Şimdi Ara

Haksız yere 'konu dışı' bölüm uzaklaştırması aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki ay önce konu dışına açtığım bir başlık geçen hafta (iki ay sonra) kaldırıldı. Bunun üzerine, ben de rahatsızlığımı yine konu dışına başlık açarak belirttim. Bundan dolayı uzaklaştırma cezası aldım.


    Geçen sene de haksız yere uzaklaştırma cezası cezası almıştım 15 gün. Çok abartılı ve gereksiz bir cezaydı.


    Bu şekilde amacı aşan cezalar kullanıcıyı forumdan soğutuyor. Konu dışının açıklamasında "hayat şu bu her şey" türünden bir açıklama var. Oradan kalkan başlıktan dolayı dolayı duyduğum rahatsızlığı neden yine orada paylaşamayım? Nerede paylaşacaktım ki? Kaldı ki paylaşımım konu dışı bölümünün açıklamasına uygun. Keyfi bir ceza olarak görüyor ve cezanın kaldırılmasını talep ediyorum.


    19 senedir ceza kaydım olmayıp, son bir senede iki ceza birden almam, konu dışı yönetiminin şapkasını önüne koyup, kendi tutumunu bir değerlendirmesi gerektiğinin bir kanıtıdır diye düşünüyorum.


    Bu forumda "mobil cihazlar" bölümünde 19 sene kadar önce ben de yöneticilik yaptım ve "emekli yönetici" ünvanı o zaman yoktu. Lütfen benim kullanıcı adımın altına da eklensin ve böyle forumdan soğutucu cezalara maruz kalmayayım.


    - - -


    Konu dışı bölümünün açıklamasına uygun olduğunu ve cezamın kaldırılmasını talep ettiğim başlık kopyalaması aşağıda:


    Konu dışında doğrulardan bahseden başlık açmak yasak @ 8 Temmuz 2023; 3:21:52Hayal aleminde yaşayan ya da hebele hübele başlıklar açmak gerekiyor. Aksi takdirde sayısız yetkililerden biri gelip işine gelmeyen biri şikayette bulunduğu için başlığı kaldırıyor.


    Halbuki forum açıklamasında "hayat şu bu her şey" türünden bir açıklama var.


    Forum bitmiş.

    Mesaj tipi: Forum mesajı








  • Selamlar, tıpkı felsefe bölümündeki gibi tek tek yazılanların üstünden geçebiliriz.


    Silinen konunuzun içeriği:


    Alıntı

    metni:
    Seçimden sonra kim kazanırsa kazansın seçim ekonomisi bitecek. Bol para politikasına son verilecek. Kemer sıkmak gerekecek. Ekonomide durgunluk olacak. Döviz ve borsa ne olur Allah bilir.
    Normalde hayata olumsuz yönünden bakan biri değilim ama seçim öncesi açılan musluklar yavaş yavaş kapanacak ve aklımdakileri gerçekçi yönüyla aktarmak istedim..
    Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?


    Bir konuyu iki ay önce açmış olmanız binlerce konu açılan ve mesaj atılan bir sitenin bünyesinde konunun gözden kaçmayacağı ve kuraldışı olduğu için sonrasında silinmeyeceği anlamına gelmiyor. Görüldüğü kadarıyla o başlığı kaldıran yönetici görevdaşım konuyu siyasi ve konu dışı bölümü için uygunsuz addetmiş. Haliyle doğru bir işlem yapılmış görünüyor. Bu tarz konular açmak için konu dışı yerine ülke ve dünya gündemi bölümünü tercih edebilirsiniz.


    Konu dışı bölümünde moderasyondan - haklı veya haksız fark etmeksizin - şikayet etmeniz de ne yazık ki ikinci kural ihlaline giriyor ve moderatör görevdaşım bunun üzerine artık bir bölüm uzaklaştırması işlemini uygun görmüş. Bunu kişisel bir yaklaşım addetmemenizi sizden rica ederim. Aslında siteyi kullanırken benzer edimleri - kasten veya kasıtsız yaptığına bakılmaksızın - sergileyen herkese uygulanan işlemlerden söz ediyoruz. Esasında - beyanınıza göre - eski bir moderatörün bu gibi durumları en iyi bilecek kimse olduğunu varsayabilirler. Tabii sizin zamanınızda site moderasyonunun uygulamaları farklı olabilir (19 yıl oldukça uzun bir süre). Bu sebeple bu konuda yorum yapamam. Ama şu anki sistem bu. Şikayetiniz gene de geri bildirim gibi alınabilir.


