Şimdi Ara

Haliç üni. vs İstinye üni. (YBS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haliç üni. vs İstinye üni. (YBS) eğer bu bölümü okuyan varsa veya bu üniversitelerde nasıl olduklarını yazabilir mi?




    1. DONEM

    Istinye Universitesi Bilgisayar Muhendisligi bolumunde okuyorum. Istinye MIS(YBS) curriculumuna baktigimda CENG ile ortak dersleri az degil veya icerigini biliyorum, bu yuzden belki yardimci olabilirim.

    Istinye YBS 1. donemde 7 ders alabiliyorsun bunlardan "Computer and Data Literacy" temel anlamda bir bilgisayar kullanimi yetisi kazandiran ders ve iki tane de secmeli dersin oluyor. Bilgisayar donanimindan Excel kullanimina kadar bu derste isliyorlar.


    *Halic Universitesinde ise gene 7 ders, "Computer Hardware" ve "Introduction to Information Technology" bulunuyor. Istinye'de tek derste verilen mufredati iki ayri derse ayirmislar. Zaman acisindan bir dersin iki derse ayrilmasi bence bir artidir ancak islenen konular normal bir bilgisayar kullanicisi icin siradan gelebilir. Iki ayri derse ayirip verdikleri icin Halic bence bu baglamda arti puani alir ancak Istinye'de secmeli ders sansinin olmasindan dolayi ozellesecegin alanla ilgili (ki ben yazilim odakli yaziyorum bu mesaji) ozellesme imkanin var.


    *Dersi veren ogretim gorevlilerini kiyaslarsak Halic Universitesinde Öğr.Gör. Mustafa Çetinkaya, Istinye Universitesinde Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Özkan bulunuyor. Halic'in hocasinin tam olarak ozgecmisine ulasamadim, Istinye'nin hocasi KTU Matematik Muhendisi mezunu ve sonrasinda veri madenciligi konusunda arastirma yapan bir ogretim uyesi.


    Hocalar hakkinda genel degerlendirme

    Ogretim gorevlilerinden bahsetmisken Istinye'de ogretim gorevlileri en azindan benim bolumum icin, doktoralarini genellikle iyi universitelerde yapmis, iyi Ingilizce konusan ve bir sorun oldugunda usturuplu bir mail ile rahatlikla ulasabildigin insanlar. Ama 1-2 derste, dersi anlatmakta cok kotu oldugunu dusundugum hocalara da denk geldim. Geneli cok iyi ama kotu cikinca da cidden kotu :D



    2. DONEM

    Istinye'de "Data Structures and Algorithms" ve Halic'te "Algorithm and Programming" var. DSA cok daha derin bir ders ancak YBS106 koduyla verecekleri icin CENG'teki kadar derine ineceklerini sanmiyorum.

    Istinye'de "Introduction to Management Information Systems" var, Halic'in 1. donemdeki dersiyle ayni isme sahip ama "Data Sciend and MIS" gibi MIS ile daha baglantili konulari buluyor, mufredata baktigimda.

    ve Istinye'de ek olarak bu donem bir tane secmeli dersin bulunuyor.


    3. DONEM

    Istinye'de "Web Based Programming", "Database Management Systems", "Data Science 1", Halic'te "Web Design", "Software Development". Sadece "Web"derslerini kiyaslarsak Istinye'de HTML,CSS,JavaScript,PHP,MySQL seklinde isleniyor. Halic'te HTML,CSS,JavaScript. Acikcasi bizim universitenin bu kadar yogun "Web" plani olmasini begenmiyorum fazla sikisik. Halic'te Öğr.Gör. Mustafa Çetinkaya giriyor olarak gozukuyor derse, Istinye'de Assist. Prof. Dr. H. Ufuk Gökçe, Technische Universität Dresden'de masterini yapmis.


    Butun donemleri kiyaslayacaktim ama cok uzayacak ve diger donemlerde de asagi yukari diger donemlerdeki gibi bir kiyas olusuyor.


    En son soyleyebilecegim, Halic Universitesinin de Istinye Universitesinin de yillarca kendi alanlarina emek vermis degerli hocalari ve onlarin ogrencileri vardir(ben gibi :D). Mukayeseyi birinin kazanmasi icin yapmak istemiyorum. Istinye Universitesi icin samimi gorusum hocalarin bircogunun cok iyi kariyere sahip olan cok iyi hocalar oldugu, faydalanmak istersek cok rahat faydalanabiliyoruz. Kotu yonleri olarak benim 1. yilimda bazi duzenler tam oturmamisti. Mesela birden Vadi Kampusune benim bolumum de dahil olmak uzere bircok bolum oraya aktarildi. Vadi Kampusu diyorum ama kampus denilemez, ben de cok sikayetciyim cunku finallerde dogru duzgun yer bulamiyoruz. Suan yeni kampus yapiyorlar yani gercek universite kampusu diyebilecegimiz turden ama oraya ne zaman gecilir bilmiyorum, biz yatirimci degiliz suan varsa vardir yoksa yoktur ki yok suan. Bunlarin haricinde soyleyebilecegim pek bir sey yok.


    Hangi universite olursa olsun, her sey gonlunce olsun dostum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.