Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2705. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237.095
Cevap
1.164
Favori
11.865.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27032704270527062707
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O değilde dolar 4 den 7 ye çıktı diye zam yapmışlardı zamlar geri alınmadı.Şu an 5.5 civarı tekrar dolar 7 oLSa 1 tur daha zam yaparlar
  • ulkeyi bekleyen en buyuk sıkıntı resesyon ... parası olan adam niçin gidip ticaret yapsınki 1ml varsa sene sonu alacagı faiz 250k alacak..bu faizler olacagı da bu ancak faizi indirsen bu sefer tl değer kaybedecek..gerçi bankalarda da mevduatlar artmaya başladı..eğer hukumet borçlanmayı daha da sıkılastırıp yavas yavas faiz leri aşağı çekse galiba en iyisi bu.bunlarla birlikte resesyon ve dovızın geri gelmesi zamları aşağı dogru cekebilir..kampanyalar başladı bile..
  • Bu kadar goygoy yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldr1907

    Her ay milyarlarca dolar ödeme var değişen bir şey yok. Kafadan 7-8 olur falan diyenler şimdi sustu.
    Dolar ödeyecek firma zaten dolarla iş yapıyordur ve bütün hesaplarını dolar olarak kenara koyuyordur. İnanılmaz salakça bir öngörüydü. Kasım'da ödeme var dolar 8tl.

    İyi,oldu...

    Bir de her haltı siyasete çekmeye çalışan at gözlüklüler de cabası.

    He he Reis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.28 yarı dolarda param vardı 5.79 mehmet bahçeli sayesinde dolarım oldu şimdi full dolar gözlerim kanlı seyrediyorum.
  • Belki on kere demişimdir. Yine yolda yakalacaksınız. Bu bir soluklanma hareketi. Geri çekilme değil. Anormal faiz arttırımı bile 5.50 lerde tutuyor. Yahu ekonomi aşırı soğudu. Reis gününüzü gösterecem diye ekonomiyi bu sefer aşırı soğuttu. Ama faizleri düşürmek istese onuda yapamıyor.



    Bizim insanımız aşırı iniştede çıkıştada ne yapacağını iyi biliyor. Kriz tecrübelisi. Ancak ekonomi sürünüyor iken ne yapılacağını kimse bilmiyor. Öyle bir sıkıştı ki piyasa reis likitide problemi olduğunu çok yakın zamanda itiraf etti. Tl nin ucuzluğu beş para etmiyor anlaşılan.



    Ülkenin likitide krizi ile resesyona girmesi inanılmaz kötü bir durum. Bu işi imf filanda kurtaramaz. 20 yıl boyunca belki bununla savaşacaz belki. Bence tek çare tl nin mevcuttan daha ucuz olması. Sayısal olarak anlatırsam dolar tl nin 12 tl civarı olması. Asgari ücretin 150 dolar olması. Başka bir çmzümü olan varsa yazsın kısa zamanda nasıl çıkılır buradan diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çözüm acı çekmek. Başka da yapacak hiç bir şey yok. Hem borsa hem kur neden düşüyor yeaa diyenler var. Buna ek olarak faiz de düşüyor. Borsanın düşüşü dış kaynaklı ama kurun düşüşü durgunluk ve tefeci faizi kaynaklı. Referans verilen ünlü ekonomistler bile 24 puanın üzerine bir 3 puan daha faiz verelim derken şimdi reel sektörü faizin ne kadar sıkıştırdığından dem vurmaya başladılar.

    1-3 ay geriden gelen ekonomi verileri üzerinden piyasayı okuyan yanılır. Reel sektör zor durumda, şu anda hazırdan yiyerek ayakta kalmaya çalışıyor. Kredi kanalları kapalı. Açık hesapla ya da ileri tarihli çekle iş yapmak zor. Çünkü kimse kimin ne zaman batacağını bilmiyor. İş yapacağıma beklerim havası hakim. Ekonomiyi ısıtsan olmaz, kur bu sefer önceki artışlarına rahmet okutur.

    Yapacak hiç bir şey yok artık. Bekleyin ve işinizi kaybetmemek için dua edin.




