Şimdi Ara

hacamat olayına giriyorum, neşter bulmam lazım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
6
Favori
28.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilmiyorsan kendi kendine yapmanı tavsiye etmem. Bir tanıdığım yaptı epey sıkıntı çekti. Bu işi yapan bir kişi ya da bir yer biliyorsan ona yaptır.
    Aynı tanıdığım kendi yaptıktan sonra uzun süre sıkıntısını çekti, yaralar iyileşmemiş, ağrı sızı olmuş kanama olmuş falan. Sonradan yıllardır bu işi yapan birini buldu, hem daha faydalı olmuş hem de 15 günde yara izi falan kalmamış.

    Benden size tavsiye.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Oha bardak çekmeyi bilmeyenler varmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Bilmiyorsan kendi kendine yapmanı tavsiye etmem. Bir tanıdığım yaptı epey sıkıntı çekti. Bu işi yapan bir kişi ya da bir yer biliyorsan ona yaptır.
    Aynı tanıdığım kendi yaptıktan sonra uzun süre sıkıntısını çekti, yaralar iyileşmemiş, ağrı sızı olmuş kanama olmuş falan. Sonradan yıllardır bu işi yapan birini buldu, hem daha faydalı olmuş hem de 15 günde yara izi falan kalmamış.

    Benden size tavsiye.

    kendi kendime yapamam zaten, o düşündürüyor beni de. birini bulmam lazım ya da ona öğretmek lazım. sırttan yaptıracam ve kesilmez hayatta o bistüri ile. normal çekmesini yapacam şimdilik. bileni çağırıp yaptırcaz kanlısını ya da kendim bi gidecem. nasıl yapılıyo diye hem bakarım. gerçi bacaklarda ufak denemeler ile başlayabilirim. deri üzerine çizikler atılıyor zaten derin olmayacak ve alkolle temizlendikten sonra üzerine çörek otu yağı gezdirmek iyi denmiş. yurtdışında bi site var, bayaa güzel anlatıyo ayrıntılı;
    http://hijamanation.com/hijama-cupping-therapy/
    bizdekilerin çoğu bana gel demek içinya da herkes öğrenmesin diye eksik ve yarım bilgi veriyor. tüm kaynakları okumaya gayret ediyorum. senin tanıdık bildiğin yarmış kendini sanırım

    @Winter Is Coming aynen bardak çekme ya da şişe çekme deriz biz.




  • beyler babam depresyon hastası ileri düzey denilebilir internetten araştırma değilde normal bilgisi olan varmı çevresinde yaptırmış ve ilerleme kaydetmiş varmı netden bi 5 dakka baktım sünnetmiş ve medinede bol sayıda insan yaptırıyomus ama en önemlisi basdan yaptırmakmıs
  • Kızılay'a kan bağışlayın daha iyi.. hiç olmazsa, insanlara hayrınız olur.. Hacamat, çağ dışı ve hurafe bir tedavi şekli..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Kızılay'a kan bağışlayın daha iyi.. hiç olmazsa, insanlara hayrınız olur.. Hacamat, çağ dışı ve hurafe bir tedavi şekli..

    aynen. doktorlar hastaneler çok çağdaş olduğu için 2008 den beri troid kanserine yakalanan kadınların sayısı 3 kat artmış. selam versen röntgen, mr, tomografi çektir diyen doktorlar sayesinde. bu yalnızca bir örnek.
  • hacamat sünnettir, öyle çağ dışı bir uygulama falan değildir, ve herkes de yapamaz. git işe bilen birine yaptır zaten pahalı bişey de değil.
  • Ben ve 3 arkadaşım daha önce yaptırdık.1 adet başımdan 2 adette dizlerimden yaptırmıştım. Resmen başağrım gitti. ve merdivenleri daha rahat çıkar oldum. Keza diğer arkadaşlarda aynı. Ehlini bulursam tekrar yaptıracağım.

