Şimdi Ara

Gücünüze Güç Katan Piller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
13.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piller konusunda sıkıntı çeken ve merak ettikleri olan arkadaşların
    sanırım biraz da olsa merakını giderecek bilgiler . paylaşmak istedim.

    "alıntıdır".

    Gücünüze Güç Katan Piller | Serhat Yılmaz

    Piller, küçük enerji depolarıdır ama yerinde kullanılmadıkları takdirde hiçbir işinize yaramayan aksesuarlar olup çıkarlar.otoğrafçıların, özellikle de dijital fotoğraf çekenlerin en büyük sıkıntısı, çekim sırasında biten pillerdir. Hatta kimimiz daha fotoğraf çekmeye başlamadan pilin bitmiş olduğunu görürüz. Makinemize pili takarız, makinemizi açarız ve deklanşöre basmaya ramak kalmışken pil zayıf uyarısı ile karşı karşıya kalırız. Ama pili paketinden daha yeni çıkarmışız ve sıfır pili kameramızın pil yuvasına yerleştirip çekime hazırlık yapmışızdır. Böyle durumlarla sıklıkla karşılaşanlarınız vardır. Böyle bir sorunla karşılaştığımızda da genellikle dijital kameraları günah keçisi durumuna sokar ve tüm hatayı dijital kameralarımızda ararız. “Keşke bu kamerayı almasaydım. O kadar çok pil tüketiyor ki astarı yüzünden pahalıya geldi” demeden önce bazı önemli noktalarda kesin ve doğru bilgiye sahip olmamız gerekli. Akla ilk gelen sorular: “Peki o zaman ne yapacağız? Hangi pili nerede kullanacağız?” olabilir. Bu soruları; “Dijital kameralarda kullanılabilecek piller ve mAh değerleri en az ne olmalıdır? Markalı bir model mi tercih etmeliyim? gibi sorularla zenginleştirebiliriz. Dosya konumuzda pil konusunda sıklıkla yapılan kullanıcı hatalarını ve yukarıda yazdığımız soruların cevaplarını ayrıntıları ile bulacaksınız. Dosya konumuzda Varta Pilleri, Mert İthalat ve Pan Film firmalarının yetkililerinden en doğru bilgileri alarak sizler için derledik.
    Varta Pilleri
    Varta pillerinin Türkiye satış sorumlusu Ferhan Ürkmez; Türkiye’deki pil sektörü ve pazar payları ile şu açıklamalarda bulundu: “Genel anlamıyla Türkiye’deki pil sektörü Avrupa’dan tamamen farklı bir yapıda. Türkiye’de 80’e yakın marka var. Bu markaların sadece 10 tanesi tüketicinin aşina olduğu, bilinen markalar. Geriye kalan markalar ise buradaki insanların Çin’de istediği adı yazdırarak yaptırmış oldukları piller. Yani siz kendi adınıza da bir pil yaptırabiliyorsunuz. Her ne kadar bu pillerin performansı ile ilgili fazla bir şey söylenmek istenmese de bu pillerin bazıları artık tüketicinin eline alıp iki ucuna elini değdirdiğinde bitecek kadar kalite anlamında problemli olan ürünler. Fakat tüketicilerin talepleri ve tercihleri doğrultusunda maalesef büyük mağazalarda da bu ürünleri bulmak söz konusu olabiliyor. Genel anlamda tüketicilerimizin pil kullanmayı bilmediğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Pillerde şu an için iki teknoloji kullanılıyor. Çinko karbon ve alkaline. Tüm alkaline piller, yerine göre çinko karbon pillerden 10 kat daha güçlüdür. Çinko karbon pilleri daha spesifik bir duruma getirecek olursak; bu pillerin Türkiye’deki pazar payı yüzde 88’lerdedir. Alkaline pillerin payı ise yüzde 12’dir. Avrupa’ya baktığınızda ise bu tablonun tamamen tersiyle karşılaşıyorsunuz.”
    Kullanım Hataları
    Çok Fazla Tüketicinin kullanım alanı ile ilgili ciddi problemler olduğunu belirten Ferhan Ürkmez; çinko karbon olarak bilinen piller, alkaline ve şarjlı pillerle ilgili kullanıcıyı yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu: “Çinko karbon piller daha eski teknolojiye sahip olması sebebiyle yüksek enerji gerektiren ürünler hariç daha düşük enerji sarfiyatı gerektiren ürünlerde kullanılabiliyor. Bunlar da kumanda ve ufak saatler olabilir” diyen Ürkmez, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “İşin ilginci çinko karbon piller genellikle bu tip ürünlerde alkaline pillerden daha uzun ömürlü oluyor. Düşük güç gerektiren bir cihazda çinko karbon yerine alkaline kullandığınızda, örneğin 100 mAh gereken yerde 2000 mAh’lik alkaline kullanırsanız, alkaline pil pat diye bu gücü gönderiyor ve 1900 mAh boşa gitmiş oluyor. Alkaline piller yüksek amper içeriyor. Bunlarla ilgili ciddi bir rekabet söz konusu olmakla birlikte alkaline piller de yavaş yavaş ömrünü tamamlamaya başladı ve sektör şarjlı pillere doğru kayma eğilimi gösteriyor. Bazı ülkelerde şarjlı pilin alkaline pille karşılaştırıldığında ciro anlamında satış oranı yüzde 16’larda bulunuyor. Şarjlı pillerde şu an büyük bir rekabet yaşanıyor. Bazı markaların alkaline pilden başka ürünü yok. Tüketici de ucuz olsun diye gidip çinko karbon pil alabiliyor. Ama çinko karbon piller dijital kameralar başta olmak üzere dijital teknolojide kullanıldığında deyim yerinde ise neye uğradığını şaşırıyor ve fotoğraf makinenizle belki de bir kare bile çekim yapamayabiliyorsunuz. Tüketici, dijital teknolojiye sahip ürünler için çinko karbonun kötü, alkaline pillerin iyi olduğunu bilmiyor ve sonuç olarak aynı markanın kendisine hitap etmeyen ürününü aldığı için o markanın diğer ürünlerini de genelleme yaparak kötüleyebiliyor. Tüketicinin tamamen pillerin nerede kullanılabileceğini iyice kavraması gerekiyor. Ayrıca pil tüketimine göre şarj edilebilir pilleri tercih etmesi lazım. Şarj edilebilir piller tüketici için neredeyse 1000 defa daha ucuza geliyor. Bir de markalı ürünleri tercih etmeleri gerekiyor. 1889 yılında beri Varta’nın işi sadece pil olduğu için sürekli olarak teknolojiye yatırım yapıyoruz. Varta’nın sadık tüketici kitlesi de bulunuyor. Varta’nın akla gelebilecek her türlü ürün için pilleri bulunuyor. Biz sadece pil firması olduğumuz için başarımızı devam ettirmek zorundayız.”

