Şimdi Ara

Haksız yere yazılan trafik cezası-Mahkeme itirazı reddedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16.05.2023 tarihinde, ben Van'da öğretmenlik yaparken, Çanakkale'de evimin bodrumunda kilitli vaziyette bulunan 50cc motoruma hayatım boyunca hiç gitmediğim Soma/Manisa'dan ceza kesilmiş. Evrak gelir gelmez itiraz ettim. 28.12.2023 tarihinde de itirazım kesin olarak reddedildi ve mahkeme masraflarıyla birlikte ödeme yapmam isteniyor. Cimer'e yazmayı düşünüyorum, bunun dışında yapabileceğim birşeyler var mı?


    Haksız yere yazılan trafik cezası-Mahkeme itirazı reddedildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustem1905 -- 4 Ocak 2024; 10:42:0 >







  • O gün ve saatte başka bir yerde olduğunuza dair bir fiş fatura vs yok mu? Cimerde bir sonuç alamazsınız. Üst mahkemede itirazda bulunabilirsiniz.
  • o bir çözüm olmuyor. yanı senın motorunu bir arkadaşın da alıp kullanıp ceza yemiş olabilir.


    burda en mantıklısı resimli-videolu kanıt istenmesi.

  • Adamı olan istediği trafik cezasını iptal ettirebiliyor. Haberlerde örnekleri var, merak eden internetten aratabilir.


    Çözüm önerim: Cezanın yazıldığı yerdeki mobese kameralarını Emniyetten isteyip, mahkemeye yeni delil sunuyorum diye dilekçe yazabilirsin. Tabi emniyet görüntüleri verir mi orasını bilemem. Benim anladığım kadarıyla fahri trafik müfettişi plakayı yanlış okumuş, seninkini yazmış. Hakimde delil yok diye reddetmiş. Ben olay tarihinde Van'daydım demek bir delil değil. Ceza sana değil, plakaya yazılıyor.

  • Bana göre net bir kamera görüntüsü yoksa ceza falan yazılmaması lazım hangi devirde yaşıyoruz


    Benzer bir olay bir traktör sahibinin başına gelmişti azerbaycan plakalı bir range rover ile denizli plakalı bir traktör aynı rakamlara sahip olduğundan traktör sahibine sürekli köprü geçiş ücreti geliyormuş neyse ki bir şekilde kanıtlamıştı

  • Ben de haksız bir ceza yedim, itiraz ettim ve mahkeme reddetti.Bir de yargılama gideri diye masraf çıktı başıma, vergi dairesinin sitesinden bakınca borçlu görünüyorum.Nereye ödeniyor bu yargılama giderleri, vergi dairesine mi gitmeliyim yoksa adliye de vezneye mi veriliyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.