Şimdi Ara

Güneş Paneli mi, Rüzgar Türbini mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 3 dönüm arazide bulunan 175 mt2 evimin faturalardan kabataslak çıkardığım sonuca göre ve yapacağım yenilikler sonrasında ki tüketim ile birlikte aylık elektrik tüketimi aylık 5kW günlük ise 175w civarı olacak. Ve kendi elektriği mi üretmek istiyorum fakat güneş paneli mi kullanmalıyım rüzgar türbini mi?
    güneş panellerinde arıza olduğu takdirde maliyeti yüksek olacak fakat rüzgar türbininde böyle bi durum yok.
    güneş panelinde kesinti ihtimali yok denebilecek kadar az fakat rüzgar türbininde orta-düşük seviyelerde.
    evim köyde. etrafımda güneşi yada rüzgarı engelleyebilecek binalar yok. ormanlık bi alan. kendi çapımdaki araştırmalarım rüzgar türbininden yana. ama bilgi olarak hala daha eksiğim.
    şarj ünitesi, aküye enerji veriyor ve inverterden evime elektrik geliyor fakat şarj ünitesi dolduğunda ve türbin üretime devam ettiğinde ne oluyor? fazla elektrik birikimi olursa? ayrıca pisayadaki türbinler ihtiyaca göre 1kw/2kw/200w/500w vs gibi rakamlarca çeşitlendirilmiş. örnek olarak http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/500w-ruzgar-turbini-12v-24v-opsiyonlu-273560186?mkwid=sXiYdszt1_dc&pcrid=184432965816&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605247*44139844967*184432965816*pla**pla-61865531738&rfcr=184432965816&gclid=CPSz5ZuPkNMCFYoW0wod5-oDPg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 linteki türbinin 500w olduğu yazılmış bu saatlik mi günlük mü aylık mı?







  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonvolatile -- 8 Nisan 2017; 7:55:0 >
  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonvolatile -- 8 Nisan 2017; 7:55:54 >
  • Karma bir sistemde kurabilirsiniz. Rüzgar türbinleri güneşe göre bakım maliyeti ve dayanım açısından uzun vadede sıkıntılı olabilir. Bunu bir araştırın. Size önerim solar şarj ünitenizi kaliteli bir marka kullanmanız ve akü datasheetlerinize uygun voltaj ve akım ayarı yapmanız. yoksa akü ömrü konusunda çok sıkınıntı yaşarsınız. Ben size illa şu değer olmnalı diyemem her sistemde bu değerler değişir.
  • 500w anlık güç çıkışıdır (belli şartlarda elbette) 500watt gücü 1 saat kesintisiz aldığınızda buna 500 watt/saat denir. Maddiyat elveriyorsa her iki sistemi de kurun gece rüzgar türbini enerji üretir yada güneşin yeterli olmadığı zamanlarda. Tüketime karşılık aküler dolunca olan tüketim türbin/panelden sağlanır. Eğer akü yoksa tüketim de yoksa enerji boşa gider, Yani akü de bir çeşit yüktür. Çıkışta yük yoksa sistem boştadır.

    Güç ihtiyacınıza göre alabileceğiniz daha fazla kapasitedeki türbin/panel alın ama tabi 5 katı gücünde demek değil bu. Şunu da düşünün eğer ileride ihtiyaç artarsa belli bir yere kadar idare etsin en azından fazla kapasite.
  • merhaba

    175m2 lik bir evde 175w lık enerji tüketimi anlık olarak çok az değil mi ?

    hybrid sistem her zaman iyidir. Yazları bulunduğunuz bölgede ki genelde her bölgede rüzgar daha az olur diye düşünürsek.. enerjinin büyük kısmını güneşden sağlarsınız. Kışın ise güneş açısı ve yoğunluğunun azlığı sebebi ile de rüzgar dan faydalanırsınız

    burda her 2 ünite için de bug lar var. panelin bozulması veya kırılması durumunda yedek bir panel veya sistem içindeki güç düşümü ile daha az panel in elektriği ile idare edersiniz. Ama enerjinin tamamını türbin den sağlayım dediğinizde onun da bozulma durumunda tamamen devre dışı kalırsınız

    Panel leri çatı ya koymak her zaman için mekan avantajı sağlar ama kışın tamamen kar ile kaplanması durumunda...
    rüzgar türbini ve borusunu da bölgedeki max hızları düşünerek hesaplamanız ve hava akımına göre yerleştirmeniz gerek. bir önceki mesaj daki gibi her 2 ünite farklı dönem ve güç dağılımındadır.
    Panel leri ihiyaç miktarının +1 i şeklinde hesaplamanızda fayda var... kapalı günleri düşünerek.
    Kullanacağınız akülerin sürekli doldur boşalt şeklind eolacağı için de jel aküler ama ne marka nede özellik olarak bilmiyorum kullanmanızda ...

    Şehir beslemesinden uzak olma durumuna bağlı olarak.. Uzun ve sert kış şartları olma durumu için ise bir adet termik jeneratör bulundurmanız ki onunda acil ihtiyaçları karşılayacak şeklinde olması uygundur

    Isınma için.. Köy ve yayla şartlarını düşünerek .. tüm ısınmayı elektriğe bağlı yapmamanızı ihtiyatla hatırlatırım. Ki elektrik üretimi sorunsuz olma durumunda kullnın ısınma için ama olmama şartları için her zaman odun sobası vb faideli ihtiçlardan vaz geçmemekte fayda var.

    Ne kadar panel koyarsanız koyun.. Ne kadar türbin bağlarsanız bağlayın... onların kontrol ve bağlantıları daha önemli. ihtiyacınızdan fazla ünite size her zaman sor şartlar başlığı altında geri dönüş sağlayacaktır.

    İstanbul da 3 gün elektrik kesildi. Beraberinde doğalgaz ile KOMBİ de çalışmadı. İnsanlar her açıdan perişan oldu..

    İşlemi seçip sistemin başlangıcında ve bitiminde topiği güncellerseniz herkese faideli olacağı düşüncesindeyim




  • tavsiyem karmadır. ne kadar enerji ihtiyaciniz varsa ona gore ruzgar ve panel sistemi kurulabilir. gunes goren bir yerde iseniz monokrstal silikon panel verimlidir diğerlerine göre ruzgar turbinlerinde de yine kw olarak 5 bintl ye kadar fiyatları degisiyor. gunes enerjisine batarya baglarsaniz sizin icin ekstra bir enerji kaynagi olur geceleri. Tabi evin enerji ihtiyaci onemli ilk olarak.

    aylık 5kw bana cok az geldi. buzdolabi, tv, bilgisayar, kombi zaten gunluk 1kw gecer

    linkteki ürün tam gucte calisirsa saatlik 500w lik enerji üretir. Rüzgar her zaman esmeyecegini varsayarsak bu deger degisir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 12 Nisan 2017; 19:11:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.