Şimdi Ara

Hamster Alacağım [Sorularım Var]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir hamster arkadaşım olsun istiyorum ve kafamda birden fazla soru işareti var.

    Yazarken çekindiğim bir husus, her fiyata hamster satılıyor. Bu neden? 20 TL'ye de bulurum 50'ye de fark ne? Ve uysal bir hamsterim olsun istiyorum.
    Koku yapıyor mu? Yapıyorsa nasıl bir önlem alabilirim?
    Yaşam alanı nasıl olmalı? Ne kadar bi bütçe ayarlamam gerek?

    Hamsteri aldım diyelim. Yemek ve su vermek haricinde extra neler yapmam gerek bana alışması için?



  • fiyatlar cinsine göre değişir, roboskiler küçüktürçok büyümez aşırı hareketlidir, suriye cinsi büyür daha uysaldır.

    Koku yapmıyor zaten temiz hayvanlar sen eline al bıraktıktan sonra kendini temizler,haftada 1 -2 defa temizlersin, verdiğin yiyecekleri saklar onlar koku yapar dikkat et kontrol et.

    yemek su harici meyve sebze verirsin, top alırsa içine koyar salarsın doğası gereği ne kadar alışırsa alışsın hep kemirmeye saklanmaya çalışır.

    yaşam alanını geniş olsun, içinde oyuncakları tünelleri olsun, veya kartonları kes birleştir oyun alanı yap içine salarsın.

    bence ginepig al, hamster'lar gece aktif olur gündüz uyur, kendini pek sevdirmez ömürleri 2-3 yıl kadardır.

    bu hayvanı uyurken dürtüp uyandırma küfür edip sonra ısırır, öyle sert bir bakışı var.




  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum,

    Ben açıkçası çok büyümesini istemiyorum, küçük halleri çok tatlı oluyor. Gerçi büyükleri nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Uysal olanları kafesinden çıkarsam mesela evde saklanır mı? Bana alışmasını çok isterim, kaçsın istemiyorum.

    150 - 200 TL'yi yaşam alanı için ayırmayı düşünüyorum. Nette çok güzel yaşam alanları var.

    Hocam, birkaç sorum daha olacak. Ne kadar sürede bana alışır? Ve bir mi iki tane mi almamı önerirsiniz? Son olarak oyun oynama, yatağına yatma alışkanlığını vs ne kadar sürede kazanır?
  • Hamster ile Guinea Pig arasında çok ama çok fark varmış. Şimdi öğrendim ve Guinea Pig daha cazip geldi.
    Şu sitede çok güzel bi karşılaştırma var.http://www.hayvansitesi.com/guinea-pig/guinea-pig-mi-hamster-mi/
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=OFfDYDaE54A

    ufak olanları böyle

    büyük olanı az biraz daha büyür.

    https://www.youtube.com/watch?v=n9Sxi08RmKk

    2 katlı kafesler yeter, çift alacaksan dişi-erkek alma, bir doğumda 5 tane yavru çıkıyor diye biliyorum, erkek-erkek alacaksan kardeş olsunlar diğer türlü kavga çıkma ihtimali var.

    yatağına yatma ve tuvalet alışkanlığı doğuştan, kafesine girer kafasına göre bir yere(genelde kafesteki evine) yatağını yapar, bir köşeyi tuvalet olarak kullanır.

    alışması ilgine bağlı, sesine gelir ama çok oyun oynayamazsın o yüzden ginepig önerdim, kedi/köpek gibidir, hamsterlar gibi agresif değildir, elini yanlışlıkla ısırsa bunalıma girer




  • Büyük küçük hepsi tatlı ama küçükler çok ilgimi çekti hocam, iki tane küçük alayım.
    Açıkçası her petshopa güvenmiyorum. Satmak için yalan söyleyebilirler, güzel bir araştırma yapmam gerek.

