Şimdi Ara

Hangi celp dönemine denk geliyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 ağustos 2023 tarihinde tecilim bitiyor. Ben 4 yıllık Üniversite okumak istiyorum YKS veya DGS ile 4 yılık üniversiteye kayıt yaptıracağım. Tecil bittikten sonra bana sorun olur mu ? yani bir nevi 6 ağustosta tecilim bittikten sonra üniversiteye kayıt yaptırsam sonra öğrencilik belgesi ile erteleyebilir miyim ? Ertelyemezsem en geç hangi tarihte askerliğe gitmem gerekir ? Çok araştırdım ama düzgün bir cevap bulamadım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.




  • Merhaba,

    Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullardan birinden mezunu iseniz 28 yaşını tamamladığınız yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikiniz kesilinceye kadar yoklamanız yapılmadan ertelenir.

    DGS ye girmek istediğinize göre önlisans mezunusunuz eğer lisans programına kayıt yaptırırsanız sistem zaten kendiliğinden tecil sürenizi erteler. Fakat tecil süreniz bittikten sonra kayıt yaptıracaksanız tecil bitiş tarihiniz olan ağustos ayından sonraki celp dönemi olan kasım ayına sevk edilirsiniz yüksek ihtimalle (askerlik şubenizle iletişimde kalın sizi bakaya bırakmasınlar.) Bu süre içerisinde askerlik süreniz gelse bile lisans programına kayıt yaptırdığınız zaman ertelenir. Fakat kayıt yaptırmazsanız yüksek ihtimalle 2023 kasım celbiyle askere gidersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi envengineer -- 6 Temmuz 2022; 10:16:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.