    Bende jilet izi kalmadı. ağrı sızı olmadı... Ama dediğim gibi işin ehlini bulmak lazım
  • komik konu yaa beyler yapcak olan varsa bitane arkadaşın dediği saatte yapsın cuma günü bakalım ölecek mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: velevki

    Ben ve 3 arkadaşım daha önce yaptırdık.1 adet başımdan 2 adette dizlerimden yaptırmıştım. Resmen başağrım gitti. ve merdivenleri daha rahat çıkar oldum. Keza diğer arkadaşlarda aynı. Ehlini bulursam tekrar yaptıracağım.

    Bende jilet izi kalmadı. ağrı sızı olmadı... Ama dediğim gibi işin ehlini bulmak lazım

    Ehlini bulsam ben de yaptıracam.
    Çoluk çocuk gelmiş kanı görünce aman yapma , kötüdür, hurafedir, çağ dışıdır diyor.Ulan bi araştırın bi google a yazın nedir ne değildir uzmanından öğrenin.Hacemat nedir bilmeyen mahalle karısına gidip bardak çekmenin kanlısından yap derseniz tabi ki bi ton sıkıntı çekersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Kızılay'a kan bağışlayın daha iyi.. hiç olmazsa, insanlara hayrınız olur.. Hacamat, çağ dışı ve hurafe bir tedavi şekli..

    O kadar cahilce konusuyorsunuz ki hayret ettim vallahi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shankai


    quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Kızılay'a kan bağışlayın daha iyi.. hiç olmazsa, insanlara hayrınız olur.. Hacamat, çağ dışı ve hurafe bir tedavi şekli..

    O kadar cahilce konusuyorsunuz ki hayret ettim vallahi.

    hayret edilecek birşey yok üstadım. Dehanın sınırları vardır CAHİLliğin sınırı yoktur...

    Arkadaş bunu ispatlamanın peşinde
  • Uzmanına yaptırın ki sıkıntı olmasın. Sağlıkla şaka olmaz.
  • HACAMAT YAPTIRACAK OLANLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

    1-Hacamat aç karnına yaptırılmalıdır.
    2-Bir gün öncesi bir gün sonrası cinsel perhiz uygulanmalıdır.
    3-Hacamat yapıldığı gün aşırı su içilmemeli çay kahve azaltılmalı.
    4-Acı,ekşi,tuzlu yemekten kaçınılmalı.
    5-48 saat hayvansal gıdalar yenmemeli
    6-Hijyenik şartlarda akupunktur uzmanı doktorlarca yapılmalıdır.
  • Bu hacamat vücuttaki direk kirli kanı alıyor normal kan bağışında temizde gidiyormuş yani bayağı faydalı bişey yapan temiz olursa ama videoyu görünce içim bulandı valla
  • İçim bir değişik oldu :D
  • herkes mi cahil anlamak zor. kan oraya çekiliyor ve bir uzunca bir süre bekliyor. hareket etmediğinden kan koyulaşıyor (yada dokular tarafından kullanıldığından) kesildiğinde de doğal olarak koyulaşmış şekilde kan çıkıyor. madem deri altında kalan kirli kanı akıtmak istiyorsun direk kes derini bak bakalım akan kan o renktemi ? tabii ki değil. oradan çekilince neden temiz değil de kirli kan geliyor mantıklı bir açıklaması olan var mı acaba ? iple bağla parmağını o da aynı o rengi alır bir süre sonra, kestiğinde de simsiyah bir kan gelir.

    hadis olayına hiç girmek istemiyorum. hadislerin ne kadar sağlıklı oldukları konusunda pek bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: curiolus

    herkes mi cahil anlamak zor. kan oraya çekiliyor ve bir uzunca bir süre bekliyor. hareket etmediğinden kan koyulaşıyor (yada dokular tarafından kullanıldığından) kesildiğinde de doğal olarak koyulaşmış şekilde kan çıkıyor. madem deri altında kalan kirli kanı akıtmak istiyorsun direk kes derini bak bakalım akan kan o renktemi ? tabii ki değil. oradan çekilince neden temiz değil de kirli kan geliyor mantıklı bir açıklaması olan var mı acaba ? iple bağla parmağını o da aynı o rengi alır bir süre sonra, kestiğinde de simsiyah bir kan gelir.

    hadis olayına hiç girmek istemiyorum. hadislerin ne kadar sağlıklı oldukları konusunda pek bilgim yok.