    Isırma alışkanlıkları bile yokmuş. Ben ısırmalarından çekiniyordum ama içim çok rahat etti. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, önerilerinizi dikkate alacağım.
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    rica ederim, 2 durumda ısırır, ya elinize sinen koku yüzünden hafifçe ısırır ya da uykusunda aniden uyandırırsanız direkt parmağa delik açar, aldığınız zaman yemleri sadece pelet yemlerden olmasın vitakraft versele-laga gibi markalardan alın (10tl), koşu çarkı yatay olanlardan olsun kafes kenarına tuturulanlar bir müddet sonra çok ses yapıyor, arkadşınki kafesle çark arasına sıkışıp ölmüştü, yataylar iyidir.

    aklınıza takılan bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.
  • Bugün tüm pet shopları gezdim ve tekinde buldum. Bir tane vardı. İki tane alacaktım dedim ve cevabı yarın bir tane daha gelecek oldu. Kardeş olmayan pigleri bana satacak aklınca, bu yüzden sevmiyorum bu tür dükkanları. Netten biraz daha araştırma yaptım çiftlikten veya pigleri yavrulayanlardan almamız öneriliyor. Birini buldum, 120 TL'ye iki tane alacağım. Petshoptan alsam 200 TL verecektim üstelik ürkek olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 4 Mart 2017; 2:39:15 >
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    pig derken? hamster almayacak mıydınız? pig alacaksanız facebook grupları var üye üreticiler var tanesi 80-90tl ben 150 vermiştim araştırmadığım için.

    https://www.facebook.com/groups/105368056169462/?fref=nf

    pig ise belirtin onun bakımı için tavsiye yazayım.
  • Pig almamı önermiştiniz ve küçük bir araştırma yapıp daha cazip geldiğini söylemiştim. Açık şekilde söylemediğim için hamster alacağım sandınız galiba, kusura bakmayın.



    Facebook da sordum. 100 TL dedi.

    WhatsApp'tan mesaj atıp sordum 80 TL dedi.

    Arkadaşım mesaj atıp sordu 60 TL dedi.

    Farklı kişiler mesaj attıkça fiyat azalıyor gibi bir şey.. :/



    Ve siz cidden çok fazla vermişsiniz. Peki bir tane mi sahiplendiği? Önerilerinizi alabilirim.
  • Vermiş olduğunuz Facebook sayfasına bakacağım. Belki yardımcı olurlar.
  • geçen gece mesaj yazarken ginepig hamster karşılaştırmasını yazdığınız yorumu görmedim daha yeni görüyorum

    ginepiglerde erkek-erkek alacaksan kardeş olmasına gerek yok EŞE GİRMEMİŞ 2 erkek alabilirsin, eşe giren erkek hükmetme iç güdüsü taşıyor o yüzden kavga ediyorlar, bu hayvanların tek beslenmesi Canada,İsveç gibi ülkelerde yasak, sosyal hayvanlar olduğu içinmiş.

    muhtemelen yavru alacaksın, versele-laga cavia nature diye vitaminli kaliteli yemler var gelişim için onlardan al pethoplarda 25-30tl ben 20tl'ye alıyorum link özelden atarım.

    ilk başlarda müthiş korkak olacaklar kafesin yanından kalkıp giderken bile kaçacak evde çocuk varsa söyle dokunmasın, kendi kendine alışacak hatta sabah sesini duyunca ötmeye başlayacak.

    vücutları c vitamini üretmiyor dışardan alması gerek, havuç, maydonoz, marul(çok değil ishal yapar), brokoli, salatalık elma vs verirsiniz.

    talaş chipsy marka limonlu tavsiye ederim, kendi kokusu ve çiş kokusu tutma özelliği iyi talaş deyip geçme onlarda da kalite var.

    kuru ot/yonca alman gerek jungle markasını öneririm diğer markaların yarısı ot değil ot tozu, bu oyu bol tut mutlaka kafesinde olsun.

    bunların cinsleri değişik, peru dedikleri var vilada gibi hayvan upuzun tüyleri var, Hollanda olanları kısa tüylü, benimki melezmiş.