    Markanın bilinirliliğinin çok önemli olduğunu belirten Ürkmez, Türkiye’de şu an TSE gibi kurumların bugün itibariyle şarjlı pillerle ilgili herhangi bir test yapıyor durumda olmadığını, bu yüzden herhangi bir kalite belgesinin de sözkonusu olamadığını sözlerine ekledi.
    Cadmium mu Metal Hydrid mi?
    Ürkmez’in şarjlı pillerde kullanılan teknolojiler hakkında söyledikleri, dijital kamera kullanıcıları başta olmak üzere tüm pil kullanıcılarını yakından ilgilendirecek. Dilerseniz Ferhan Ürkmez’in söylediklerine bakalım: “Şarjlı pillerde amper savaşları sözkonusu. Kaç defa şarj edilebiliyor olması ve kaç amper olduğu bu pillerde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerin başında geliyor. Şarjlı pillerle ilgili iki teknolojiden bahsedebiliriz. Bunlardan biri Nikel Cadmium, bir diğeri de Nikel Metal Hydrid (Ni-MH). Nikel cadmium şu an için daha yüksek amperlere ulaşılan bir teknoloji. Fakat tüketici kullanım anlamında sıkıntı yaşıyor. Nikel cadmium pilleri tekrar şarj etmeniz için pilin tamamen bitmesi gerekiyor. İstediğiniz anda şarja takamıyorsunuz. Pil bitmeden, yarı doluyken şarja taktığınız takdirde, kullanmadığınız kısmı ile ilgili hantallık başlıyor ve pil sizin doldurduğunuz seviyeden itibaren geriye kalan kısmını çalıştırmaya başlıyor. Ondan önce dolu olan kısmı ise tamamen yok sayıyor ve şarj ettiğiniz yerde performans göstermeye başlıyor. Nikel cadmium piller bu yüzden kullanım anlamında sorunlu. Büyük Nikel cadmium pillerin 5000 mAh olanları var. Ni-MH pillerde bu amperlere ulaşmak mümkün olamıyor. Bu piller 700 mAh’den başlıyor ve 2100 mAh’ye kadar çıkabiliyor. Dijital kameralarda kullanılan mAh değerinin ise 2000 ve üzeri değerlerde olması gerekiyor. Ni-MH pillerin özelliği ise istediğiniz zaman şarj edebiliyor olmanız. Herhangi bir tembelleşme veya kapasitenin tam kullanılamaması gibi bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. İşin ilginç tarafı, tüketicinin de bilmediği bir konu aslında, şarjlı pillerin performansı alkaline pillerden yaklaşık olarak yüzde 30 daha fazla. Özellikle dijital kameralarda bu performans çok rahatlıkla görülebiliyor. Varta’nın şarjlı pili ile alkaline pilini kıyasladığınızda bu oranı net olarak görebilmeniz mümkün.”
    Pillerin Şahı Şarjlı Piller
    Şarjlı pillerin alkaline pillere göre daha çok tercih edilmeye başlandığını belirten Ürkmez şarj cihazlarında da kullanıcıların bazı noktalara dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor: “Güç talebi değişen ürünlerde, PDA’ler gibi, buna uyum sağlayabilecek Maxi Tech serimizde olduğu gibi akıllı alkaline olarak adlandırabileceğimiz ürünler yer alıyor. Bu pillerle de daha iyi performans alınabilir. Ama pillerin şahı şarjlı pillerdir. Yolun sonunun şarjlı piller olduğunu söyleyebiliriz. Şarj cihazlarında dikkat edilmesi gereken bir özellik de otomatik kesme özelliği. Bu özellik sayesinde şarj cihazları piller dolduğu anda otomatik olarak şarj işlemini kesebiliyor. Bunun yanında zamanlı kesim moduna sahip şarj cihazları da bulunuyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu, pil şarj süresinden önce şarjın kesilmemesi. Bazı markaların bazı modellerinde örneğin 7 saatte pil şarj oluyorsa, cihaz 6 saate ayarlanmışsa pil daha dolmadan şarj kesilebiliyor ve böylelikle pilin ömründen yenmiş olabiliyor. Tüketicinin buna çok dikkat etmesi gerekiyor.”
    15 Dakikada Şarj
