Şimdi Ara

Güneş'teki büyük fırtına iletişimi aksatabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş'teki büyük fırtına iletişimi aksatabilir



    Güneş püskürtüsünden kaynaklanan plazma patlamasının yol açtığı jeomanyetik fırtına Dünya'daki radyo iletimlerini engelleyebilir ve uzaydaki uydular ve insanlar için de muhtemel sorunlara neden olabilir.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Uzay havası tahmincileri, devasa bir Güneş fırtınasının iletişimi bozabileceğini ve gökyüzüne ışıklar gönderebileceğini söylüyor. 



    Güneş püskürtüsünden kaynaklanan plazma patlamasının yol açtığı jeomanyetik fırtına Dünya'daki radyo iletimlerini engelleyebilir ve uzaydaki uydular ve insanlar için de muhtemel sorunlara neden olabilir. Ayrıca kuzey ışıklarının Amerika'nın kuzeyi ve hatta Birleşik Krallık gibi daha yüksek enlemlerde görülebileceği anlamına da gelebilir.



    Bilim insanları, Güneş'in yaklaşan yoğun döneminin önemli iletişimleri riske atabileceği ve dünyanın hazırlanmak için daha fazlasını yapması gerekebileceğine dair tekrar tekrar uyarıda bulunuyor ama ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin Colorado eyaletinin Boulder kentinde yer alan Uzay Hava Tahmin Merkezi'nin cumartesi günü yayımladığı uyarıya göre halkın bu fırtınadan endişelenmesine gerek yok.



    Fırtına, uzaktaki trafik kontrol kuleleriyle iletişim kurmaya çalışan uçaklarınki gibi yüksek frekanslı radyo iletimlerini kesintiye uğratabilir. Uzay Hava Tahmin Merkezi'nde tahminci görevi yapan Jonathan Lash, çoğu ticari uçağın yedek olarak uydu iletimini kullanabileceğini söyledi.



    Lash, uydu operatörlerinin uzay araçlarını takip etmekte sorun yaşayabileceğini ve elektrik şebekelerinin de hatlarında bir miktar "indüksiyon akımı" görebileceğini ancak üstesinden gelemeyecekleri bir şey olmadığını söyledi.



    Her 11 yılda bir Güneş'in manyetik alanı değişir, yani kuzey ve güney kutupları yer değiştirmektedir. Güneş aktivitesi bu döngü sırasında değişir ve halihazırda solar maksimum diye adlandırılan en aktif dönemine yakın.



    Lash, böyle zamanlarda, pazar günü meydana gelen türden jeomanyetik fırtınaların yılda birkaç kez Dünya'yı vurabileceğini söyledi. Solar minimum sırasında, fırtınalar arasında birkaç yıl geçebilir.



    Aralıkta, son yılların en büyük Güneş patlaması radyo iletişimini kesintiye uğratmıştı.




    Kaynak:https://www.live5news.com/2024/03/25/severe-solar-storm-could-disrupt-some-communications-may-bring-northern-lights-parts-us/







  • Kutup Işıkları nı İstanbul'd görmek fena olmaz :) . Bir de ne zaman olacak ve olası etkilenen yerleri de mümkünse belirtilse :) ... Tedbirli olalım ...

  • Mart ayindaki gunes patlamasi haberine hos geldiniz. Nisan ayindaki habere kadar simdilik hoscakalin

  • Cem Uzan'a Hapis Şoku haberi 1, Güneş'teki büyük fırtına haberi 2. Beni bu gezegende şaşırtacak başka haber bilmiyorum.

  • Karpuz kabuğu düşürmek gibi olmasın da bizim internet sağlayıcı operatörleri için çok güzel bahane aslında. Tertemiz görüşmeyi sonlandırırsın.

  • Arkadaş bu neyin hazırlığı, insanları neye hazırlamaya çalışıyorsunuz, bu patlamalar insanoğlu olmadan önce de oluyordu, şimdi durup dururken neyin saçmalığı bu, önce yollarda ayılıp bayılan insanlarla başlayan pandemi, sonra insanları zorla aşılayıp öldürme planı , sonra sahte depremlerle insanları evlerinden yurtlarından etme planı, şimdi de güneş patlıyor eyvah dikkat edin ,çok kötü, vay halimize, gibi saçmalıklar , bunlar kimin başının altından çıkıyor ??????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.