Şimdi Ara

Güzel Sanatlar Resim-Animatörlük Bölümleri Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Yazdan beri resim konusunda gelişmek için çaba sarf ediyorum ama henüz bu konuda pek ilerleyemedim.Bir yandan da malumunuz üniversite sınavları yaklaşıyor meslek seçme telaşı alıyor bünyeyi...Bende acaba güzel sanatlardan çıkınca ne iş yapabilirim diye düşünüyordum.Resim ve animatörlük eğer güzel sanatlara gidersem başvurmayı düşündüğüm bölümler.Bir kaç sorum olacaktı:

    1-Bu bölümlerin iş imkanları nasıl?Parası nasıldır?

    2-Aynı anda iki bölümü okuyabilir miyiz?Mesela hem animatörlük hem resim gibi.

    3-Bölümlerin arkadaş,ders ortamı nasıldır?

    4-Sizce bu bölümleri okumak isteyen biri ne gibi özelliklere sahip olmalı?


    Yanıtlarsanız sevinirim...



  • Hocam hem animasyonla hem de geleneksel sanatla ugrasacaksaniz gorsel iletisim tasarimi ile ilgilenebilirsiniz. Iletisim yerine gsf secerseniz diger bolumlerden de ders alabilirsiniz. Ayni anda iki bolum okuyamazsiniz. Ben 2d animasyon ve resimle ilgileniyorum her ne kadar kufur ediyor olsam da tercih edebilecegim en uygun bolumun bu oldugunu dusunuyorum. Bir yandan sanatla alakali derslerimiz var diger yandan dijitalle alakali derslerimiz.



    Is olanagi senin cabana kalmis bir sey. Yetenekten bagimsiz olarak soyluyorum bunu. Az bucuk farkindasindir zaten. Gelisir her turlu. Ama kendini satamazsan bir anlami olmuyor.



    Ozellik demissin yaratici olman en gereken sey. Okul bir sekilde biter. Ama kendi tarzini yaratiyor olman gerekiyor siyrilman icin. Yoksa herkes resim yapiyor grafikle ugrasiyor. 4 sene okumana da gerek yok. Daha sonra goz ile el koordinasyonu iyi olmasi gerekiyor. Ki cizmek istedigini cizebilesin. Renkler oznel oldugu icin gozun problemsiz olmasi da onemli olabilir. Okuma aliskanligi edinmen lazim bir de. Ciddi faydasi oluyor. Hem genel kulturun yuksek olmali hem de roman vs okuyup imgeselligi kasman lazim.



    Ortam cidden iyi. Herkes sanat okulunda oldugunun farkinda ve onun aykiriligi soz konusu. Nu calisiyoruz mesela. Bir tarafta bilgisayarla tasarim yapiyorlar diger tarafta nu modelle desen calisiyorlar atolyede resim yapiyorlar heykelciler var hocalarin odalari boyle. Tablolar heykeller falan filan. Hos bir ortam bence. Herkes su an final haftasinda kutuphanelere kapanmis haril hurul ders calisiyorken ben kahvemi aldim. Resim yapiyorum. :)



    Bu arada bir iki desen ornegi atsan fena olmaz.



    Kotu yanlari da yok degil. Projeler falan fena zorluyor. Oyle boyle degil. Aylardir 2 3 saatlik uykularla idare ediyorum. Bazi hocalar var ki of. Istedikleri tarzin disina cikiyorsan sorun yaratiyorlar. Istedikleri seyi veremezsen olmuyor. Herkes aldigi egitime gore degerlendiriyor. Bazilari derse gelmiyor. Kendin arastiracak kendin ogreneceksin. Kimse sana portre icin su boya karisimlarini kullanacaksin desende sunu yapacaksin tasariminda sunu yapacaksin programlarda sunlari soyle yapacaksin demiyor. Senin cabana kalmis bir sey. Sonucla ilgileniyorlar. Tabi bu iyi aslinda ama atiyorum 1 haftalik proje icin cok sorun oluyor. Okulun imkanlari cok onemli bir nokta. Animasyonla ilgileneceksen studyosu olmasi onemli. Vs. Ya siradan isler yapiyorsun ya da cok deli para harciyorsun. O sebeple tavsiyem sadece universite olarak dusunme. Universiteden daha kaliteli egitim veren yerler var. Buralari da arastir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cidden iki bölüm birden okunamaz mı?Animasyon yapmayı öğrenmek çok hoş olabilir.Yazdığım hikayelerden animasyon oluşturabilirim.Yandal veya çift ana dal ile olamaz mı bir şeyler?

    Hocam benim kitap okuma alışkanlığım var zaten.Çokta severim.Sadece yaratıcılğımı gelştirmem lazım.

    Siz hangi okuldasınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuluna bagli. Benim okulda acilmiyor zannederim cift anadal. Ama ozunde hepsi ayni. Desen bilgisi temel sanat bilgisi isik bilgisi gibi temel seyler gerekiyor. Gsfnin herhangi bir bolumune girmen yeterli bence.(heykel vs disinda) zaten okulun da cok olayi yok hocam. Rahatlikla soyleyebilirim. En iyi egitim ancak kendi cabanizla oluyor. Ha animasyonlari bir kisi oturup yapmiyor. Cesitli dallari var. Resim okuyup da animasyonla alakali is yapabilirsin. Benim bolum grafik tasarima daha yakin ama dogrudan dijital sanatlarla alakali bir okul ben gormedim. Ama geleneksel sanattan hicbir farki yok. Benim icin program bilgisi fotograf dersiyle beraber isik bilgisi artisi oluyor sadece. Tum bunlari dijital sanatla harmanlayip harmanlamamak bana kalmis bir sey. Senin icin de boyle olacak. Tavsiyem ders iceriklerine bak. Hangisi hosuna gidiyorsa o bolumu tercih et. En nihayetinde bizler tip okumuyoruz gorsel alanda istedigimiz meslegi icra etmek bizim elimizde. Ha yuksek lisanslari da arastir bence. Iyi sanslar hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok yardımcı oldun.Yazın istanbulda mimar sinana gitmek istiyorum nasıl bir yer vs görmek için.Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.