    Şu an piyasada 15 dakika ile en hızlı şarj süresine sahip ürün Varta’nın şarj cihazı. Bu cihazla ilgili Ürkmez şu açıklamaları yapıyor: “Ana firmamız olan Rayovac tarafından çıkarılan yeni bir şarj cihazımız şu an Türkiye’de satılmaya başladı. Bu cihaz 15 dakika gibi bir sürede pilleri tam şarjlı duruma getirebiliyor. Bu cihazla piller 1000 kez şarj edilebiliyor. İçerisindeki enerji odacıklarını tamamen kontrol edebilen ve 7500 mAH ile şarj edebilen bir teknoloji. Şu an buna yakın 30 dakikalık şarj edebilen ürünler var. Tüketicinin 4’lü pili alış fiyatı 1.5 milyondan 6 milyona geliyor. Ancak bizim yeni ürünümüz olan 15 dakikalık şarj cihazını aldığınızda pillerin tanesi, 1000 defa kullanıldığını düşünürsek 24 bin liraya geliyor. 15 dakikada şarj edilebilen pillerimiz 2000 mAh güçünde. Avrupa’da yapılan testlerde gerçek değerin 1980 mAh olduğu görülebiliyor. 20. şarjda 1850 mAh, 300. şarjda 1650 mAh gibi bir değer yakalanabiliyor. Yapılan testler, pilimizin çok az performans kaybı ile rahatlıkla çok uzun süreler kullanılabileceğini gösteriyor. Bu yeni şarj cihazımızda otomatik kesme özelliği bulunuyor ve pile gereksiz akım gönderilmesi engellenmiş oluyor. Sadece cihazla birlikte satılan pillerin şarj işleminde kullanılmasını öneriyoruz. Diğer şarj edilebilen piller de kullanılabiliyor ancak bu piller standart şarj etme süresinde doldurulabiliyor. Kısacası 15 dakika gibi kısa bir sürede pillerinizi şarj edebiliyor ve bu hız karşısında performansınızdan da pek bir şey kaybetmiyorsunuz.”
    Mert İthalat-GP
    Mert İthalat’tan Fikret Altay ile GP pillerinde gelinen son noktayı ve şarj edilebilir pillerin diğer pillere göre avantajlı yanlarını irdeledik. Fikret Altay Ni-MH pil kullanmanın neden gerekli olduğunu şu şekilde açıklıyor: “Çağımızda hemen hemen her gün Hi-tech diye tabir ettiğimiz yeni bir cihaz piyasaya sürülüyor. Bu cihazlar çoğunlukla dijital esaslı ve çalışabilmeleri için çok yüksek güce gereksinim duyarlar. Hızla değişen dünyanın gereksinim duyduğu Hi-Tech cihazlarında ve günlük yaşamımızın her alanında ve her anında kullanılacak şekilde, GP Ni-MH pilleri 14 değişik kapasite ve boyda kullanıcıların taleplerini karşılayacak seçenekler sunuyor. Ni-MH piller kısaca tarif etmek gerekirse güç olarak 10 şeritli bir otobana benzer. GP Ni-MH pilleri her çeşit cihazda (en basit saatlerde, kumandalarda bile) güvenli ve üstün performans verecek şekilde üretiliyor.” Ni-MH pillerin Alkaline pillere göre avantajlarının çok olduğunu vurgulayan Altay, şu anda piyasada satılan Ultra veya Plus kaliteli en iyi marka Alkaline pillerin verdiği kapasitelerin, markasına göre kalem pil için 1000-1500mAh civarını geçmediğini belirtiyor. Şu anki teknoloji ile, Alkaline pillerin daha fazla kapasite vermesinin imkansız olduğu üzerinde duran Altay, Alkalinepillerin her türlü cihazda güvenle kullanılabilen bir teknoloji olmasına rağmen bu pillerin sadece bir defa kullanıldıktan sonra atıldığını sözlerine ekledi. Altay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ni-MH piller, Alkaline pillerden daha üst düzey kapasite verirken 1000 defaya kadar şarj olabiliyor. Bunun yanında bazı Hi-Tech cihazlar sadece 1700 – 2100mAh arası kapasitede olan piller ile çalışıyor. Yani bu tarz cihazları Alkaline piller ile bile çalıştıramazsınız ve sadece Ni-MH 1700 – 2100mAh arası kapasitedeki pilleri kullanmak zorundasınız.”
    Favoriniz Şarj Edilebilir Pil Olacak
    Altay, dünyada satılan en iyi marka Alkaline pilin, dijital kamerada en iyi şartlarda 300 poz çekemeyeceğini, 1600mAh’lik şarj edilebilir bir kalem pil aynı dijital kamerada, bir kere şarj edildikten sonra, Alkaline pilden çok daha fazla poz çekebildiğini iddia ediyor. Altay sözlerine şu şukilde devam ediyor: “Alkaline pil bittikten sonra çöpe atılarak doğayı kirletirken, GP Ni-MH pili bittikten sonra tekrar tekrar şarj ederek 1000 sefere kadar en az 5 sene kullanabiliyorsunuz. Bu açıdan fiyat olarak karşılaştırdığımızda, GP Ni-MH pillerin, Alkaline pillerden daha güçlü ve daha ekonomik olduğunu görebiliyoruz. GP Ni-MH pilleri esas olarak her türlü Hi-tech cihazlarda, dijital kameralarda, MD player, CD player, Walkman, oyuncak ve benzeri cihazlarda kullanılabiliyor.”