    bu da benimki.
    https://www.youtube.com/channel/UCYRADCp5AZd9mDBfbx1LIgQ




  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    Olurlar hatta ilinizi ve ücretli-ücretsiz yavru istediğinizi yazın daha çabuk bulursunuz.

    bunlar linkler aman grupta paylaşmayın zam gelmesin.

    bahsettiğim özel yem.
    http://urun.n11.com/hamster/versele-laga-cavia-nature-reblance-ginepig-yemi-700gr-P25079597

    daha ucuz olan yem içeriği daha az benimki yemiyor.
    http://urun.n11.com/hamster/versele-laga-guinea-pigs-yemi-1kg-P13067968


    bir defalık ödül yemi olarak alabilirsiniz, normalde c vitamini takviyesidir ödül olarak alıyoruz.

    http://urun.n11.com/tavsan/versele-laga-nature-snack-meyveli-tavsan-ve-kemirgen-odulu-50-gr-P132642007

    çeşitleri elmalı havuçlu var,elma ve havuç mantıksız yine bir defalık deneyin, benimki içindeki akışkan kısmı yemiyor.
    http://urun.n11.com/tavsan/versele-laga-complete-crock-orman-meytavsan-ve-kemirgen-odulu50g-P132641927

    talaşı.
    http://urun.n11.com/talaslar/chipsi-aromali-kemirgen-talasi-15lt-P107559772

    kesin alıyorsanız bence ürünleri verdiğim satıcıdan veya yine netten sipariş ile önden alın , pethoplar pahalıya satıyor, aldığım yer ilk paylaştığım 20'lik yemi 35'e sattı, toplam 350tl ödeyip çıktım suluğu konyak şişesi gibi, 9 tane yer gezip bulunca direkt aldım, markalar size kalmış ben tavsiye olarak yazdım fb grubunda sadece 3tlik pelet yem kullananlar var, şahsen ben tavsiye etmem




  • Gece uyuyakaldığım için cevap veremedim, kusura bakmayın.

    Önerilerinizi dikkate alacağım, önemli yerleri not ediyorum. Tekrar tekrar sormamak için. Talaş konusunda kafamda soru işareti var, 500 gram paketler kaç kullanımlık? Nette bir kadın talaşı ne kadar fazla koyarsanız koku o kadar az olur gibi bir şey söylemişti, ona uyacağım. Tabi tuvalet alışkanlığı kazandırana dek.

    Hocam, piginiz çok büyükmüş Neyle beslediniz acaba :D Ben, benimkinin hep minik kalmasını isterdim ama imkansız gibi sanırsam.
    Güldüğüm bir nokta var, kuşla pig birbirine yaklaşmak istiyor ama ikisi de ürküp kaçıyor




  • Verdiğiniz linkleri sepete ekledim, 56 TL bi masraf çıktı. İdeal geldi bana, daha abartı bekliyordum açıkçası. Ucuz yemlerden kesinlikle almam, kendime nasıl yemek konusunda özen gösteriyorsam aynı şekilde yavrularıma da öyle özen gösteririm.

    Vermiş olduğunuz Facebook grubuna sahiplenmek istediğime dair durum atacağım. Olmazsa 60 TL'ye veren adamdan alacağım Kİ 60 TL de çok değil. Ama hiç ücret ödememekte daha cazip geliyor. 120 TL'ye yavrulara farklı şeyler alabilirim.
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    aklıma geleni en başa yazayım, malum yaz geliyor hayvanlarınızı yarım saat dahi olsa güneşte bırakmayın derileri çok hassas, az güneş gören bir odada bakın, yıkanmaları doğalarında yok yıkamak için alışmasını bekleyin, suyu az koyun, kulağına su kaçırmayın, tarakla ıslatıp tararsınız.

    talaşı çok koyarsanız nem olur ben derinliği parmağımın yarısına kadar koyuyorum, 500gr talaşlar tek kullanımlık, 15-30-60 litrelik olanlardan alın, ben 60litre aldım 3 ay oldu bitmedi, bütçenize kalmış bir şey.