  • Zamanında dolar 10 tl yapılsaydı şuan ihracat -ithalat dengeli olabilirdi.

    Asgari ücret 100 dolar olsun ama 2 şartla. Ev kirasını devlet ödeyecek, giyecek çeki vericek kişi başına.

    Likit sıkıntısı iki yıldır var. Para dönmüyor. Özellikle Ohal suçlu bunda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken seçim gelieahh dolar euro almanın tam vakti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Dolar er geç 7 ~8 ~10 olmaya olurda şimdi şöyle bi gerçek var dolar 7 den hesaplandı herşeye zam geldi sonra 5.47 ye kadar düştü %50 %100 yapılan zamlardan %5 indirim yapıldı yarın dolar tekrar 7 olduğunda herşeye %50 zam yaparlar hadi bakalım recep enlasyonu osur....unla devirebilecen mi acep.



    Yani doların düşmesi herşeyi eski haline çevirmedi açtığı yaraların hiç biri kapanmadığı gibi üstüne üstelik yaralar büyüyor iflaslar artıyor. Demek ki ne zaman durum düzeldi diyebileceksiniz? Ne zaman ki faizleri çekerler dolar hadi bu seviyelerde olsun ama piyasa canlanır iflaslar durur o zaman çıkın konuşun şimdi konuşmanız için erken şimdi konuşmanız yüzsüzlük şimdi konuştuklarınız yalan dolan falan filan inter milan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacak sy yok lanet olsun..

    Ucu ucuna yaşayacagız artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Kasım İran Ambargosu öncesi Türkiye ile ilgili ayrıcalık olursa,

    ve 5 Kasım'da enflasyon güzel gelirse,

    Dolarda dip görebileceğimiz seviye 1-2 ay içinde 4.90tl'ye kadar olur diye tahmin ediyorum.
  • Tam tersi gelişmeler olursa yani İran Ambargosundan etkilenir, enflasyon beklenenden yüksek gelir ve Merkez Bankası bunları engellemek için faiz arttırmazsa bu sefer 6.20tl - 6.50tl'ye kadar bir hareket olabilir 3 ay içinde. YTD
  • ccecy kullanıcısına yanıt
    Yahu dolar odeyecek firma nasil dolarla is yapiyor olsun? Adam ithal ettigi mali ic pazarda satiyor. İc pazarda dolarla satis yapmak yasak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 31 Ekim 2018; 2:36:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    sanmıyorum baksanıza 5,46 dan kimsenin dolar almaya bir tarafı yemiyor
    bundan 2 ay önce bu rakamları bulan alırdı kısaca artık insanlar tırsıyor
  • Enflasyon yüksek gelmez bence.malum bir kişi görevden alındı ve enflasyon indirimi de oldu bu ay düşük gösterecekler bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    sanmıyorum baksanıza 5,46 dan kimsenin dolar almaya bir tarafı yemiyor
    bundan 2 ay önce bu rakamları bulan alırdı kısaca artık insanlar tırsıyor
    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/erbil-mevduatta-tlye-gecis-basladi--bu-devam-edecek/87000/87632/

    Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, İstanbul'daki konuşmasında "Mevduatta TL'ye geçiş başladı, bu devam edecek." dedi

    Garanti Bankası Dolar ve Türk Lirası Mevduata sahiplik olarak Türkiye'nin en büyük bankasıdır. İnsanlar dolarlarını bozup tl'ye geçiyor demek oluyor bu.

    İnsanlar dolara talebi azaltıp Türk Lirasına geçiyorsa bu ne demek oluyor? Birşeye talep artarsa onun değeri artar, talebi azalan şeyinde değeri azalır. Genel Müdür'ün dediği gibi ise ve eğilim bu yönde ise dolar değer kaybedecek ve Türk Lirası değer kazanacak demektir önümüzdeki süreçte..

    En büyük bankanın Genel Müdür'ün söylemlerinin ciddiye alınmasının ve pas geçilmemesi gerektiği kanısındayım...




