Şimdi Ara

halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
5
Favori
21.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Farları neden far ayarı yaptırıyoruz çünkü takıp çıkartınca esneme payı oluyor veya üretirken ufak sapmalar oluyor ve töleranslar içinde olduğu için far ayarı ile kusursuz aydınlatma elde ediliyor. Sonra bir tane eleman ucuz olsun diye cob led çipleri (basit işler veya küçük proje amaçlı üretilmiş düşük kalite) far gövdesine takıyor sonuç rezalet. Sonra kaliteli ürünler üretiliyor büyük markalar fabrika çıkışlı reflektörlü veya projektörlü led far kullanıyor ama bizim man kafalar hala her ledi bir zannediyor.
  • Farın nerde başlayıp bittiği belli yol tabelası nerede duruyor belli ama doğrudan ona ışık gelmediği halde parlıyor bunun sebebi far değiş reflektörün yapısından aletin üretim amacı bu en ufak ışık yansımana tepki gösterip seni beni uyarmak.

    halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı?


    halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı?

    Burada da görüldüğü gibi csp çipli kaliteli bir led öndekinin gözünü nasıl alıyor ama nasıl alıyor (!) uf uf uf resmen kaza yaptırır şuna bak tampon hizasında adam kör oldu köör

    halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı?




  • adamlar haklı gibi beyler.
    çizgi var, yukarıdaki fosforlu tabelanın aydınlanması galiba tabeladan kaynaklı.(furkanemirin attığı 3M videosu bunu destekler nitelikte.)
    mercekli a6'm da da aydınlanıyor. Sellektör yapınca acayip parlayıp okunmayacak dereceye geliyor.

    Bence trafikte doblocuların, şahincilerin taktığı ledler bunlardan değil.

    video bulursam atacağım.


    edit: şu arkadaşın videosunda 2.30 saniyeye bakın. Arabanın dibindeki ağaç bile aydınlanıyor
    Selektör yapınca sadece ortası biraz aydınlanıyor.https://www.youtube.com/watch?v=eq80EBe1y5g&feature=youtu.be&t=148

    Şunda da balkondan dolayı tam belli değil ama bariz yukarı ışık kaçırıyor.https://www.youtube.com/watch?v=BVYY5Gng2Tc&feature=youtu.be&t=539



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 29 Mart 2020; 20:3:24 >




  • Doğru hocam haklısınız o tabelanın görünmemesi lazımdı.
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, dobloya taktıkları LED istediğin kadar far ayarı yaptır bi cacık olmaz çünkü ışık yanlış dağılıyor odaklama imkanı yok bariz cob (chip on board) çipli led.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Önce doğru anlasaz belki bir şeyler öğretebilirsin ama önce yazılanı anlayın. Ben bağlantı soketinin standart olup olmadığına dair bir şey söylemedim soket aynı evet fark nerede? Far Yuvaların derinliği standart mı? Ledler yapıları gereği daha küçük olabilir, halojen yerine daha kısa led takıldığında ışık üretim noktası daha geriye düşmüş ve farın ayarını bozmuş olmuor mu?

    Günümüzde bu Xenon far falan muhabbetinin azalmasındaki en büyük neden Tüv Türk'ün bu araçları muyenede bırakması. Ama sen h4 ise sorun yok kafasındasın. Ayrıca bir de millete bir şey öğretiyorum muhabbetine kendini çok inandırma bence. Böyle bir şey yok çünkü, sadece bir örnek bile senin aslında olaydan bi haber olduğunu gösteiryor. Her h4 muayeden geçemez.https://passatturkiye.com/bakim-servis-ve-sigorta/6073-tuvturk-arac-muayenesi-ve-xenon-far-sorunu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 29 Mart 2020; 20:13:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: escanor_

    Doğru hocam haklısınız o tabelanın görünmemesi lazımdı.
    Hocam aracınız bu farlarla hiç muayeneye girdi mi?
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Bu doğru bir mantık değil, öyle olsa hepimiz uzunlari ve sis far ve stop yakarak gezelim doğru mu ?

    Günümüzde tüm farlarin arti ve eksileri bilinir, trafik unsurlarını tehlikeye atmamak adına önleyici sistemler geliştirilir.

    Sizin aracinizin Orijinal Halojen ampullerinin toplam akısi(lumen) led'ler kadar yüksek olsaydı far yükseklik ayarı hatta daha yüksek olsaydı yonlendirme ayarlari olurdu.

