Şimdi Ara

Guc kaynagi pc uyku modundayken bozuldu, sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayari uyku moduna almistim. Bu modda anakarttan guc kesiliyor diye biliyorum, guc kaynagi bile kapaniyor. Guc kaynagi kablosu hafif cikikmis, arka kablolari toparlarken baya citirti sesleri geldi hafif hafif. Bilgisayari daha sonra acadim. Guc kaynagini tamamen pcden ayirip, fisi takiliyken yesil/siyah kisa devre yaparak da acamadim. Su an kesin olarak bildigim guc kaynagi acilmiyor bile.

    Tamirciye biraktim sabah, aksama belli olacak. Sizce anakart islemci vs hasar gormus mudur? Bilgisayar kapaliyken gerceklesti ama insan tirsiyor yine de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle geçmiş olsun. Eski psu larda 3 kuruşluk sigortalar vardı ama yeni nesilde malesef yok çünkü düşük volt ve yüksek voltta koruma sağladığı için sigorta konulmuyor. Benim tavsiyem tamire verdiğiniz psu yu her ner şekilde olursa olsun bir daha kullanmamanız. Anakart+ işlemci + ram sizin için kıymetliyse tabi.
    Kaliteli bir psu kullanıyorsanız devreler akımı keser yani zarar verme olasılığı çok düşük ama everest yahut muadil ürünlerse risk var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.