Şimdi Ara

Gündüz LED ve Stop LED yanıp sönme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Motosikletim için gündüz ledi ve led stop aldım. Motosikletim kontakta iken ledlerde bir problem olmuyor fakat motosikleti çalıştırdıktan sonra gündüz ledlerim yanıp sönmeye başlıyor. Aynı zamanda sinyalde olduğu için sinyallerle beraber yanıp sönüyor. Fakat dediğim gibi motor çalışmadığında bir problem olmuyor. Sanırım motosiklet çalışınca akımı arttırıyor.

    Gündüz LED ve Stop LED yanıp sönme sorunu
    Gündüz LED ve Stop LED yanıp sönme sorunu


    Aldığım ürünler bunlar. internette led sinyallere gelen akımı düzenleyecek bir direnç aldım fakat o da işe yaramadı. Aldığım üründe çok ısınıyordu.

    Gündüz LED ve Stop LED yanıp sönme sorunu


    Bu ledleri kullanabilmem için nasıl bir devre almam gerekir ? normalde 12V akü fakat motosiklet çalışınca 14.7'lere çıkıyor. Voltaj düşürücüyle de kullandım. fakat o da bir işe yaramadı. Değerli desteklerinizi bekliyorum.








  • İhtimal 1 - ledler dandik .
    İhtimal 2- motorsiklet çalışırken alternatôr kısmı dalgalı gerilim üretiyor. Ledler çalışırken mümkünse LED uçlarından gerilim ölçün. Dalgalanma var mı bakın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Dandik olabilir hocam aliexpresten aldım :d
    Ledlerden ölçtüğümde de 14v üstüne çıkıyor. Amerikan park modüllerinden mi alıp denesem diyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olayın gerilim çökmesi ile alakalı olduğu düşünülür. Peki motor çalışmazken sinyal yanıp sönerken soru oluyor mu ?


    Sayın @dfk24 'nın bahsettiği gibi alternatörün devreye girmesi ile ortaya çıkan bir sorun olabilir. Sisteme belki sadece alternatör elektriği geliyordur ve akü iletimi engelleniyordur. Kontak bağlantılarından da, sistemin şarz devresindeki yarıiletkenlerden de olabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Motor çalışmıyorken sinyallerde, gündüz ledinde ve stop ledinde hiçbir problem yok. Normal çalışıyor. Fakat dediğim gibi motor çalışınca ışıklar sapıtıyor diyelim. Motor çalıştıktan sonra alternatör devreye giriyor ve aküyü şarj ediyor. Şarj voltajı 14-15 arası oluyor fakat bundan önceki düz led ışıklarımda sapıtma yoktu. Bu tarz devrelerde 15 volta kadar çalışmada problem olmaması gerekiyor. Ben tekrardan voltaj sabitleyici almak istiyorum ama hangi devreden alsam onu bilmiyorum. Karaköyden aldığım LM2596.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.