Şimdi Ara

Güney Kore'mi Japonya'mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet forumdaşlarım uzun zamandır aklımda olan soruyu sizinle de paylaşmak istedim.Üniversite okumak için hangi ülke daha iyi olur ? Dil konusu sıkıntı değil iki dilede fazlasıyla aşinayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kore daha iyi gibi bana; Japonlar bazı yönlerden çok katı ve daha pahalı sanırım. Koreliler daha sıcak insanlar; gidebiliyorsan Koreye git derim
  • türk eğitim danışmanları nedense iyi uzakdoğu ülkelerine yönlendirmiyor öğrencileri bende gitmek isterimde fiyat vs hiç bilgim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Korede iyi bir universiteye girmek cok kolaymis ayri bir sinava girmiyodun galiba dili bilmiyosan 1 sene dil okulu okuyup unlversiteye basliyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyerim L.Lawliet H kullanıcısına yanıt
    A- Genel olarak eğitim kalitesi Japonya'da daha iyidir.(Bazı rankinglerde vb pek öyle gözükmeyebilir ama bunun başlıca 2 nedeni var:
    1- Koreliler öyle böyle değil tabiri yerindeyse "hayvan gibi" çalışır.Yani Bu öğrencileri al afrika'nın bir üniversitesine at 3-4 yıla 300-400 rank atlatırlar.
    2- Japon üniversitelerinin çoğunda her yıl hemen her ölümde 3-5 tembel öğrenci kopya tez yazmakta.Önüne neden,nasıl geçilemiyor bilmiyorum.Ve bu tezler üniversitelerin ranking puanlarını ciddi miktarda düşürüyor)Bu iki durumu görerek bariz bir farkla Japonya'nın önde olduğunu düşünme oldukça yakınlar birbirlerine.
    B- Fakat Kore'de ki kabul kriterleri yabancı öğrencileri çekmek adına çok daha düşüktür.Seni almak,hatta sana burs vermek için bahane ararlar(Farkındayım biraz abartı oldu). Bu nedenle elindeki cv ile kore'de daha iyi üniversitelerden kabul alman muhtemeldir.Ki bu da A maddesini senin için elage edebilir.
    C- Bu kısım biraz kişisel gibi ama bence değil . Japonya'da çok farklı ve zengin bir kültürel ortam vardır. Dünya'nın bu kısmında elde ettiğiden çok farklı deneyimler elde edebilirsin.İnsanların hayata bakış açıları çok farklıdır.Çoğu konuda bu insanlar dünyanın geri kalanından birkaç asır öndeymiş gibi hissedersin. Kore de farklı ve gelişmiş bir toplumdur.Fakat yüzlerini kendi kültürlerinden çok batı kültürüne çevirmektedirler ve bence bu konuda çuvallamaktadırlar denilebilir. Teknoloji konusunda ise kore'de son bir kaç yılda büyük atılımlar oldu ve bu zaman zarfında Japonya'dan daha fazla teknoloji üretmiş olabilirler.
    Ama toplumlarındaki bu bir şeyleri üretmek zorunda oldukları içi üretme,yaptıkları işten zevk almaya gerek duymadan sadece üretme mantığı durduğu sürece bu teknolojik önderlikleri fazla sürmeyektir.(Bence)(Belki de dünya değişmiştir,benim kafam eski kalmıştır.Belki de dünya eski kafalıdır,ben özgür düşünüyorumdur).
    İyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.