Şimdi Ara

Hakiki italyan usülü pizza tarifi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
6
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş ama "hakiki italyan pizzasını" evinizde pişiremezsiniz. Tabi bir çok çeşidi olmakla birlikte türkiyede sevilen bilinen pizza için Napoli tarzına yakın diyebiliriz. Yoksa hamuru kızartıp üzerine malzeme koyarak yapılan pizzalar bile var. Evde yapılan pizza eğer gerçekten hamuruna özen gösterip bir kaç gün mayalama gerçekleştirmezseniz ve 500-600 derecelik bir fırında 1 dk civarında pişirmezseniz ancak taklidi olabiliyor. Ha bu lezzetsiz olduğu anlamına geliyor mu ? Hayır. Ben evde yaptıklarımı da çok beğeniyorum. Hamuruna dikkat edilirse ve tariflerdeki oranlara ve sürelere uyulursa güzel bir hamur elde edilebilir.


    Fırın konusu Pizza konusunun en ana unsuru. Çok sıcak ortamda hızla pişmeli pizza. Bunun için ideali taş fırın ancak bu imkan "şimdilik" türkiyede yok. Simdilik diyorum çünkü yurtdışında Ooni gibi markalar bu sıcaklığı yapan balkonunuzda bile tutabileceğiniz fırınlar üretiyorlar. Türkiyede tek tük üretilmeye başlanmış yakında yaygınlaşacaktır.


    Evde pişirim konusunda buna nasıl yaklaşabilirsiniz ? Danilo'nun ilk videosunu izlemiş ve altına bir taktik yazmıştım. Danilo bunun üzerine ikinci bir video çekti ve aynı pizzayı tekrar ama benim anlattığım şekilde yaptı ve videoda "bir arkadaş şöyle dedi" diyor ya o ilk videonun altındaki yorumu yazan benim. Neyse. Gelelim bu tekniğe. Öncelikle hamuru hazırladığınızı var sayıyorum. Fırınınızı en yüksek dereceye ayarlayın. Eğer ızgara modu varsa bu modu açın, yani fırının üstteki sıcaklık olabilecek en yüksek seviyeye gelsin. Fırındaki tepsiyi ya da ızgaranızı, fırının en üstüne bir tavanın sığabileceği kadar yaklaşık bir yere koyun. Yani üst ızgaraya çok yakın olsun ama bir tava da girebilsin. Geniş pizza büyüklüğünde bir tavaya hamurunuzu yayın üzerine malzemelerinizi koyun ve orta kısık ateşde altı kızarıncaya kadar hamuru ocakta pişirin. Altının kızarıklığı sizin tatmin edince tavanın sapından tutun ve sapı dışarıda kalacak şekilde fırının üst ısıtıcısıyla ızgaranın arasına yerleştirin. Yaklaşık 1 dk içerisinde yüksek ısıdan pizzanızın üstü ve hamurunun kenarları aynı taş fırındak gibi siyah noktalara sahip olup bolca kızaracak.


    Afiyet olsun :)





  • eyokus E kullanıcısına yanıt

    olm sen köyden getirdiğin salçanla bulgurunu pişir ye kafanın yetişmediği işlere fikir beyan etme . Gennaro Contaldo dünya çapında adam senin çapın yetmez onları anlamaya. sen git aptal tiktokçulara falan bak.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.