Şimdi Ara

Hafif karlı yolda yaz lastiği sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akdeniz’de yaşıyorum, normalde burada kışın 7 derecenin altına hiç düşmüyor ondan herkes devamlı yaz lastiği takar kış lastiği kullanılmaz, ama birkaç güne memlekete gitmem gerekiyor. Hafif karlı bir yer, kar veya soğuk olan bölgenin güzergahı en fazla 20-30 km’dir, gerisi sıcak iklim. Sorun yaşar mıyım yaz lastiğiyle? Hiç kış lastiği, zincir vs. taktırmadım, bilenler yazarsa memnun olurum. Araçta yeni falken ziex yaz lastikleri mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Aralık 2021; 22:2:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Olmaz demeyi cebimiz istese de aklımız istemez hocam. En ufak bir karda yol ile lastik bağlantısı kesileceği için Allah korusun kaza bela dahi olabilir.

  • İmkan varsa kar lastiği alın. Çok farkediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidilir gidilmesine de yaz lastikleri kar veya 0 altı sıcaklık gördümmü sertleşiyor verilen para boşa gidiyor. Yeni lastiği sertleştirip konforsuz ve gürültülü hale getirmeye gerek yok çıkma kışlık alın sizde kullanıp satarsınız. Varsın 200 300 zarar edin, yazlık lastikle arabayı en iyi ihtimalle duvara direğe başka bi arabaya tıklatsanız 300 den fazla masraf çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zincir almalısın yanına.

  • Zincir öneren arkadaşa katılamıyorum, zincir 20 30 km saat hızlarında yoğun kar üstünde kullanılmalı. Yüksek hızlarda ve asfaltta arabayı mahveder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sulu kar ise, buz yoksa aracı sadece öğle saatlerinde kullanarak idare edilebilir, ne olur ne olmaz bagaja zincir atmak ve çok sakin kullanmak gerekir. Ben de karlı yerdeyim, sıcak yerden gelen misafir sıcak saatte gelip arabayı park ediyor, arada kullanmıyor, dönüşte yine sıcak saatte yola çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Hava Tahmin Sistemi uygulamasını kullanarak yolculuk saatinizde karşılaşacağınız hava durumunu kontrol edebilir, yolculuğunuzu buna göre düzenleyebilirsiniz;


    Hafif karlı yolda yaz lastiği sorun olur mu?www.mgm.gov.tr
    Karayolları Hava Tahmin Sistemi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
    https://www.mgm.gov.tr/tahmin/khts.aspx


    Şahsi fikrim, gündüz vakti o bölgeden geçecekseniz ve şehirler arası yol ise temkinli gittikten sonra yaz lastiği ile bir şey olmaz. Karlı havada düşük hızla seyredip rampa çıkarken durmamaya (bunun için öndekine mesafe bırakarak) dikkat edin, bayır aşağı inerken de düşük vites yüksek devir yaparsanız yerde buz olmadıktan sonra bir sorun yaşamazsınız.


    Zinciriniz varsa, her ihtimale karşılık yanınıza zincir alın. Ancak zincir sadece yerde yoğun kar/buz varken 40 km/h hızı geçmeden kullanılmalı.


    İyi yolculuklar Hafif karlı yolda yaz lastiği sorun olur mu? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhadogdu -- 8 Aralık 2021; 23:20:31 >




  • Zemin kuru ve kar yağıyorsa sorun olur. Yazlık lastik ile Köroğlu belini tırmanıyordum. Yokuşta hafif bir kar vardı. Hızım yüksekti de kaptırıp çıkabildim, o halde bile hafif hafif patinaj çekiyordu araç. Dursaydım mümkün değil çıkamazdım. Kar çorabı gibi ürünler belki yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 8 Aralık 2021; 23:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otokoc kış lastigi kiraliyordu 1-2 sene once, hala var mi bilmiyorum. Arastirmak lazim, ben olsam riske girmezdim. Belki lastikciler de kiralarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize teşekkür ederim, çıkacağım gün için hava durumu tahmini yağmurlu ve 9 derece gösteriyor, muhtemelen sorun olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kozsar K kullanıcısına yanıt

    var hala devam ediyor.

  • 3 sene önce 0 yaz lastiğiyle ( falken ) Ankara dan antalyaya giderken tam afyonun o yüksek dağında kar bir başladı lapa lapa 15 dakika içinde yol bembeyaz oldu ani fren veya ani manevrada araba hemen arkadan atıyordu. Fren kullanmadan düşük viteste gittim. Ispartaya kadar sağ salim gittim sonrasında kar yoktu zaten. Afyondan sonra kar başlayınca benim gibi yaz lastiğiyle yakalanan çok olmuş bir tane focus bariyere girmişti bi tanede corolla yan dönmüş ısparta yakınken şahinin biride param parça olmuş.

    Tavsiyem şu olur siz yolda giderken kar yağarsa evet riskli olur ama öğlen çıkarsınız buzlanma olmaz karda yağmassa zaten yollar açıktır hiçbirşey olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca Ankara'da yaz lastiği ile kışları geçirdim, ne maceralar ne maceralar. 2 yıldır kış lastiği kullanıyorum, hayat çok sıkıcı.

  • Kış lastiklerindeki desenleri süs olsun diye yapmıyorlar. Kar taneleri, diğer kar tanelerini tutar. Lastiğin deseni de o araya giren taneler sayesinde anlam kazanır. Karlı yolda, yaz lastiği ile frenleme mesafen artar. Onun haricinde geriye kalan etmenlerin sorun çıkarttıp çıkartmaması senin becerine bakar.

  • Biraz şoföre bağlı, biraz bölgeye bağlı ve biraz da yol durumuna bağlı... Santimlerce kar alan bir bölge değilse yaz lastiğiyle devam ederdim fakat şoför kaliteli olmalı Hafif karlı yolda yaz lastiği sorun olur mu? 

  • ZİNCİR ALIN YANINIZA. ESKİDEN KAR LASTİĞİ YA DA KIŞ LASTİĞİ YOKTU. AMA ZİNCİR VARDI.

  • Bir defa yaz lastiğine güvendim. Kar yeni yağmaya başlamıştı, karlı zeminde bir km daha gittim ve yokuş yukarı araba önden kaymaya başladı. ESP devreye girdi zira çok zor toplayabildim. Bir daha yaz lastiğine güvenip bırak karlı yolu yağmurda bile yoğurdu üfleyerek yiyorum.

  • Kısa mesafe için şöyle bir ürün kullanılabilir.



    Hafif karlı yolda yaz lastiği sorun olur mu?
  • Evet yaşarsın, ben henüz 20-30km sürüklenen bir araç görmedim.
    Kazalar en fazla 100metre çapında olur biter.

    Kış lastiği bile kullansan gizli buzlanma gibi bir çok faktor varken çok abes bir soru olmuş.

    İş lastiğine kaldıysa yapacak birsey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Aralık 2021; 6:54:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.