    Fikret Altay, GP’nin yeni bir şarj cihazının piyasada bulunduğunu ve pilleri yaklaşık 30 dakikada şarj edebildiğini belirtiyor. GP Powerbank adı verilen bu şarj cihazı, dünyada hızla değişen ve giderek artan pil ihtiyaçlarına cevap vermek için tasarlanmış ürünlerden biri. GP Powerbank cihazları ile birlikte 4 adet GP marka Ni-MH pil de geliyor. GP Powerbank cihazlarında modeline göre, pilleri 30 dakika ile 18 saat arasında şarj edebiliyorsunuz. GP’nin bu yeni ürünü ile Ni-Cd ve Ni-MH şarjlı pilleri hızlı bir şekilde şarj etmeniz mümkün. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir nokta da bu cihazda isimsiz pilleri hızlı şarj etmek istediğinizde bu pillerin iç yapıları bozuluyor ve kısa olan ömür ve güçleri daha çabuk tükenmiş oluyor. Bunun için bu cihazda markalı bir şarjlı pil kullanmanız firma yetkilileri tarafından tavsiye ediliyor. GP Powerbank cihazları modeline göre devamlı elektrik prizinde durabiliyor. Bu durumda 4 adet şarjlı pilinizi cihazlarınızda kullanırken, diğer 4 adet piliniz şarj cihazında takılı olarak her an kullanıma hazır halde bekleyebiliyor. Bu durum özellikle profesyonel cihazlar kullanan ve günlük pil tüketimi kutu kutu olan veya çocuklarının oyuncaklarına pil yetiştiremeyen tüketiciler için ideal.
    Pan Film-Uniross
    Pan Film firmasından Erkan ve Yavuz Uyraç, şarj edilebilir pillere ve şarj aletlerine önemin giderek arttığını ve böyle de olması gerektiğini vurgulayarak, ortak görüşlerini şu şekilde dile getiriyorlar: “Çiçeği burnunda bir dijital kamera sahibinin fark edeceği ilk şey, bu işin tek kullanımlık alkaline pillerle yürümeyeceğidir. Cep telefonunuzun pilini şarj edemediğinizi bir gözünüzün önüne getirin. Haftada birkaç kez, muhtemelen fiyatları hiç de ucuz olmayan piller satın almanız gerekirdi. İşte dijital kameralarda kullanılan piller için de durum aynen böyledir. Renkli bir LCD ekranı, motorlu bir merceği, otomatik odaklama sistemini, 5-6 megapixellik bir görüntüleyici ve ilgili işlemci donanımını beslemek zorunda olan piller öyle bir hızda tükeniverir ki, derhal bu işin başka bir yolu olması gerektiğini düşünürsünüz. Vardır da nitekim: Şarj edilebilir piller.” Şarj edilebilir pillerin avantajları söz konusu olunca öncelikle maliyet ön plana çıkıyor ve şu görüşler dile getiriliyor: “Şarj edilebilir pillerin defalarca doldurulabilmesi parasal olarak önemli bir tasarruf yapmanızı sağlıyor. Kabaca bir hesaplama yapacak olursak dijital kameranızda şarjlı pil kullanmak size yılda 1300 dolar civarında bir tasarruf olanağı doğuruyor. Bu hesaba satın aldığınız şarj edilebilir piller, şarj aleti ve harcanan elektiriği eklemeyi unutmayın. Uzun ömürleri ve yüksek fiyatlarıyla tanınan alkaline pillerle kıyaslandığında da, şarj edilebilir pillerin daha düşük maliyet ve daha fazla verim sağladığını görüyoruz. Yıllardır hızla ilerleyen şarj edilebilir pil teknolojisindeki gelişme, dijitalin yolunu takip etmeye başladığından beri büyük bir ivme kazandı. Bu yüzden yüksek tüketimli cihazlar olan dijital kameraların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.”