    Belki iyisi olsun diyerek kendi araştırmanıza göre pahali bir kit aldiniz, ve veriminden oldukça memnun kalmissiniz bunu da paylasiyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim burada görene kadar böyle bir kit varlığından haberim yoktu.

    Paylaşımın için teşekkürler, ancak kullandığınız kit icin üretici diyor ki bu kiti ben yaptım ama siz halka açık trafik koşullarında kullanmayın. Ayni selektör ve sis lambasinin gereksiz kullanimi gibi...

    Bu durumda bunu savunmanin, yaptığının doğru oldugunun iddia etmenin bir anlami var mi ?

    Belki siz kullanirken aktif olarak bir yokusu çıkarken far yükseklik ayarınin seviyesini eliniz ile indiriyor, farin önünü yağışlı havalarda sık sık temizliyor olabilirsiniz. Yağışlı havalarda farlari ne çok aşağı indirip yerlerin parlamamasini ne de çok yukarıda tutmuyor olarak elinizden geleni yapiyor olabilirsiniz.

    Ama sonuç olarak trafik kullanicilarinin hepsi ayni bilincte olmayabilir, bu nedenle uretici bunu trafikte kullanmayin diyorsa, ve siz kullanıyorsanız bunu savunmanin anlami yoktur.




  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Kutudaki yazının devamı var aslında ama kimse siteye girip bakmamış, sizin ülkenizdeki normlar izin veriyorsa kullanabilirsiniz ama legal değilse kullanmak sizin insiyatifinizdedir deniyor. Ek olarak manuel yükseklik ayarı her araçta var ve bu ehliyet alırken öğretilen bir şey aracını yüklersen bunu kullan diye gösteriyorlar yanlış mıyım? Otomatik yükseklik ayarı xenonlarda zorunludur çünkü 2000 lümen üzeri ışıma yapmaktadır daha doğrusu 2000 lümen üstünde otomatik yükseklik ayarı zorunludur.
  • Kaliteli LED Lambaların çiplerinin konumu halojenin telinin konumu ile aynıdır, geride veya ileride değildir. Bilmeden konuşmasak keşke.

    halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı?
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Sizin Ledlerin toplam akisi kac lumen ?
  • H4 ise sorun yok kafasında filan değilim, attığın linkteki aracın halojen ampulü yerine xenon takılmış ve araçta otomatik yükseklik ayarı olmadığı için kalmış, LED taksa geçecekti ek olarak mercekli far olduğu için yüksekliği doğru ayarlarsan göz alma imkanı yok.
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    10.000 diyor kutuda ama 10.000 olması için minimum 100W harcaması lazım, ölçümlerde 36w harcadığını gördük (36+36 =72w watt başına 100 lümen dersen 7200+- lümen var mercekli far.) Sektör standardı gibi bir şey olduğu için w başına 100 lümen dedim.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Demek ki sizin de 2000lumen uzeri olan ampulleriniz aracinizda trafik içinde kullanmak icin yasal sınırda değil.
  • İlk muayeneye daha 1 yıl var hocam. Muayeneden geçeceğine eminim çünkü kesme açısı ve sapma açısını kendim ölçtüm, standartların içerisinde.

    Bakın ben bu ledleri 5-6 aydır kullanıyorum, yemin ederim daha 1 kişiden selektör yemedim. Ama siz insanı kişisel deneyim sonucu paylaşım yaptığıma pişman ediyorsunuz, ürünü kullanan ben ama herşeyi bilen siz.

    Geçende de herkes faydalansın-bilgisi olsun diye cam tamiri hakkında konu açtım foruma, aynı böyle herkes demediğini bırakmadı.O zaman bir daha konu açmayacağıma yemin etmiştim. Şimdi de paylaşım dahi yapmayacağıma yemin ediyorum. Yapmazsan yapma bize ne diyeceksiniz belki, sizde haklısınız, eşşeklik bende.
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Evet, kanunen öyle ancak bilinçli kullanıyorum + mercek var rahatsız edici olsa sökerdim emin olabilirsiniz.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Başka sorum yok, teşekkür ederim.
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Tekrar baktımda lümen ve far ayarı mevzusu xenonlar için zorunluluk var, 2000+ lümen için far yıkama gerektiği için bazı xenonlar D6S tip olup far yıkamasız geçiyor. LED ler ve Laserler için böyle gereklilikler yok.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Ledli araclara da far yikama zorunluluğu geldi, ayrica seri uretim tum ledli araçlarda otomatik far yükseklik ayarı zorunludur.
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Far yıkama zorunluluğu olsaydı BMW G20 veya W205 de far yıkama olurdu hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.