Şimdi Ara

HANGİ ANAKARTI SEÇMELİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bu aralar yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum ve bu yönde araştırmalarıma başladım. Bu sistem için ayırdıgım bütçe ise yaklasık 2.500TL
    Neredeyse herşeye karar verdim ama anakarta bi türlü karar veremedim. Bu yüzden bide sizlerden fikir almak istedim. O/C yapan biri degılım ve kurmak istediğim sistemi O/C yapmadan kullanıcagım için performansı yüksek parcalar secmeye calısıyorum ama Anakart lar hakkında cok bir bilgim yok en azından O/C için olanlardan. Acıkcası aradıgım Ankart 1600mhz ram ı O/C suz desteklemeli ve oyunlarda iş görür bir anakart olmalı. Gelecege yönelik bir kart olmalıki upgrade yapıcağım zaman zorluk cekmeyeyim.

    Aklımda olanlar

    --ASUS Rampage III Formula Intel X58 Soket 1366 DDR3 2200MHz
    --ASUS Rampage III GENE Intel X58 DDR3 1600MHz Sata 3.0 USB 3.0 Anakart
    --GIGABYTE X58A-UD7 Intel X58 DDR3 2200MHz
    Bu kartların hepsi O/C için. Sıkıntı burda baslıyor benim bu kartları almam anlamsız O/C yapmadıgım ıcın ama 1600mhz hızda stabil O/C suz ram calıstırıcak kartlarda hep O/C için üretilmiş burda sizlerinde yardımlarını bekliyorum arkadaşlar. Bunun için nasıl bir çözüm üretilebilir.

    Almayı planladıgım sistemde sectiğim parcalar sunlar

    --Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

    --ASUS HD6870 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon(ileride bitane daha bu karttan alıp ATI CrossFireX seklinde kullanmayı planlıyorum)

    --G.SKILL TT 6 GB (3X 2GB) DDR3 1600 Mhz RAM CL6 ( aklımda baska modullerde var ama şimdilik en öne cıkan ram buydu ondan bunu yazdım, birde genelde okudugum yazılarda insanlar dual almayı daha iyi gibi lanse ediyorlar bunun nasıl bir fark yarattıgını bilmiyorum dual ile tripple ram ler arasına ne fark var acaba? bunu bilirsem ona göre bir ram secmem daha iyi olr)

    --ZALMAN GS1000 TOWER KASA

    --COUGAR HEC-K12TE 1200W 140MM FANLI 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI

    Bunların dışında işlemci için yalnızca daha serin calısıp yıpranma payını azaltmak için birde işlemci sogutucusu alıcam.

    Böyle bir sitem var aklımda ama işte söylediğim gibi anakart sıkınıt ve sizlerinde fikirlerini ve yardım larını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim herkese...







  • ASUS SABERTOOTH, X58

    Bu kartı bir incele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 10 Aralık 2010; 17:18:13 >
  • Bu kartıda incelemiştim. Bu kartın farkı Rebuplic of Gamers ailesinin içinde olmaması yanı oyunlar için ağ ları senkronize eden bir teknolojisi yok diye biliyorum. Gerçi nekadar işe yarar oyunlar için ağların senkronize edlimesi veya ağ en iyileştirme bilemem ama birde gigabyte in G1 serisi dediği oyun ankartlarını görebilsek daha verimli bir karar verbileceğim. Onlar hakkında da sadece yakında ibaresi var belirli bir tarih yok sıkıntı yaratan bir durum suan için.
  • OC yapmayacağınızdan bahsediyorsunuz ama almayı planladığınız kartların hepsi OC amacıyla üretilmiş kartlar.. Gigabyte X58A-UD3R güzel bi tercih olabilir.. Yine de sen bilirsin tabi anakarta bu kadar fazla para vermek istiyorsan OC yapmayacağın halde :)

    X58 chipset'i triple (üçlü) channel kullanır diğer chipsetlerin aksine.. Dual(çift) channel daha performanslı olur diyen arkadaşlar X58'den birhaberler galiba.. Seçtiğiniz ram'ler gayet güzel.
  • Bu kartların O/C amacı ile üretildiğinin farkındayım ama bu kartları düşünmemim tek sebebi belirttiğim gibi ramlerin 1600mhz hızında O/C suz calısması. Bir ümit gigabyte oyun serisi anakartlarıın teknik özelliklerinin acıklanmasını bekliyorum. Bu yazdııgım kartlara göre daha ucuz olucak diye okudum bir yerde sanırım killer modeli 300 dolar olucakmıs burda yazdıgım kartlara gore cok daha ucuz bir fiyat.
    Ve tabi birde intelin yeni işlemcileri var acaba bu işlemcilerin cıkmasını mı beklesem sonucta uzun soluklu bir pc kurmak istiyorum ve intel hababam soket degıstırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intibak23 -- 11 Aralık 2010; 5:25:57 >
  • emin ol ramler 1600de çalışınca bilgisayarda gözle görülür bi artış olmuyor....

    o yüzden 4 slotlu gigabyte yada asus anakart alman mantıklı....

    sakın sakın 400 tl civarı verip 2 sli-cross fire yapılan anakartlardan alma.kullanmadığın seyler ıcın para vermen mantıksız.
    ayrıca millet 400 e sıfır kasa alıyor
  • crosfire kullanıcam zaten amd 6870 secememın nedenı de o ileride biratane daha aynı karttan alıp crosfirex olaak kullanıcam bu sekılde bir 5970 den daha performasnlı oluyor performans incelemesınde öyle gözüküyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.