Şimdi Ara

haddisk ve görüntü soruları :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sizlere 2 sorum olacak bugün bütün gün uğraştık ancak bi çözüme ulaşamadık.

    1. Kız arkadaşımın eski bi bilgisayarı var p3... 20 gb. Bilgisayarı yalnızca .nternet için kullanıyo dahaiyibi bilgisayarada ihtiyaç duymuyor. Sorunlar şöyle başladı ilk başta monitörü açıldıktan belli bi süre sonra kapanmaya başlıyordu. Monitörün güç düğmesine her kapandığında basması gerekiyordu açmak için. Bende monitörün bozuk olduğunu düşünerek notebookumla gittim ve monitörü notebookuma taktım monitör sorunsuz çalışmaya başladı daha sonra monitörü birde abisinin yeni aldığı bilgisayarda deniyelim dedik nedense onda da windows başlayana kadar çalıştı daha sonra windows açıldığında monitör görüntüsü gitti. .......................... Burdan monitör notebookta çalıştığı için monitör sağlam dedim.
    Ekran kartına odaklandım bu sefer bendeki ekran kartları agp 8x old. için bilgisayarına uymadı anakartındaki agp slotu 4x lik. Çankayaya gidip 10 milyona 8mb lık agp 4x alddık 2. el monitörü yine bağladık vee yine çalışmadı bu seferde anakarttadım dedim ama bi daha yanılırsam kız arkadaşım beni öldürecek artık. Sizce sorun ne. Bu arada monitörü bilgisayarın güç kaynağından güç alıyordu belki güç kaynağında sorun vardır diye monitörü birde direk prizle denedim yine bişey yok. Bilgisayardan ses geliyor ancak monitör ne yaparsam yapayım bios ilk baştaki siyah ekranlar falan hiçbişey göstermiyor. Ayrıca hata bibleride vermiyor.


    2. sorumda şu: Bilgisayar olmadı bari harddiskteki müzik resimlerimi dvd ye kopyalıyalım dedi (abisinin bilgisayarında müzikleri falan dinlemek için) harddiski benim eve getirdik ve bilgisayara bağlamaya çalıştık.
    Benim bilgisayarda 250 gb sata hd var onunkide 20 gb ide bağlantılı quantum lc fireball (sanırım yanlış hatırlıyor olabilirim) İdenin harddisk bağlanacak kablosunu ve gücünü taktım jumperı slave e taktım biosta baktım 2 harddiskide görüyor. Ancak windows açıldığında onun hardiskini görmedi.
    Sonra sadece onun hd siylewindowsu açmaya çalıştık (tabi tüm sistem farklı olduğu için açılmayabileceğini bi yerde okumuştum diye hatırlıyorum) ...dmı pool data... yazdıktan sonra orada takıldı ve windowsta açılmadı.

    Son çare c: ye format atıp yeniden windows kuralım sonra d: deki verileri dvd ile yazarız dedik. Benim hd i tamamen çıkarttık sadece onun harddiskine windows cd si ile boot edip kurmaya başladık c: ye formatı attı. İlk kurulum dosyalarını cd den hd ye attı ve bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra şu kadar zaman kaldı demesi gerekirken second boot olan hd ye geçemedi. Yine ...dmi pool datada bilgisayar kaldı.

    Sizce sorunlar neler arkadaşlar birisi izah ederse veya farklı bi yol gösterirse sevinirim 7 saat bunlarla uğraştık ve elimizde hiçbişey yok...







  • Yangın aslında küçük bi kıvılcımla başlar.
    Siz hep ufak hatalarla büyük işler yapmışsınız.
    Monitor büyük ihtimal sağlam olmalı. İlk baştaki sorun muhtemelen güç yönetimi ile ilgili hata.

    Neyse artık olan olmuş. Aldığın ekran kartıda arızalı olabilir. İkinci el malzeme alırken mutlaka çalıştığını görün oda yetmez limitleri zorlayarak test edin.

    Harddiske senin makinada format atamamanıza gelince muhtemelen bios üzerindeki
    Ide ayarları ile ilgili. Bu ayarlamaları yaparsan format atamaman için bir sebep yok.
    Diskin arızalı olması dışında kolay gelsin.
  • Harddisk söküp takmak riskli iştir, geri sistemine takıp windows kurun. Monitör eğer laptopta çalışmışsa sağlamdır kullandığınız ekran kartı arızalı olmalı her ihtimale karşın abisinin yeni monitörünü deneyin emin olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.