Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Space-Dye Vest Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 19 Misafir (3 Mobil) - 17 Masaüstü3 Mobil
5 sn
236.508
Cevap
1.166
Favori
11.834.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 26122613261426152616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albinoluzenci

    seçimleri erkene alıp seçime yüksek kurla girmemek gibi bir hedefleri olabilir mi

    Alıntıları Göster
    Bence ABD ve Almanya ile yakınlaşıp, Ülkemizde darbe girişiminde rol aldığı ve ajan olduğu iddia edilen Brunson'u serbest bırakıp, denetimi Mc Kinsey gibi ABD'li şirketlere verip,

    kısacası ülkenin gidişatında kısa süreli iyileşmeler için bazı şeyleri düşmanlarımıza peşkeş çekip doları bir nebzede olsa stabilize edip seçimlere öyle girecekler.

    Ama ne yaparlarsa yapsınlar boş, hesapların üstünde bir hesap var




  • Elektrik ve d.gaz %9, sanayi de %18 guncelleme yapilmis bugun. Dolar dusuyor Turkiye sahlaniyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 1 Ekim 2018; 13:5:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Geçen hafta sonunu 6.30 ile kapatır tahmininde bulunmuştum az bi farkla yanılmışım. 6.05 le mi kapatmıştı.

    Bu hafta sonunu 5.70 ile kapatır tahmininde bulunuyorum YTD
    Çarşamba günü saat sabah 10:00'u görmeden çok tahmin yapmayın derim:)
  • Çok şükür bu kur atağını da bertaraf ettik. Baksanıza TL her gün değerleniyor. Artık dolar molar bizim yolumuzu kesemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Çarşamba günü saat sabah 10:00'u görmeden çok tahmin yapmayın derim:)

    Alıntıları Göster
    Ne var hocam çarşamba 10:00'da?
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Eylul ayi tufe beklentisi 3,45 olarak aciklanmis.Bu sekil de veya ustu cikar ise dolar ve euro da tekrar bir tirmanis olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    Enflasyon aciklanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZelHaS -- 1 Ekim 2018; 13:48:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fed fed diye bağıranlar oldu fos çıktı. Enflasyon açıklansın dolardan atak beklemek saçmalık olur. Doların şuan düşmesi abd ilişkilerinde krizin hafiflemesidir. Asıl olay 13 ekim brunson belirlicek . Salınırsa 5.60 görülür . Ama salındıktan sonra abidk kubidik açıklamalar güven vermeyen yatırımlar olursa şubat martta 6.50 leri görürüz. Top şuan tayyip beyde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZelHaS

    Eylul ayi tufe beklentisi 3,45 olarak aciklanmis.Bu sekil de veya ustu cikar ise dolar ve euro da tekrar bir tirmanis olur.
    Aslında tam olarak böyle demek doğru olmayabilir fakat söylediğinizde haklılık payı var tabi.

    Dolarda şuan olan gelişmeler Almanya ve ABD ile olan olumlu gelişmelerden kaynaklı. Eğer enflasyon yüksek açıklanırsa anlık tepki olabilir.

    Fakat dolar 5.95tl direncini kırdı ve kısa vadeli düşüş trendine girmiş oldu. Böyle bir durumda Merkez Bankası'nın bağımsızlığına duyulan güven geri geldiği için enflasyon yüksek gelecek bile olsa dolar tl'nin tepkisi sınırlı kalabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

    Ne var hocam çarşamba 10:00'da?

    Alıntıları Göster
    Enflasyon rakamları açıklanacak hocam fakat dolar tl kısa vadeli düşüş trendine girdi. Daha önce yaşadıklarımızın tekrarını göreceğiz yine. Bir yere kadar düşecek sanırım bu 5.60tl civarına kadar olabilir ama sonra yine yukarı gidecektir.

    Çünkü FED 2019 600 milyar, 2020'de 600 milyar dolar ve 2021'de 400 milyar dolar para çekecek ve buna 2019 başında Avrupa Merkez Bankasının para basmayı bırakması ve sonrasında Japonya Merkez Bankasının para basmayı bırakması eklenecek.

    Bunları likidite krizi konumda zaten anlatmıştım oradan biliyorsunuzdur.




  • Papaz olayı fiyatlandı bile. Bugünkü Abdülkadir Selvi yazısını okursan anlarsın. Detaylarına kadar nasıl olacağını anlatmış.
  • Link verebilir misin hocam? @egemena

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyguna_iphone

    Fed fed diye bağıranlar oldu fos çıktı. Enflasyon açıklansın dolardan atak beklemek saçmalık olur. Doların şuan düşmesi abd ilişkilerinde krizin hafiflemesidir. Asıl olay 13 ekim brunson belirlicek . Salınırsa 5.60 görülür . Ama salındıktan sonra abidk kubidik açıklamalar güven vermeyen yatırımlar olursa şubat martta 6.50 leri görürüz. Top şuan tayyip beyde
    Tayyip Erdoğan sadece bu şekilde kısa vadeli düşüşlere sebep olacak adımlar atabilir o da ülkenin politikalarından taviz verilerek buraya para çekilmesi karşılığındadır.