    Pan Film firmasının şarj edilebilir piller için geliştirmiş olduğu Uniross'un Sprint Ultra Fast ve X-Press 1000 modelleri, model sırasına göre 1 ve 2 saatlik şarj işlemlerini yapabiliyor ve araç kitleriyle birlikte satılıyor.

    Şarj edilebilir pillerin belki de en önemli avantajı, evsel atık miktarını azaltması. Her yıl çöpe atılan 15 milyon standart pilin çevreye verdiği zarar, şarj edilebilir pillerin kullanımıyla biraz olsun azalıyor. Peki şarj edilebilen pillerin nasıl çalıştıklarını hiç merak ettiniz mi? İşin biraz da tekniğine girecek olursak, elektrokimyanın anahtarı oksidasyon ve reduksyondur. Bir malzeme okside olduğunda elektron kaybeder, yani artı yüklenir, yani daha yüksek bir oksidasyon düzeyine geçer. Benzer şekilde, redukte olan bir madde de elektron kazanır, yani eksi yüklenir, yani oksidasyon düzeyini düşürür. Diyelim ki A maddesi kolayca oksidize oluyor, yani elektron kaybetmeyi seviyor ve B de redukte olmayı, yani elektron kazanmayı seven bir madde. Bu iki madde bir elektrolit içine yerleştirildiğinde A'dan B'ye bir devre tamamlanmış oluyor. Şarj edilebilir piller, deşarj olurken normal pillere çok benzer bir şekilde çalışıyorlar. Ancak pil şarj edildiğinde elektronlar, pil tamamen dolana kadar, deşarjın ters yönünde hareket ederler. Böylece elektronlar A'ya geri dönmeye zorlanır ve oksidize olan A redukte edilerek, pil tekrar kullanılabilir hale getirilir. Bu basit bir işlem gibi görünse de yalnızca belirli madde ve elektrolit kombinasyonlarında gerçekleşebilir.

