Şimdi Ara

h-pet modenin oynlardaki etkisi (izlenimim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar, malum i5 6500 - gtx1060 ikilisindeki ve benzeri sistemi olup da yaşanılan darboğaz, akıcı oynayamama gibi adı her ne ise deneme yanılma yaparak bu sorunları nasıl çözeriz gibi bir çok konularda cevap verip yardımcı olmaya çalıştım. özellikle cpu isteyen oyunlarda i5 6500 vb işlemcilerde %100 e varan kullanımını 2x8gb ram yaparak sanal bellek kullanımın önüne geçerek ortalama %10 kadar performans kazancı sağladım. buna rağmen araştırmalarım devam etti ve h-pet diye bir kavrama ulaştım, işin açığı bu özelliğin ne işe yaradığını ve açık veya kapalı olmasının etkisi hakkında tam bir fikri olana rastlayamadım ancak bazı kullanıcıların bu özelliği devredışı bıraktığında oyunlardaki ve özellikle online oyunlardaki etkisinin artı performans sağladığı yönündeki ifadeleri üzerinde ben de deneyip sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.

    h-pet açıkken: w3 oyununda normalde sorunum yokken bu özelliği bios ve windowstan açık hale getirdikten sonra

    ara ara cpu kullanımı % 90-98 lere kadar çıktığını ve de gpu kullanımınında % 90 lara kadar düştüğünü ve bununla beraber oyunun akıcılığının ortadan kalktığını ve bu değerlerin ani inişler ve çıkışlarla sürekli dengesizlik arz ettiğini gözlemledim.

    acs oyununda da 2x8gb ram takviyesinden sonra daha oynanabilir olan durumun tekrardan bozulduğunu gördüm.

    h-pet kapalıyken ise:

    w3 oyununda cpu ortalama % 50- 70 arasında gpu ise % 99 un aşağısına inmediğini ve akıcılığın bozulmadığını farkettim. acs oyununda ise akıcılığın normalleştiğini tespit ettim.

    denemek isterseniz cmd yi yönetici olarak çalıştırıp satır kısmına

    (açmak için) bcdedit /set useplatformclock true
    (kapatmak için) bcdedit /deletevalue useplatformclock

    komutlarını girip sistemi yeniden başlatın ve açılışta bios ayarlarınızda da varsa cmd komutuna açık/kapalı komutunuza göre h-pet seçeneğini kapalı/açık duruma getirin.
    not: win 10 da windows varsayılan ayarı h-pet kapalı durumdadır sadece biostan kapalı duruma getirmeniz yeterli.

    ben hem windowstan hem de biostan h-pet kapalı olarak kullanmaya devam ediyorum. sanırım h-pet açıkken işlemci biraz daha yüke giriyor, bu durum tesadüf değilse umarım faydalı olmuşumdur.







  • Masaüstü bilgisayarımda deneyeceğim eğer kardan memlekete gidebilirsenm
  • Selamlar. :)
    Senin deneyimlerine göre bios tan kapattım ama test etmedim umarım işe yaramıştır bende de :)
    Bilgi paylaşımı için teşekkür ederim.
  • Windows 10'da hpet ayarı yapmanıza gerek yok diye okumuştum. Geliştirici olan biri diyordu, zaman sayacının çözünürlüğünü gerektiğinde anında arttırmayı kimi programlarda atlamıyormuş. Eski işletim sistemlerinin eksikliği giderildiğinden belki de yenisinin bunca performans artışı getirisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Ocak 2017; 5:10:22 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam win 10 da varsayılan ayarı kapalı durumda her ihtimale karşı biostan da kapattım. Biostan açık olunca etkisi nedir deneyip bilgi aktarırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.