Şimdi Ara

Günde Kaç Sayfa Kitap Okuyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Garip bir kitap okuma alışkanlığım var, bu alışkanlık hafızama çok olumsuz etki ediyor maalesef. En az iki farklı içeriğe sahip kitabı gün içinde karıştırdığım olur.

    Bir de elimdeki kitap bir konuyu bütün halde ele almayıp, farklı konu başlıklarından oluşuyorsa başından, ortasından, sonundan o an hangisi ilgimi çekiyorsa rastgele okurum. Bu tür okumalarımda sayfa sayısı daha çok oluyor ama diğerlerinde kitabı elimden çabuk bırakabiliyorum.

    Çok sık olmasa da bazı günler hiç okumam, bazen de rahat 50 sayfayı geçer. Mesela bugün dr. beklerken 76 sayfayı devirmişim.
  • @Seymes;
    Sizi görünce meraklanıp geldim! Geçmiş olsun!
    En az 2 veya fazla sayıda farklı konulu kitap okumak bildiğim kadarıyla verimlilik açısından tavsiye edilen birşey, biraz konuları karıştırmak çok normal hafızayla ilgiside yok tabii hepsini unutmak bir problem olarak kabul edilmeli!
    Uzun zamandır okuduğum kitap yok, bolca Kullanım Klavuzu okuyorum! Ama kitap okuyunca genellikle baştan sona saatlerce okurum, 1-2 gün yerimden fazla kalkmadan yemek öğünlerini bile atlayıp okuyabilirim ilgimi çeken birşeyse! Çok sağlıksız ve düzensiz bir tarz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 23 Ocak 2010; 1:31:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @Seymes;
    .... Geçmiş olsun!
    En az 2 veya fazla sayıda farklı konulu kitap okumak bildiğim kadarıyla verimlilik açısından tavsiye edilen birşey, biraz konuları karıştırmak çok normal hafızayla ilgiside yok tabii hepsini unutmak bir problem olarak kabul edilmeli!


    Teşekkür ederim neommy ucuz atlattık.

    Kendi tecrübelerime göre şöyle bir durum var.Aynı zaman dilimi içinde farklı içeriğe sahip konuları okumak, o konuların bütününü yakalamaya engel oluyor. Verimli oluyor fakat o verim, bütüne nazaran yetersiz kalıyor .Yani konu bütüne monte edilmesi yönünde pekiştirileceğine başka bir konuya geçilince üstü kapatılmış oluyor ve böylece uunutmak kolaylaşıyor.

    Misal; Birinci Dünya savaşına katılan ülkelerin o dönemdeki sosyal ve kültürel dokusunu içeren bir konu, her yönüyle tamamlanmadan yarım bırakılıp, Farabi’nin Devlet anlayışını okumaya başlar ve maymun iştahlılık bu şekilde devam ederse ; kendi içinde belli ölçüde kapsamı olan konular zihinde yeterince tasnif edilemediğinden unutulmaya mahkum oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 23 Ocak 2010; 15:19:25 >




  • Bazen 0 Bazen 200
  • Günde 30 sayfa ortalama. Bazan bir hafta hiç okumam sonra iki günde 250 300 sayfa okurum. okumaya başladım mı bir an önce bitirmeye çalışırım.


    @Feylesof,
    O yüzden kitaptan filme çekilen yapımlar genelde hoşuma gitmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 24 Ocak 2010; 13:42:29 >
  • Sardığında 60'a çıkıyordu fakat son zamanlarda 10 sayfa dahi okuyamıyorum. Ancak makalelerle ve çeşitli yazılarla ilgileniyorum. Saran bir roman olduğu takdirde hiç çekinmeden günde 700 sayfa okuyan halimle karşılaştırınca üzüldüm bir an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 24 Ocak 2010; 13:52:30 >
  • Kitaba göre değişir tabii ki ama günde en az 150 sayfa okuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkmm

    Kitaba göre değişir tabii ki ama günde en az 150 sayfa okuyorum.

    doğru söylediğinizi varsayarsak gerçekten bravo
  • Kendimi kaptırırsam en fazla 30 sayfa
  • Sadece yolculuklarda okuyorum 50 sayfa oluyor genelde. Evde oturup ben kitap okuyayım dediğim fazla olmamıştır.
  • bazen 23 sayfa bazen 100 ama hergün kitap okumaya çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkmm

    Kitaba göre değişir tabii ki ama günde en az 150 sayfa okuyorum.


    Bugün elime bir kitap geçti, çok hoşuma gitti, saat 12'den beri okuyordum ve bitirdim. Kitap 218 sayfaydı. Yani 150 sayfa okumak günde 2 saat ayırmanız demektir en azından. Takdir ediyorum sizi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.