    Benimkini linkdeki 20 liralık mama ile besledim kendisi kral soyundan galiba, diğer yemleri yemiyor hatta bu yemde de karışık çerezden fıstık ayıklar gibi büyük kokulu yemleri yiyor ufakları yemiyor, bir öğün aç bıraktım gene yemedi.

    kuşlu videoda ilk defa ikisini aynı yere salmıştım, şimdi kuş gidip gagalıyor bizimki halıyı kemirmeye çalışıyor takmıyor, kuşum ise ayrı bir cins kendisini yavruyken aldım uçmayı pek bilmiyor, civciv gibi takılıyor.

    tuvalet eğitimi vermedim ilk saldığımda odanın köşesine işemişti, şimdi kafesine giriyor öyle çişini yapıyor ancak kakasını koltuğun altına yapıyor, kakası sert yapışmaz ve kokusuz olduğu için sıkıntı yapmıyorum peçeteyle toplanıyor, hatta ben ilk gün talaşları vs fırlattığında kakasını yem sanıp incelemiştim bu nasıl yemmiş diye.

    millet yemlerle çeşitli numaralar öğretiyor, marulu alıp yukarda tutuyor hayvan 2 ayağının üstüne kalkıp yemeye çalışıyor, grupta paylaşmışlar, ben öyle şeye karşıyım eziyet gibi geliyor, sadece eline alışması için çağırmak daha iyi, ilk aldığımda elimi soksam kafesi dağıtıyordu şimdi direkt yatıyor almamı bekliyor.

    benim yeni kafes yapmam gerek, sevinince zıplıyorlar kafes dar geliyor 2 tane alacaksanız gruptaki el yapımı kafeslere bakın, geniş alan şart.

    unuttuğunuz bir şey olursa sorun.




  • Öncelikle hepsini sipariş ettim. Talaşı iki tane aldım, bulunsun.
     Hamster Alacağım [Sorularım Var]

    Bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Güneşe maruz bırakmam, oynayacağı alanları güneş görmeyecek şekilde tasarlarım yaz aylarında. Peki ya tahminen ne kadar sürede alışır duşa?

    Çiftlikteki kadın talaşı çok koyduğunu söylemişti, oradan öyle aklımda kalmış. Tuvalet alışkanlığı kazanınca koku sorunum ortadan kalkar diye düşünüyorum. İki adet sipariş verdim. Daha fazla sipariş edebilirim.

    Mamalar hakkında bilgim yok :D Düşündüğüm şey, pahalı olan iyidir. Öneriniz neyse ona uyacağım.

    Kakasını merakla görmek istiyorum. Acaba nasılmış, göreceğim.

    Hocam, kafes hala sipariş etmedim. Çok hassas bir konudur diye düşünüyorum, biraz daha araştıracağım. Geniş bir alanda yaşam sürmelerini istiyorum kesinlikle. Biraz alan dışı bir sorum olacak, pigleri 3 saatlik mesafeden alacağım, büyük kafeste getirmek zor olur diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir öneriniz var mı?








  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    o evler çok küçük, keçeden veya plastik saklama kaplarından yuva yapabilirsiniz, hatta büyük plastik kaplardan direkt yuva yapanlar var,


    yol için taşıma çantaları var onlardan alabilirsiniz veya araç sizin ise karton kutuya koyarsınız, otobüsle gelecek ise sabah veya ikindiden sonraki saatleri tercih edin ama otobüsü mümkünse kullanmayın, bagajın sıcağı ayrı korku ayrı eziyet.
  • İyi ki sipariş etmemişim, kendim yaparım o zaman.

    Uyguna çanta buldum, bugün siparişini veririm.

    Bu kafesler nasıl sizce?http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/iki-katli-kafes-buyuk-boy-ucretsiz-kargo-264165885
    http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/dort-katli-salma-kafes-266582575

    İki katlı hoş geldi bana pig için uygun olur mu ki

    EDİT: Nasıl bir boyutta kafes alacağımı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 5 Mart 2017; 17:5:40 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.