Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (11818. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freshwind , freshwind , mazi09 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 22 Misafir (1 Mobil) - 22 Masaüstü3 Mobil
5 sn
236.799
Cevap
1.164
Favori
11.849.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #7
Giriş
Mesaj
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    ülkeye ihanet eden döviz varlık tutun değil vatandaşı döviz bazlı varlıklı yatırımlara mecbur bırakan zihniyet veya politikalar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 18 Mayıs 2024; 22:15:6 >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Güçlü ve büyük Türkiye için meşazini aldim kardeşim evet diyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥motive1girisimciyoutube
    Özgür Demirtaş: Kalite, adetten daha önemlidir!
    https://www.youtube.com/shorts/i05Lk4Uk2-0?si=WQobVBPAoeLCAsP0
  • .Eray. kullanıcısına yanıt

    Yakın bir dönemde faiz indirimi beklemeyin. En azından yıl sonuna kadar böyle bir şey olmaz, önümüzdeki yıl ne olur Allah bilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Nerde çokluk orda xxxx... Asla. Değişmez..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    dünya faiz artırırken faiz indiren, reel enflasyonun çok altında faiz artıran, ikide bir faiz indiriminden söz edenleri hafife almayın. onların ne yapacakları belli olmaz. ne yapamayacakları belli ama, enflasyonu kontrol altına alamayacaklar. baz etkisi ile durgunlaşan enflasyonu bile, "bakın dezenflasyon başladı" diye pazarlamaya çalışan siyaset onlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Girişimci birisiyse hindistanı seçebilir çünkü İsviçre'de yatırım daha pahalı ve batma ihtimali daha fazladır. Hindistan'da yatırım yapar ordan kazandığı parayla roma Paris Miami gezebilir. Vasıfsız veya az vasıflı kişiyse İsviçre avantajlıdır tabii ki ama çin ve Hindistan'dakilerin %3ü zenginse bu 75milyon kişi ediyor İsviçre'nin 15 katı. 15isvicre kadar çin-hindistan 'da keyif içinde yaşayan insan var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Komünist ve sol düşünce tükendi artık. İnsanların rahat yaşaması için artık zenginleşmeye karşı çıkılmıyor bu nedenle yerli veya yabancı sermayeye destek veriliyor ,korunuyor özel yasalar çıkarılıyor ... Pislik içinde yaşayan o ülkedeki vasat olanlarıdır üst kademeye giren için durum değişiyor zaten zengin olduktan sonra istediğin ülkeye gidebilir gezebilirsin Çin'deki zengin satıyı bir italya Fransa'daki rahat yasayandan daha fazladır . Çin -abd rekabeti nedeniyle ABD ve Batı sirkerleri hindistan gibi yerlere kayabilir ve bu durum bu ülkedeki zengin sayısını artıracaktır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Abd'de artık bütçe açığı ve borç gözardı edilemeyecek bir noktaya evrildi. Bu konuya neşter vurup sorumluluk alınmazsa yakında hepimiz pembe gözlüklerinizi çıkarmak zorunda kalacağız.


    Nitekim Abd'nin durumu sürdürülebilir değil. Sonsuza kadar bu hızda bütçe açığı vermeye devam edemezsin.


    Sol bu konuda ne yapar bir fikrim yok nitekim solun şimdiye kadar üretebişdiği istikrarlı bir ekonomik modeli hiçbir zaman olmadı. Evet ona bu hakkı verelim, şunu koruyalım, bunlara para dağıtalım vb vb diyorlar ancak bunun sonucunda hep ekonomi çöküyor. Önemli olan sürdürülebilir bir politikadır.


    Kapitalizm günümüzde sıkışmaya başlarken sol yeni bir söylem üretebilecek mi hep beraber göreceğiz ancak şu an ellerinde hiçbirşey yok gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    ABD bilim ve teknoloji üretmeye devam ettiği sürece bütçe açığı vermesi hiç sorun değil. zira adamların tek bir şirketinin piyasa değeri bile İngiltere nin 2023 teki milli geliri kadar.


    son günlerde haberlerde çokça duymuşsunuzduur şu şirket yeni yapay zeka modeli çıkardı şöyle iyi,böyle iyi deniyor. üretken yapay zeka yapan şirketlerin hepsi ABD şirketi. yani microsoft,openaı,alfabet,meta,adobe v.s



    yani biz ABD nin veyahut başka bir ülkenin durumuyla ilgilenmek yerine biz kendi durumumuza odaklanmalıyız. elin oğlu yapay zeka dil modelleri üzerine kafa patlatırken bizim eğitim sistemi 1500 yıl önceki Arap dilini körpe beyinlere ezberletmeye çalışıyor.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Open AI 4o modeli inanılmaz bir şey.