    Normalde 1.5V'luk alkaline pillerle çalışan cihazlarda 1.2V'luk şarj edilebilir pil kullanılıp kullanılamayacağı konusunda Erkan ve Yavuz Uyraç’ın görüşleri ise şu şekilde: “1.2V'luk pil kullanmanız cihazınız ya da performansı üzerinde hiç bir olumsuz etki yaratmaz. İşin doğrusu, alkalin bir tek kullanımlık pil yalnızca deşarj işleminin en başında 1.5V verebilir. Daha sonra sürekli ve düzenli bir şekilde 1.2V'un çok altına düşer. Sonunda 0.6V civarına düşer. Çoğu cihaz 0.9V ve 1.2V arasında mutlu bir şekilde çalışır. Voltajı çabuk düşen alkalin pillerin aksine şarj edilebilen pillerin kullanım süreleri boyunca 1.25V civarında daha sabit bir voltajları olur. Bu nedenle yeni şarj edilebilir piller, dijital kameralar, flaşlar, video kameralar, bilgisayarlar ve cep telefonları gibi düzenli ve yüksek seviyeli enerjiye ihtiyaç duyan cihazlarda alkalin pillerin yerini alacak.”

    photoline 2004/04, sf.46



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pendikli -- 22 Nisan 2006; 14:43:52 >







  • bilgilerin için sağol gerçekten aklımıza takılan 1kaç konu vardı piller hakkındaÖzellikle performans kaybı ve tembelleşme dedikleri olayı hep detayıyla öğrenmek istemişimdir kısmet bugüneymiş..Ancak daha ilk şarjda 20 mAh'lik kayıp biraz şaşırttı beni
  • birkaç gün daha 1.sayfada olmasının faydalı olacağını düşündüm.
  • doğru düşünmüşsün
  • gerçekten yararlı bilgiler var, paylaşımın için tşk ederiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pendikli

    birkaç gün daha 1.sayfada olmasının faydalı olacağını düşündüm.



