Şimdi Ara

Hacettepe ve Kimya Mühendisliği Hakkında Soru Sorabilirsiniz (Okul bu sene bitti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    İş imkanlarından bahsettim birazcık üstte detaylıca görebilirsin. Kısaca tekrar özet geçecek olursam, benim dönemim henüz 1 aylık mezunlar bunların %15 civarı okurken part-time çalışmaya başladı (anadolu efes, kavaklıdere, henkel, baykar ve tai) benim gibi biter bitmez bir yerlere girenler oldu (ETİ, SASA, Tüpraş). Hacettepe'nin etkisini kesinlikle hissediyorsun ama seni en fazla taşıdığı nokta mülakat aşaması (ben de tercih döneminde aynı soruyu soruyorum ve aynı cevabı alıyordum, yaşamış oldum). Bizim okul ODTÜ-İTÜ ayarında eğitim veriyor zaten mezunlar da yaklaşık aynı yerlerde.

  • hvl00 kullanıcısına yanıt

    ETİ.


    Kimya ve kimya mühendisliği arasındaki farkı soruyorsan internette biraz araştırmanı tavsiye ediyorum, kabaca şöyle özetleyeyim; kimyacı lab ölçeğinde çalışır, ders programı bizimkine hiç benzemez zaten ( ders programlarını incelemeni kesinlikle tavsiye ederim baya fikir sahibi olursun), kimya mühendisi ise büyük ölçeklerde üretim yapan fabrikları tasarlar,işletir ve optimize eder. Tekrar söylüyorum, bu konuda kendi araştırmanı yapmalısın, bölümlerin ders programını incele ve internette Introduction to Chemical Engineering dersinin videolarını izle.


    Mühendislik yapmak istiyorum diyen biri için son derece uygun bir lisans.


    Yaptığımız iş biraz senin ne yapmak istediğin ile alakalı, process kısmında da çalışabilirsin, ar-ge'de de, kalite güvencede de. Ben şu an Kalite Güvence Ar-Ge'si yapıyorum.


    Genel olarak çalışma imkanlarından bu başlığın altındaki diğer girdilerimde bahsettim.





  • Robert Johnson kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Bilgiler için sağolun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Robert Johnson kullanıcısına yanıt

    Geçen yıl kızım için bizde Kimya ya da Kimya Mühendisliği arasında çok kaldık.

    Sıralaması itibarı ile Hacettepe Kimya Mühendisliği (ingilizce) ve Yıldız Teknik Kimya Müh (normal) tutuyordu.

    Ama biz Odtü Kimya(ingilizce) tercih ettik.

    Inşallah hayırlısı olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkat kullanıcısına yanıt

    Daha önce de bahsettiğim gibi alakası olmayan iki tane bölüm. ODTÜ Kimya ile Hacettepe Kimya Mühendisliğinin tek ortak noktası isimlerinde Kimya kelimesinin geçiyor oluşu olabilir. Kimya mühendisliği özel sektörde çok daha fazla geçerliliği olan bir bölüm.

  • Bu bölüme girdiğinizde hiç pişmanlık duydunuz mu ? Mezun olduktan sonra hemen iş bulabildiniz mi? Ben yazmayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-796ACDCCD -- 29 Temmuz 2021; 19:12:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konudaki diğer mesajları okumanıza isteyeceğim iş konusunu bir kaç arkadaş sordu ve bir kaç kere cevapladım. Yine kısaca yazayım, okulum Haziran ayında bitti Temmuz 5'te işe başladım (mayıs sonu gibi netleşmişti). Bu tamamen sana ve dolayısıyla senin kabiliyetlerine bağlı. Üstteki girdilerimi oku lütfen.


    Bir defa pişmanlık duydum, ikinci sınıfın başıydı ve sebebi tamamen benimle ilgiliydi. 1. sınıfı berbat bir şekilde geçirmiştim kendi dönemimden neredeyse ders alamıyordum o yüzden bölümümden biraz soğumuştum, aldığım dersler de gerçekten ağır derslerdi ama benim için bir dönüm noktası oldu bu olay. Sonrasında hep düzgünce çalıştım ve sorun yaşamadan, çalıştıkça daha çok severek okulumu bitirdim. Özellikle transfer derslerine (mass,heat,fluid) ve mass and energy balances dersine bayılıyorum. Bizim bölümde çok önemli dersler, internette aratmanı tavsiye ederim fikir sahibi olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Johnson -- 30 Temmuz 2021; 0:36:59 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.