    Sadece bu model ile mevcut iktidarı değiştirsek, 2 yıla inanılmaz bir ulke olabiliriz..

    Zamanında matbaayi şeytan icadı icadı diye kabul etmedik ve çöküşe geçtik sonrasında, şimdi benzer şeyi yapıyoruz eğitim sistemimiz ile farkında değiliz.. Yapanlar gayet farkında ama millet değil..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Söylediğim şey çoğu kişiye saçma gelebilir mi ancak Türkiye'nin kalkınması için devletin saçmasapan eğitim politikasına şöyle neşter vurulalı.


    İlk olarak bu İmam hatip denen saçmalığın bir son bulması gerekiyor Türkiye'nin ihtiyacı olan en son şry dini eğitim. Bu okulların hepsine yakını doğrudan meslek liseli haline gelmeli. Aynı şekilde eğitmde yköğretim ikinci plana atılmalı, önemi azaltılması ve esas eğitm kurumu lise haline gelmeli.


    Üniversitelerin en az yuzde 70i kapatılmalı. Yuksek öğretim için ciddi bir rekabet ortamı oluşması herkes kesinlikle girmemeli bu okullara.


    İkinci olarak bir insan liseden mezun olduguna aslında üniversite vb düşünmemeyi tam tersi e liseden mezun olan bir kişi hayata atılabilecek durumda olmalı. Üniversitelerin bazı işlevleri liselere indirilmesi. Örneğin öğretmen liseleri gibi eskiden üniversitede olan pekçok meslek özel kurulmuş liselere devredilmeli.


    Eğitm uzun, sığ ve kaç olmak yerine kısa ve yoğun olmalı. Hiçbir eğitimin gercek hayatta calışmanın önünü almayacağını kabul etmeliyiz. Üniversiteye gercekten bilime meraklı kişiler gitmeli.


    Şu an bizim üniversitelerimiz tam anlamıyla bitti. Eğitim kadrosu berbat, öğrenciler berbat, alınan eğitim berbat, hiçbir şekilde ihtiyaç olmayan alanlardan milyonlarca mezun çıkıyor ve bu halkın vergisi ile yapılıyor. Eğitim bir anlamda ekonomiyi sakatlıyor.


    İnsanlar şunu anlamadılar bir türlü. Okul yaptın diye o okulun mezunlarının çalışacağı iş kolu oluşmaz. Tam tersine önce o konuda bir iş kolu sektör oluşması ve ardından talep oluştugu için okullar türemelidir. Kolay bir yol yok, okul yaptın diye bilim gelişmezşu an Türkiyede ronik bir şekilde üniversiteler cehaletin yayıldıgı merkezler haline geldi. İnanılmaz yozlaltılar ve İnanılmaz derecede düşük ve yoz kişiler Prof adıyla gezer oldu. Yani biz eğitim altını oyduk ve bunun zararını görüyoruz.


    Dediğim gibi eğitim reformu daha uzun ve sığ bir eğitim yerine daha kısa ve daha yoğun bir eğitime Yönelmeli. Üniversiteler önemini yitirip asıl eğitim kurumunun lise yapılması ve insanların liseden hemen sonra okumak değil çalışmaya yönlendirilmesi zorunlu. Bu sadece bizde değil tüm dünyada ortaya çıkan bir sorun ancak bu konuda en berbat ülkelerden biri biziz.


    Türkiyenin kalkınmasının yolu esas eğitim kurumlarını liseler yapmak ve lise mezunlarının okumak yerine çalışmaya yönlenmesidir. Üniversite denilen yapı bu şekilde halka in memesi gereken ve hatta eğitimde ana akım olmaması gereken bir kurumdur. Lise ise tam tersi çoğu insanın okumadı gereken en son eğitim kurumudur ve buradan mezun olan kişilerin tamamen hayata atılmaya hazır olması gerekir. Lisenin üniversiteye hazırlık okulu haline gelmesi bir ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür çünkü gereksiz üniversite eğitimi bir bireyin en verimli çağlarının hiçbirşey üretmeden yokokup gitmesine ve ülkenin çok büyük maliyet ödemesine yol açar. Üniversite dediğimiz şey niş bir okuldur ana eğitimin parçası vb değildir.