    çok iyi düşünmüşsün.bence sabitlenmesi gereken bi topic.çok faydalı oldu teşekkür ederim
  • quote:

    quote:

    Orjinalden alıntı: pendikli

    birkaç gün daha 1.sayfada olmasının faydalı olacağını düşündüm.



    çok iyi düşünmüşsün.bence sabitlenmesi gereken bi topic.çok faydalı oldu teşekkür ederim


    sabitlenmesi konusunda ne yapılabilir bilmiyorum ama olabilir neden olmasın...
  • -Uniross x-press 150 4 şarjedilebilir piliyle 27.5 ytl uygun mu?
    -x-press 300 ile arasında ne fark olabilir? Yada başka tavsiyeleriniz var mı?
    Selamlar
  • dostum ben 29 ytlye kampanyada iken carrefour dan varta şarj aleti ile birlikte 2100 Mah almıştım 4 adet pil ile birlikte 2 adet pili 4 saatte şarj ediyor. şimdi gidip 4 adet varta 2500 Mah daha alcam

    bence uniross , gp den önce düşünülmesi gereken bi ürün onlardan çok daha iyi olduğuna inanıyorum. bi carrefora bak derim.

    saygılar...
  • Valla özellikle konu güncel kalsın diye yazıyorum,pendikli arkadaşa yaptığı alıntı için teşekkürler
  • -Emrahın tavsiye ettiği uniross x-press 300 15 dk da şarj ediyor diyor. ama 45 ytl..
    diğeri yani x-press 150 27.5 ytl. onun şarj süresini bilmiyorum.
  • merhaba,
    uniross x-press 150 ile ilgilenen arkadaşlar için yararlı olabilir, yanında 8 tane de pil varmış...

    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1627162
  • -İyi güzelde tekolojix de aynı paket 27.5 ytl. orada 30 ytl diyor ve ne olduğu bellideğil . açıldımı açılmadımı.
  • bugün duracell'in bi ürününü gördüm 1 saatte şar edeiyodu 4x2100'dü sanırım fakat fiyatını ve otomatik şarj kesmesinin olup olmadığını öğrenemedim.GP powerbank'lerde warmış şarj kesme.haftaya kadar araştırıp alacağım inşallah buraya tekrar yazarım sonucunu.
  • -Şu uniross çok iyi deniyor fakat x-150 alsak fiat uygunda x-300 biraz tuzlu 15 dakikada şarj ediyor.
    Kullanan arkadaşlar yorum yazarsa aydınlanırız.
    Selamlar
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Pilleri kaç saat şarj etmeliyiz. Fazla dursa zararı varmı. Bunu nerden anlayacagız.
  • uniross çok ii bende kullanıyorum 2100 lük 4 lü unirossu 11 ytl ye aldım tavsiye ederim.
    şarj süresi pillerde değişiklik gösteriyor genellikle hızlı şarj yapan makinalardan yoksa elinde 10-16 saat arasında tabiki pilinin gücüne bağlı olarak değişiyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceycey11

    uniross çok ii bende kullanıyorum 2100 lük 4 lü unirossu 11 ytl ye aldım tavsiye ederim.
    şarj süresi pillerde değişiklik gösteriyor genellikle hızlı şarj yapan makinalardan yoksa elinde 10-16 saat arasında tabiki pilinin gücüne bağlı olarak değişiyor



    Şöyle söyleyim o zaman, elimde GPnin 1300lük pilleri var. Birde AAA 1000 (ufak kalem pil) var. Şarj aletim normal şarj aleeti. Ben 8 saat falan şarj ediyorum.
  • -Arkadaşlar bu şarjlı pil olayında en az kaç mah olmalı vede kısa sürede şarjın dezavantajı var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.