    Kendi Yorumum;

    Aslında cevabını sen kendin vermişsinde farklı yerden bakıyorsun. Güncel adıyla bardak-şişe çekme işlemi bu.


    Dediğin gibi parmağımızıda bir iple bağlarsak aynı şekilde kirli kan miktarı artacak. Kirli kandan kasıt O2 ce fakirleşmiş ve taşıyamıyacak duruma gelmiş, içerisinde hüceresel atıklarında yoğunlaşmış olduğu kan. Bardak çekme işleminde O2 taşıyamayan ve hücresel atıkların olduğu kan o bölgelerde yoğunlaştırılıyor ve kanatılıp alınıyor. Parmağına ip doladığında da kesersen aynı şekilde hacamat yapmış olursun diye düşünüyorum. Yalnız fark olarak parmak işinde seçicilik yapmamış olursun. Kan dolaşımını kendin engellediğin için kirli kan olur, malum olan oksijen hücrelere verildikten sonra tükenme seviyesine gelecektir. Hacamat yönteminde seçicilik giriyor işin içine. Dolaşımı engellemeden bu işi yapıyorsun.


    Sesli düşünme yaptım. Eleştiri yapabilirsiniz yalnız ahlak dışı konuşmalardan kaçınalım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEUS__

    ok biraz anlatayım;

    beyler olay bakkaldan malzeme alıp yapılacak bir şey değil. aldığım ürünü normal kansız çekme için elbette herkes yapabilir. ancak kanlı olan biraz farklı. islami usüllere göre yapılması iyi olur. günleri var hicri takvime göre. ilk 14 gün yapılmıyor mesela. ayın durumuna göre bi şeysi var. Türkiye de sektör oluşturmaya çalışıyolar ancak hepsi paragöz diyebilirim. oysa ki yurtdışı için youtube da eğitim videoları var. yani meraklı iseniz ve bilgiyi süzebilecek biriyseniz yapılabilir. aslında kolay da. ilk önce kupalarla bardak çeker gibi yarım saaat çekiyorsunuz. orası uyuşuyor. ufak kılcal çizikler atıp tekrar vakumu takıyorsunuz. çıkan kanlar pekmez gibi, peltek resmen.

    türlü hastalıklara göre, yapılan türlü yerleri var. yalnızca sünnet diye de yapılabilir. hastalık için güne dikkat edilse yeter, illa ilk 2 hafta beklenmesi gerekmez. öncesinde bir şey yenilmeyecek, sonrasında 2 gün hayvansal gıda alınmayacak gibi gereklilikleri var. özet geçtim ha. yalnızca bu bunlar değil dahası da var. ciddiyetle ele alınması ve gereklilikleri yerine getirilmesi gerek. ben yapacam bunu, tabi kendi evimde ve belki çevreme yaparım. insanlık tarihi kadar eski olay. şimdi yok kursu, ehli yazılmış etrafta. dediğim gibi, cevizin kabuğuyla uğraşanlar değil, içini merak edenler becerir. çiziklere dikkat ve yapıldığı bölge ile gereklilikler önemli.

    örnek link, isteyen okusun.
    http://www.bursahacamat.com/30-Hacamat-Nedir-.uretimlerimiz

    islamla ne alakası var bunun ?
    bunu da islama dayadınız bir şekilde . inanamıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thekeys

    bardak çekme, videodan öğrenilecek birşey değildir... sırta yaparsın yanlış bir omurun üstüne denk gelir hooop geçmiş olsun.. kısmi felç..

    hacı önce sen şu avatarı değiştirsen!
    gülmekten geberttin beni
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.