Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2718. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freshwind , leftercan1907 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü2 Mobil
5 sn
237.051
Cevap
1.163
Favori
11.862.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27162717271827192720
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dovize altına yatırım yapanlardan kime sorsam hepsi zararda,istedikleri gibi çıkarıp indiriyorlar olan birikimini korumak isteyen küçük yatırımcıya oluyor,umarım doların 8 liralara tırmanacağı günler tekrar görmeyiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkilerin akli soyledir faiz = enflasyon yani enflasyonu dusurmek icin faizi dusurmek gerekiyor diye hesap yapiyolar.Tamam faizin enflasyonda bi etkisi vardir ben yok demiyorum ama bizimkilerin sandigi kadarda etkili olduguna inanmiyorum.
    10 yillik faizler 16,33% gozukuyor suan 2 yilliklarda 22,48% ki 27%den hizlica 22% ye geriledi ve boyle bi gerileme faiz indirimi habercisidir
  • Patren kullanıcısına yanıt
    Karım yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke dolar yüksek olup faiz düşük olsa,kendi iç üretim kaynaklarımıza ancak bu şekilde dönebiliriz.Biraz dişimizi sıkar lüksten ithal girdilerden uzak kalıp mütevazi bi yaşam sürerdik ve üretimimizi de canlandırırdık.Olmayan parayı harcayıp sürekki borçlanıyoruz bu nereye kadar gider böyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar düşüyor ama enflasyon faiz artıyor enflasyon tekrar arttı maaşımız yarıya düştü alım gücü düştü dolar düşse ne düşmese ne farkeder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abd ile ilişkiler iyi olduğu sürece faizde düşer dolarda düşer. İktidar büyük bi film yaptı eğer sağa sola hayt huyt etmezse önümüzde ki sene 7 yi ya görür ya görmez. Abd ile ara düzelmeseydi şu an 7 nin altı çok zordu. 6 7 ay zaten yülselmeyecek gibi hatta düşüyor güçlü tl karşısında dolar eriyor



    Demekki üretim olmadan da bu iş oluyormuş reis yaptı oldu. Elin gavuru bize hizmet etsin üretsin biz paşalar gibi yaşayalım diyen bi trol vardı nerelerde o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANIL007 kullanıcısına yanıt
    Bende geçen hafta euro dan 14 bin zarar ettim bütün zarardaşlarıma geçmiş olsun

    Olur böyle vakalar Türk polisi yakalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 4 ayda olan oldu zaten.O kadar hata yaptılar ki geri dönülemez noktaya soktular ülkeyi.Ve halen çözüm yok plan yok.Ancak pansuman pamuk kolonya ile tedavi yapmayı deniyorlar.Çünkü hata bizim değil diyorlar.Kabul etseler ona göre davransalar piyasa gerçekten rahatlayacak ve biraz da olsa önümüzü göreceğiz.

    Ama yok ne oluyor ? İşte dolar düşüyor oyunu bozduk bik bik bik. Olması gereken değerler bunlar değil yok 8'den düşmüş falan filan ile kandırmaya çalışıyorlar.4 olsa göbek atacak demek bu millet ? (Bakın 4 diyorum ya ! ) Umarım hiç değilse geçen seneki değerleri görmeye başlarız. Gidişat bunu göstermiyor hiç umudum yok ama inşallah olur.
    Olay bizim paramızın düşmesi zaten.Doların euro'nun yükselmesi değil.
    Halen yüksek bu değerler .Kaldı ki düşüyor düşüyor ama halen güvenli değil.Bir anda fırlar o zaman sen yine diş güçler ama ya dersin boş boş.Üstelik bu sefer elinde kucağında tonla faiz olacak.Ne yapacaksın ? Şu anda tabi biraz rahatlama var.Ama bu düzeliyor anlamınıa gelmiyor.Yazdım ya Mart seçimleri için sadece geçici bir pansuman bu.Allah korusun bir şey olduğundan yine baş aşağı düşen bir TL bu sefer %40 faiz ve %25 enflasyon ile kalırsın öyle.%25 yazdım ama o da yalan yani.

    Şu anda yapılan sadece göstermelik şeyler ve yandaşa yarayacak şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 6 Kasım 2018; 12:44:37 >




  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/135269555

    Dolar 6.20tl iken 5.30tl olacak dediğimde bana saçmalıyorsun diyorlardı. Uzmanlar oraları dip görüp 6.50tl olacak kısa vadede diyorlardı. Çok değil 1-1.5 ay önce..

    O zaman saçmalıyorsun diyorlardı ama şimdi kimse tebrik etmiyor. Maalesef bizim toplumumuzda böyle bir sorun var.

