Şimdi Ara

Güneş enerjili akvaryum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarım iyi günler.
    İlk önce akvaryumda bitkilerim var ve belli oranda ışık olması gerek.Bunun için gün boyu ışık açık kalıyor buda açıkçası bnm canımı sıkmaya başladı. Bunun için bi sistem oluşturmak istiyorum.

    Sisteme ilk olarak 10 wat güneş paneli takmak istiyorum evin penceresi güneş batana kadar güneş görüyor. Fİyatı ortalama 60 tl

    Daha sonra Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı kullanmak istiyorum. Fiyatı ortalama 80 tl

    Batarya olarak elimde 6 adet atıl durumda GP Şarjlı pil var bunları kullanmak istiyorum.her biri 1.2 volt 2100 mah. Sanırım seri bağlantı ile şarj edebilirim. Kuru akü kullanmaktan iyidir sanırım.

    Bütçem max 150-170 tl.

    Sizce bu sistem mantıklı mı 10 wat panel pilleri ne kadar zamanda doldurabilir.ve Piller ne kadar ışık yayabilir.Işık kaynağı olarak led şerit kullanıyorum.



  • pilleri 10 tane yaparsan elinde 12V 2.1Ah akü olur. Şerit led büyük ihtimal 12V. Saatlik kaç watt harcadığını bulursan, genelde led başı 1 watt. Hesabını yaparsın. Mesela eğer 20 led yanıyosa saatte 1.6Ah harcayacak yani 70 dakika anca yanacaktır. günde 16 saat pilden geri kalanını panelden halledilir. Gereken güneş paneli ve akü masrafı beklediğinden fazla olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.