    Dünya Ekonomisi ise çok büyük bir piyasadır. Dolar ana trendi ise ABD ve Dünya Ekonomisine bağlıdır. Orada faizler artıp ABD Merkez Bankası bastığı paraları piyasadan çektikçe doların düşeceğine inananlar sadece hayal görürler.

    Tayyip Bey istediği kadar top oynasın, güzel formalar giysin. ABD'de faizler artıp, işsizlik azalıp, kazançlar artarken ABD 10 yıllık tahvil faizleri de artacaktır ve para(Dolar) anavatanına(ABD) geri dönecektir.

    Gelişmekte olan piyasalardan dolar çıkıp anavatanına dönerse ne olur? Birşeyin piyasada sayısı azaldıkça değeri artar. Dolar ile yaşadığımız sıkıntının özeti budur.

    Ha ne zaman yukarıda yazdığım trend değişir ve ABD'de, AB'de ya da Dünya'da ekonomide bir sıkıntı başlar işte o zaman dolarda kalıcı düşüşten bahsedebiliriz orta vade için.




  • Tabii ki:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/erdogan-amerikali-yatirimcilara-hangi-guvenceyi-verdi-40972625

    Türkiye’yi ekonomik krize götüren yoldaki mayınlar bir bir temizlenmeye çalışılıyor. ABD ile yaşadığımız krizin tetikleyicisi olan Brunson olayında önemli gelişmeler bekleniyor. Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt’la konuştum. 3 Ekim Çarşamba günü Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunacağını doğruladı. Mehmet Altan kararını gerekçe göstererek, Brunson hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasını talep edecek. Ayrıca 12 Ekim’deki mahkemede Brunson’la ilgili kararın sonuçlanması bekleniyor. Yani, işlediği suçlardan dolayı mahkûmiyet verilip yargılamasının adli kontrol şartı olmadan devam etmesi gibi. Bu durumda 13 Ekim’de Brunson’ı ABD’de uçağın merdivenlerinden inerken görebiliriz.




  • Equris kullanıcısına yanıt
    Kısmende olsa dedikleriniz olabilir velakin top tayyipte. Niyemi? Senin dediklerine dönecek olursa ekonomiyi abd ve avrupa belirliyor diyorsun niye? Sanayisi ticaret hacmi transit ulaşımları var. Peki ocakta 3.70 olan kur ağustostan 7 ye fırladı demi?



    Peki türk lirasını geç. Diğer para birimlerine bakalım . İsvicreye bakalım . sonucta avrupa ülkesi değil ab üyesi değil. Dolar karşısında kur bizde 7 iken onlarda durum ne oldu ? İsvicre frankı 2 yılda dolar ezdi geçti? Madem ekonomiyi onlar yönetiyor niye bizde patladıda diğer ülkelerde birşey olmadı?



    Dediklerin türkiyede işlemiyor hocam . Dediklerin doğru olabilir ama türkiyenın suanki konumu ile o dediklerinin payı yüzde 20 dir. yüzde 80 kendi içimiz saçma politikalar adam kayırmalar ihaleler özelleştirmeler ve dahi çoğu şey.



    İşin özeti? Top tayyip beyde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer salınmazsa tekrardan 7'leri zorlayabilir mi
  • Doları 5-5,5 aralığında tutacak gibiler.

    Herkes ona göre pozisyonunu alsın.
  • Merkez bankası gene faiz artırımı yapmış.
  • Faiz enflasyon ve dolar kuru Bu ucunun birbirini ile uyumlu haraket etmesi ulke yararina olur ki zaten cok kirilgan bir ekonomimiz var.

    Göstergelerden birinde meydana gelen olumlu veya olumsuz değisiklik digerleri üzerinde de etkili olur. ekonomik açıdan bakıldıgında, sağlıklı bir büyüme ve ekonomik denge için faiz, enflasyon ve dolar kuru artışlarının birbirine yakın fakat yüksek olmaması onemlidir. Yani sacma da olsa enflasyon yuksek cikar ise kurlar da bir oynama olur ve bu oynama asagi degil yukari dogru olur dusuncesindeyim tabi bu benim dusuncem sizin dusuncenize de saygi duyarim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Merkez bankası gene faiz artırımı yapmış.
    nerde yaziyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26122613261426152616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.