    Not: Bu mesaj denk geldiği için bunu yayınladım. Mesajı atan arkadaş değil forumda pek çok kişi bana 5.30tl-5.00tl'nin altına gidebilir dediğimde saçmalıyorsun diyordu.
  • Bakın doların 6 liradan 5,42ye kadar adım adım düşüşlerini tahmin etmiş bu ekonomist, şuan güncel yorum yapmış yine, izleyin, aralıkta dolar yeniden dönüyor demiş;


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Evet Gerçekten de 1.5 ~ 2 yıldır ne diyorsanız çıkıyor tebrik ederim😊 ve maalesef forumda sizin gibi attığını vuran 1 kişi dahi yok



    Sırada ki tahmin nedir siz yinede söyleyin👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim ama sizin benim kısa vadeli yorumlarımı bu forumda en çok okuyan insanlardan biri olmuş olmanız gerekmiyor mu?:)

    5.30tl kırılırsa ve altında kapanışlar olur. ABD seçimleri ve sonrasında rüzgar bize olumlu eserse buralarda 5.10tl seviyesine bir hareket olabilir eğer olumlu hava devam ederse 4.80tl'ye kadar geri çekilme olabilir. (En iyi senaryo) Olumlu hava bozulursa daha önce aşağı kırarken zorlandığı yerlere doğru yine yukarı yönlü harekete başlar.

    Ama REİS çıkar ABD'ye sövmeye başlar, Faizleri indircem der, Vergileri indircem, KGF dağıtcam fln gibigereksiz cümleler kurmaya başlarsa yine. İşte o zaman işler karışır. Bu sefer 6.22-6.50tl bandına doğru gideriz ilk etapta.

    Edit: Yatırım Tavsiyesi Değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 6 Kasım 2018; 13:36:39 >
  • Dolari bilmemde sirketlerde isten cikarmalar artti. Keske dolarin dususu gibi olsa gercekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wake Up Lieutenant

    siz gerçekten bu hükümetle doların 2-3 bandına çekeceğini mi sanıyorsunuz? Çekecekleri maksimum seviye 5 falandır, ötesi de hayaldir.



    2008'deki gibi dolarla, euroyla yarışacak kabiliyetimiz yok artık.



    Bu ülkede bir şey eksik, ne mi? Üretim



    Şimdi siz üretim denilince büyük ihtimal uçak, tank, helikopter dersiniz. Ama bununla da bitmiyor ki?



    Üretimin önceliği savaş araç gereçleri değil, İsrail gibi, Kazakistan gibi gıda üretimlere yöneleceksiniz...



    İşte o zaman üretimlerle 2008'deki gibi dolar ve eurolarla savaşacak hale getirirsiniz.



    Azerbaycan'ın para birimi bile bizdekinin 3-4 katı... Bilmem anlatabildim mi?
    2008'de Türkiye yarışmadı ki dolarla felan 2008'deki abd'deki mortgage sonucu oluşan krizde yıllık lehman battı iş bitti abd gerek bu gerek girdiği savaş sonucu(Irak,Afganistan) borçlarınıda ödeyebilmek için ucuz para bazdı düşük faizden ucuz dolar dönemi idi oda bitti 2015le.Türkiye hiç bir zaman döviz kurları ile boy ölçüşemedi ölçüşemezde zaten global piyasaya girildiğinden beridir tl her zaman dolar karşısında değer kaybetti.Çünkü üretim yok tüketim ise çok şuanda ise had safhada.Tamamen dış yatırım ve ithalata bağlı giden bir ekonomi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 6 Kasım 2018; 13:57:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: riquelme76

    3.87 den 100k dolar almıştım. Dolar 6-7 ay 3.45 3.60 larda dolandi. Ayni burdaki aclar gibi dolar dusuyor kerizler filan diyorlardi. Hix aldiris etmedim. 6.02 den 123 bin tlm daha var. Suanda dolar 5.33 hic sallamiyorum. Yok dolar 4 liraya dusecekmiste bilmem ne. Yatirim tavsiyesi degildir ben cok rahatim
    Çünkü şuan zarar etmen imkansız ondan.
  • Abd'de bugün seçim günü.Piyasalar sakin o yüzden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 6 Kasım 2018; 14:12:51 >
  • Tesekkur ederim hocam para babamin, benim degil ben dolar almistim o yuzden daha fazla zarari goze alamadim bi yerde 38 bin alacagi var onu alirsa araba alacagiz. 55.000 faize attim 1000 1000 gelexek her ay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para benim olsa 1 sene bile beklerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Dolari bilmemde sirketlerde isten cikarmalar artti. Keske dolarin dususu gibi olsa gercekler.
    Mecburlar. Yıllardır söyledik bunu, asgari ücretin artması demek işsizliğin artması demektir. Çareyi asgari ücretli sayınını azaltarak yapacaklardı.

    Eskiden asgari ücret dediğin 800 TL civarı paraydı, işveren için adam çalıştırmak yük değildi. Şimdi SGK falan derken sana gelişi aylık 2,300 TL civarını buluyor. Yol parası ve yemek parası derken rahat 3,000 TL'yi görüyor.
  • En sonunda şirketler, Avrupa'daki gibi servis ve yemeği kaldıracaklar gibi duruyor.
  • 
Sayfa: önceki 27162717271827192720
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.