    Not : Her ile bir üniversite denen garabet politika yüzünden liselerimiz mahvoldu, üniversitelerimizde kalite namına birşey kalmadı, gençler ise yıllarca pinekleyip ardından hiçbir işe yaramayan işsizlere dönüştü. Bir ülke ancak bu kadar kendi kendini mahvedebilirdi.


    Şimdi ise içimize milyonlarca mülteci dolduruyorlar çalışacak adam yok diye. Niye her dağın basına üniversite açtın o zaman! Çözüm mülteci vb değil bu yüksek öğretim deliliğini son bulması, bu artık zorunlu.


    Türkiye bugun Almanya'nın 2 katı yuksek öğretim mezunu veriyor bu inanılmaz bir verimsizlik - delilik baska birşey değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Mayıs 2024; 14:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • acquiles kullanıcısına yanıt

    ben şuan şunu düşünüyorum Open AI 4o ile veyahut başka bir yapay zeka ile ne yapıp para kazanabilirim. biz asıl kafa patlatmamız gereken mevzu bu olmalı. zira ülke veya dünya sorunlarını buraya bin defa yazsak dahi bir çözüm olmuyor.

    biz evvela kendi totomuzu kurtarmalıyız


    yapay zeka ile para kazanma fikirlerinizi yazın,burada beyin fırtınası yaparak ilginç fikirler ortaya çıkabilir.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yapay zekayı şu an işlerimi kısaltmak, gereksiz rutin leri ortadan kaldırmak ya da minimize etmek, bir yerde para nakittir ile para kazanıyorum ama iş modeli anlamında denemedim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?si=fyZda5Fk4rODU6of&v=dX9CGRZwD-w&feature=youtu.be Şuna baksana 100 yıl ilerdeler belki daha fazla. Üretim çok gizli bunlar araştırmalarla kendilerince simule etmişler gerçek üretim çok daha detaylı ve zor olabilir. Muazzam abi felaket birşey uzaylı teknolojisi desek inan abartı olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 23 Nisan gibi yine 19 Mayıs, yine her yerde kıvrandıran marşlar, yine ekran yüzlerinin ve sosyal medyadaki kopyalarının ekmek parası uğruna faşizmi yalaması, yine o statükonun karanlığı

    Bu sene başlayan modayı fark ettiniz mi?Her yerde Atatürk'ün büyük olasılıkla yapay zekayla çizilmiş veya arzuya göre düzenlenmiş resimlerini kullanmaya başladılar, hepsinde farklı ve ruha baskı yaratan enteresan görünümleri oluyor. Ne kadar uğraşsalar da özünde aşırı doğulu olan o "tapınma" tadı yine değişmiyor, artık "atam sen kalk ben yatam" gibi hastalıklı düşüncelerin tutmadığı da fark ediliyor olmalı ki bazıları "eskiden insan etinden kule yapardık ne kötüydü" diyebiliyor...

    Kusuruma bakmayın forumda da yazıldığı ve kabul edildiği üzere maymun tadı geliyor, akıl sağlımızı koru yaradan

    https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158538674



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 19 Mayıs 2024; 16:24:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tubytube kullanıcısına yanıt

    Eminim müslümansındır. Şuurun yerinde olamaz ve tek dert uçkur olur müslümanlıkta. O nedenle yanıtlamaya gerek yok.

  • debianmr D kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğinizi anlayamadım. Kültürel olarak müslümanım, maddi manevi hiçbir getirisi olmadığı gibi sadece bazı kısımlarını seviyorum o kadar. Diğer dinlerde de benzer şekilde uyuşmuş, uyutulmuş kitleler var...

    Bana söylediğiniz şey çok komik ama yalayıcılar için geçerli bence...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran cumhurbaşkanının helikopteri düşmüş ulaşılamıyormuş... Gece piyasa sert açılabilir özellikle altın gümüş başta olmak üzere emtia piyasası.... Önümüzdeki hafta da piyasa yönünden hararetli geçecek anlaşılan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Hocam bence zorlamayın...hassas konu çok farklı yere gidebilir.

    Açtığınız konulara ve mesajlara baktım, çok yorum yapmak istemiyorum..farklı bir kişiliğiniz var ve genelde de linç edilmişsiniz. Belki haklısınız, ama bu seviyede bir tartışmayı bu ortamda yapamazsiniz zira kimse sizi tanımıyor ve görmüyor..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.