Şimdi Ara

H3C BX54 ve H3C Magic NX30 AX Router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu iki router kullanan varmı? Kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

    Aşağıda paylaştığım sitelerde H3C BX54 wifi 6 destekli router/mesh wifi ürüne ait bazı bilgiler mevcut.
    http://https://www.qualcomm.com/content/dam/qcomm-martech/dm-assets/documents/H3C-BX54-Gigabit-Dual-Band-Wireless-Router.pdf

    http://https://www.h3c.com/en/Products_and_Solutions/IntelligentTerminalProducts/Home_Network/BX54/

    http://https://wikidevi.wi-cat.ru/H3C_BX54


    Ürünün Türkiye ve muhtemelen global için de geçerli, 512MB ram belleğe sahip olduğu bilgisi verilmiş fakat nand flash bellek bilgisi verilmemiş muhtemelen daha düşük bir nand flash belllek ile geldiğini düşünüyorum.

    Wiki devi adlı sitede ise 1,024MB ram bellek ve 8,192MB nand flash bellek olarak belirtilmiş. Bu yüksek ihtimal sadece Çin versiyonu olabilir.
    Haricen bir karşılaştırma yapma fırsatım olmadı.

    Fiyatı amazon vb. satış sitelerinde 29.02.2024 tarihinde 2000 tl civarı, alıp denemekte kararsız kaldığım bir ürün oldu kendisi.

    Edit: Web uzantıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasapoglu57 -- 9 Mart 2024; 15:46:21 >







  • Kasapoglu57 Merhaba ,


    Ben 2 ay önce NX30 modelinden aldım ve kullanıyorum. Performansından oldukça memnunum.


    Sonra başka marka modelde fark varmıdır diye test yapabildim.


    Bir arkadaşımda Archer AX50 modeli router mevcuttu. bu modellerle karşılaştırmalı bir test yaptık.


    Kurulumu şu şekilde hazırladık ;


    Masaüstü bir bilgisayarı kablo ile 1gbit olarak routerlara sırasıyla bağladık. Bilgisayarda 550MB/s okuma hızına sahip SSD mevcuttu.


    Windows paylaşımını kullanarak 13.2GB dosyayla Intel AX201 Wifi6 standardında ethernet kartı olan bir notebook a aynı mesafelerden data transfer denemesi yaptık.


    H3C NX30'da 79-81MB/s transfer hızı ölçtük. TP-Link ArcherAX50'de 65-75MB/s transfer hızı ölçtük. H3C bu aktarım sırasında daha az dalgalanmalı stabil data gönderimi sağladı.


    Sinyal testlerinde router'lar ile tek bir model cep telefonu üzerinden test yaptım. arada 1 duvar var varken 2.4GHz ve 5GHz yayınlarında Archer AX50'ye göre H3C NX30 modeli 5 dBm daha fazla sinyal veriyordu.


    Bence hem kablosuz aktarımda hemde sinyalde oldukça iyi bir ürün. Zaten üreticinin uzun yıllardır network ürünlerinde tecrübesi mevcutmuş.


    BX54 modeli ürünü bende araştırdım. Çin tarafında 8,192MB nand flash bellek olarak geçiyor ancak avrupa tarafında aşağıdaki linkte Flash bellek 128Mb olarak yazılmış. ancak bence çok önemli bir durum değil. daha düşük modelinde oldukça performans alıyorum.


    https://www.h3c.com/en/d_202309/1932989_294551_0.htm





  • tanen82 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, H3C normalde kurumsal ürünler üzerine çalışan bir şirket. Sanırım yeni yeni bu tarz son kullanıcı ürünleri üretiyorlar. H3C BX54 modelinin daha düşük bir nand flash bellek ile geldiğinin farkındaydım, fakat bu paylaştığınız belgeyi görmemiştim iyi oldu paylaştığınız. Çin versiyonu için adamlar ne varsa ellerinde koymuşlar, globalde ya standartlar yüzünden yada maliyet nedeniyle kısılıyor tüm içerik. Ama dediğiniz gibi normal kullanıcıyı çok etkileyecek sorun yaşatacak bir durum değil.

    Ben aslında önce BX54 modelini alıp performansını görüp yanına mesh için ek olarak ikinci bir BX54 yada bütçem el vermezse NX30 ile mesh ağ oluşturmayı planlıyorum fakat henüz karar verebilmiş değilim, bilinir bir marka olduğu için Mercusys H80X 2 li paket de kafamı kurcalamıyor değil.

    Ek olarak H3C destek birimi ile mailleştim bir konuda fakat kendileri globalde BX54 modelinin satıldığından haberdar bile değillerdi. Buda kafamı çok kurcalıyor üründe herhangi bir sorun olursa ithal eden distrübütör firma ürünün arkasında ne kadar duracak hiç bir fikrim yok açıkçası. Henüz acelem yok satın alacağım vakit artı ve eksisine göre değerlendireceğim.

    Değerli bilgi ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım NX30 modelini uzun süre sorunsuz sıkıntısız kullanmaya devam edersiniz.




  • tanen82 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ek olarak sormak istediğim birşey var sizdeki NX30 son yazılım güncellemesini ne zaman almış ve kaç yazılım güncellemesi almış uygulamadan görebiliyor musunuz? Yazılım olarak firmanın desteğini merak ettim.
  • Hocam selamlar ,


    Evet kurumsal ürünler üretmekte. Bildiğim kadarıyla globalde HP ile ortaklıkları mevcut. Ayrıca HP içinde ürün üretimi yapıyorlar. ve birde chip fabrikaları bulunuyormuş.


    Mesh tarafını deneme şansım olmadı. Mesh kısmında sinyal ölçümü yapılıp cihazların konumları iyi ayarlanırsa pek sorun olacağını sanmam. cihaz zaten performanslı çalışıyor.


    Bu tip üreticiler satış sonrası destek kısmını sağlama almadan bu ürünleri genelde getirmiyorlar. bendeki garanti kartında destek için mail adresi support.magic@h3c.com olarak görünüyor.


    Yazılım güncellemesi tarafında arayüzden screenshot aldım. detaylı bir bilgi bulunmuyor. V100R003 versiyonu güncel son sürüm olarak görünüyor.


    Son olarak birşey değil. bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. kolay gelsin. iyi günler dilerim.



    H3C BX54 ve H3C Magic NX30 AX Router




  • tanen82 T kullanıcısına yanıt

    Selamlar, Bugün 1500'e Asus Rt-AX55 siparişi verdim. Fakat sonradan gezinirken H3C NX30i buldum şuan fiyatı 1140 TL ve RT-AX55'e göre daha hızlıymış. Acaba nx30 yazılımında QoS özelliği ile detaylı ayar yapma imkanı tanıyor mu ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scream1818 -- 12 Nisan 2024; 19:27:57 >
  • Selamlar ,


    QOS özelliği sayfası ve QOS özelliği ekleme alanı kısımlarının screen shotlarını aldım. umarım yardımcı olur.


    H3C BX54 ve H3C Magic NX30 AX Router


    H3C BX54 ve H3C Magic NX30 AX Router




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.