  • 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    https://odatv.com/enflasyonun-tahmini-buysa-gercegi-ne-olacak-31101818.html

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/merkez-bankasi-enflasyon-tahminini-yuzde-235e-yukseltti-210683h.htm

    quote:


    Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13,4'ten yüzde 23,5'e yükseltti.

    Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yılın son enflasyon raporunu açıklıyor.

    Çetinkaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    Gelişmiş ülkelerde getirilerin yükselmesi ve uluslararası ticaret eilişkin korumacılık eğilimlerinin güçlenmesi, küresel finansal piyasalarda oynaklığa yol açtı.

    Kredilerin büyüme hızındaki yavaşlama 3. çeyrekte daha belirgin hale geldi.

    Enflasyondaki artışın alt gruplar geneline yayılması ve döviz kuru geçişkenliği görece düşük olan ürün gruplarında dahi yüksek fiyat artışları kaydedilmiş olması, fiyatlama davranışının belirgin şekilde bozulduğuna işaret etmektedir.

    Üretici enflasyon kaynaklı maliyet baskıları tüketici enflasyonu üzerinde belirleyici olmakta.

    TL'nin ima edilen oynaklığını alınan tedbirlerin ve güçlü parasal sıkılaştırmanın etkisiyle son dönemde gerilemiştir.

    Enflasyon eğilimi ve fiyatlama davranışına ilişkin takip edilen göstergeler enflasyonun ana eğilimindeki kayda değer bir bozulmaya işaret etmiştir.

    GIDA ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 29,5'E YÜKSELDİ

    İthalat talebi daralıyor, net ihracatın büyümeye katkısının 3.çeyrekte de artarak devam edeceğini bekliyoruz. 2017 yılı boyunca gerileyen işsizlik oranı 2018 yılı ikinci çeyreğinden itibaren tekrar artış eğilimine girdi.

    Gıda fiyat enflasyonu tahminini 2018 için yüzde 13'ten yüzde 29,5'e yükselttik. 2019 sonu için gıda enflasyon tahmini yüzde 10'dan yüzde 13'e güncellendi.






  • Equris kullanıcısına yanıt
    Yüksek TL faizi olduğu için olması gereken buydu. Ama diğer göstergelerde bir düzelme yok. Devlet bile 7.50'den borçlanıyor. Ekonomi küçülüyor. Konkordatoların etkisi henüz kestirilemiyor.



    Bence Ekim enflasyonu açıklanana kadar dolar bu seviyelerde kalır. Enflasyon iki veya daha fazla puan artarsa artık TL faizinin cazibesi de kalmayacağından işler yine terse dönebilir. MB ise kararsız kaldığı için yine kısır döngü içerisine gireriz gibi duruyor. Yerel seçim öncesi faiz artırmama ısrarı oluşursa kriz iyice derinleşir diye düşünüyorum. Ekim enflasyonunu görmeden bence iyimser olmak zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.chaLi

    Yüksek TL faizi olduğu için olması gereken buydu. Ama diğer göstergelerde bir düzelme yok. Devlet bile 7.50'den borçlanıyor. Ekonomi küçülüyor. Konkordatoların etkisi henüz kestirilemiyor.



    Bence Ekim enflasyonu açıklanana kadar dolar bu seviyelerde kalır. Enflasyon iki veya daha fazla puan artarsa artık TL faizinin cazibesi de kalmayacağından işler yine terse dönebilir. MB ise kararsız kaldığı için yine kısır döngü içerisine gireriz gibi duruyor. Yerel seçim öncesi faiz artırmama ısrarı oluşursa kriz iyice derinleşir diye düşünüyorum. Ekim enflasyonunu görmeden bence iyimser olmak zor.
    Yabancı yatırımcının enflasyonla pek işi kalmadı artık, stabil kur devam ederse, %25 faiz ile adamlar parayı götürüyor. Vatandaş ise parasının değerini koruma derdine düştü faize koysa anca enflasyona denk geliyor, dövize yatırsa dalgalanma yüksek. Son iki çeyrek verileri ile ekonomin resesyona girecek olmasına kesin gözüyle bakılıyor, yerel seçimlerden sonra daha da derinleşeceğini düşünüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 27032704270527062707
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.