    Mobil cihazlar bölümünde eğer yöneticilik yaptıysanız ama zamanınızda emekli yönetici titri bulunmadığı için alamadıysanız destek hattından vaziyeti anlatıp emekli yönetici titri talep edebilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/destek


    Ancak, deneyimlerim uyarınca emekli yönetici titri kuralları ihlal etmeniz halinde işlem görmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Dokunulmazlık gibi görerek istememenizi, daha çok forumdaki moderasyon emeğiniz veya moderasyonluk icra etmiş eski bir hesap sahibi oluşunuz temelinde istemenizi tavsiye ederim.


    Son olarak hiçbir zaman toplamda 15 gün kadar uzun bir ceza almamışsınız. Geçen seneden kalma sadece 7 günlük bölüm uzaklaştırmanız var. Pekala uzaklaştırma süresini hatalı söyleyebilirsiniz, sorun değil. Ama şikayette bulunurken detaylara özen göstermeniz yardımcı olacak kimseye kolaylık sağlayacaktır.


    İyi günler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Hukukta da böyledir. Bir ceza için önce suçun oluşması gerekir. Bunun için de yasalar vardır. Forum için de kurallar vardır. Kuralların herkese açık olan bir ortamda belirtilmiş olması gerekir ki, dileyen okuyabilsin ve sonra kural dışı bir ileti atıldıysa, bunun linki de kullanıcıya kopyalanılarak bir daha aynı sorunun oluşmamasını sağlayarak kullanıcıya bildirilsin. Buna göre;


    1.) Ben konu dışında siyaset yasaktır diye bir kuralı konu dışının hiç bir kural bölümünde görmedim. 'Konu dışı kuralları' diye bir başlık da görmedim. Aksine, konu dışı bölümü açıklamasında "her şey, hayat, şu bu vs" yazıyor. Yani geçen sene açtığım başlık da bu seneki de bir kural ihlali içermiyor. Çünkü bu konuda yazılı bir kural yok. Varsa da lütfen gösterin ki bileyim. Çünkü ben hala hatalı olduğumu düşünmüyorum. Kuralsız ceza olur mu? Ya da yöneticiler kendi aralarında veya kafalarında kural oluşturduysa, bunu ben nereden bileceğim ve yazılı olarak açıklanmadan böyle bir kural uygulanması ne kadar doğru olur? Yazılı bir kural yok, ceza var. Eğer durum böyleyse, yönetimden özür bekliyorum ve haksızca aldığım cezaların, alacağıma kaydedilmesini talep ediyorum. (Geçen sene 15 gün ceza aldığım aklımda kalmış. Hala da öyle hatırlıyorum.)


    2.) Yukarıda kopyalanan başlık iletim siyaset değil, ekonomi içerikli. Hadi eğer siyaset yasaklıysa, ekonomi de mi yasaklı? İçinde parti falan geçmiyor. Buna dair kural varsa, lütfen onu da gösterebilir misiniz? Böylece bir daha aynı hataya düşmem. Yöneticiler kafasında siyaset için ülke ve dünya gündemi bölümü var diyorsa, iki tıkta başlığı oraya taşıyabilirler. Konuyu hepten kaldırmak forum için de yararlı bir tutum değil. İnsanlar başlıklarda içlerini döküyorlar. Benim düşüncem böyle. Eğer başlıkta siyaset içerikli ileti atıldıysa bunu silmek daha doğru olurdu. (Bilemediğim bir yerde siyaset (ve ekonomi) yasağı yazılıysa.) Eğer ekonomi için yasak yoksa ikinci iletim de haklı durumda. yani ceza aldığım iletim de haklı bir yakınma. Başlığın kuralsızca kaldırılmasını eleştiriyorum çünkü. Bunlara yasak konulduysa, konu dışı başlığı açıklamasınd ada "her şey, hayat, şu bu" açıklamasının başına "siyaset ve ekonomi hariç" diye yazılmalı ki, herkes doğru şekilde görsün ve bilsin.


    Gelelim konu dışı bölümündeki ikinci kural ihlali dediğiniz konuya. Bunun da nerede yazılı olduğunu bilmiyorum. Yazılıysa eğer lütfen linkini verebilir misiniz ve ilgili cümleyi kopyalabilir misiniz? Neden ceza aldığımı ve hangi kurala aykırı davrandığımı bilmek hakkım olmalı ve bir daha aynı hataya düşmemek için bilmeliyim. Mesela hangi yazılı kurala göre 7 gün ceza?


    Eğer ki yazılı olarak kurallar yoksa, ihlal de yok demektir ve bunlar da özür gerektirdiği gibi cezaların, alacak olarak haneye kaydedilmesini gerektirir. Düşüncem böyle.





  • Neden bu konuda ilgili olan kişi çıkıp bunca zamandır bir açıklama yapamıyor? Arkasında duramayacağı bir cezayı neden veriyor ve saklanıyor?


    Yapılan şey foruma ihanet.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.