden arıza-tamir görmemiş regülatör bakabilirsin.

    görüntü dışıdna işe yaramayan psu lardan iyidir..
    https://www.sahibinden.com/teknik-elektronik?query_text_mf=reg%C3%BClat%C3%B6r&query_text=reg%C3%BClat%C3%B6r

    tüm sistemi temiz kurup image olarak yedeğini al

    reset sonrası sistem açılmazsa recovery yaparsın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 11 Nisan 2019; 23:38:2 >
  • EkranKartıKararsız E kullanıcısına yanıt
    1- Harddiskin okuma yapan kafası, elektrik kesildiğinde çalışıyorsa aniden duracak. Çok yüksek hızla gidip gelen mekanik kolun, aniden durduğunu hayal edin. Eğer bu okuma kolu/ kafası bozulursa, harddiskte herhangi bir şeye o parçayı tamir ettirmeden erişemezsiniz.Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bu bi ihtimal.

    2- Eğer harddisk bir bölümü yazma-silme yaparken elektrik gitti, sadece oradaki küçük bir bölümün bozulması da bi' ihtimal. Böyle bi' şey olursa işletim sistemi yeniden kurulabilir ( o bozuk bölüm harddiskten çıkartılabilir )

    Ama acaba hangisi olacak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd Ani elektrik gitmesinde bozulur mu onda mekanik kol yok diye biliyorum da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet bu benim aklıma gelmedi, SSD harddisk gibi bozulmaz. Ancak veri kaybı olabilir. Yani tüm SSD imajını alın. Çünkü elektrik kesildiğinde yazma vs. yapıyorsa yine veri kaybı olacak, bunun önüne geçmek zor. Ama ssd elektrik kesintisinden etkilenmez diyemeyiz. Her türlü kötü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.